Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Μεταμόρφωσης εναντίον Δήμου Αμαρουσίου

Δήμος Μεταμόρφωσης εναντίον Δήμου Αμαρουσίου

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των Δήμων Μεταμόρφωσης και Αμαρουσίου. Αφορμή η απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου να μισθώσει χώρο στα διοικητικά όρια της Μεταμόρφωσης για την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων-όπως υποστηρίζει ο Δήμος Μεταμόρφωσης- ή Μονάδας Επεξεργασίας κλαδεμάτων και ξυλείας όπως υποστηρίζει ο Δήμος Αμαρουσίου

Μεταξύ όμορων Δήμων της Αττικής, του Δήμου Μεταμόρφωσης και του Δήμου Αμαρουσίου ξέσπασε μεγάλη κόντρα σχετικά, είτε με την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων είτε Μονάδας Επεξεργασίας κλαδεμάτων και ξυλείας από τον δεύτερο στα διοικητικά όρια του πρώτου.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας εξέδωσε αρχικά την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μόλις έμαθα για τον σχεδιασμό και τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου να μισθώσει χώρο στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης για την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Ενέργειες για την οποία ουδέποτε ερωτηθήκαμε ή ενημερωθήκαμε. Μια απαράδεκτη απόφαση την οποία δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υλοποιηθεί.

Ως κάτοικος και ως Δήμαρχος είμαι σφόδρα αντίθετος σε κάθε αντίστοιχο ενδεχόμενο και για αυτό τον λόγο πρόκειται να συγκαλέσω έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει συντονισμός και συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε έναν ακόμη ΣΜΑ άλλου Δήμου στην Μεταμόρφωση. Θα στραφούμε κατά της υλοποίησής του με κάθε νόμιμο και με κάθε πρόσφορο τρόπο. Και αυτό καλό είναι να γίνει σαφές και κατανοητό σε όλους».

Ο Δήμος Αμαρουσίου απάντησε ως εξής:

Σε συνέχεια δήλωσης του Δημάρχου Μεταμόρφωσης Στράτου Σαραούδα για το “ενδεχόμενο” εγκατάστασης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Δήμο Μεταμόρφωσης ξεκαθαρίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνέχεια διαδικασίας δημοπρασίας επέλεξε το στεγασμένο ακίνητο της εταιρίας «ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ» που εδρεύει στη βιομηχανική ζώνη του Δήμου Μεταμόρφωσης με σκοπό την επεξεργασία (ανακύκλωση) προϊόντων κλαδεμάτων και εν γένει ξυλείας.
  2. Ουδεμία χρήση θα πραγματοποιηθεί που θα αφορά σε απορρίμματα με την έννοια των σκουπιδιών.

Θεωρούμε πως πριν την οποιαδήποτε ανακοίνωση και αναστάτωση των Δημοτών, καλό θα είναι να προηγείται μία ενημέρωση μεταξύ Δήμων, για αποφυγή παρεξηγήσεων όπως στην προκειμένη περίπτωση».

Ωστόσο εξ όσων φαίνεται ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, είναι απόλυτος και με νέα ανακοίνωση του υποστήριξε:

«Όσον αφορά στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου για τον σχεδιασμό δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας ξύλου και όχι Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), η απάντηση μας είναι:

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς..»!

Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις:

ΔΕΝ αποδεχόμαστε στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), όπως αναφέρει η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου (πρωτ. 577/2021) ή Μονάδας Επεξεργασίας κλαδεμάτων και ξυλείας, όπως σήμερα θυμήθηκε να μας ενημερώσει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Αν ο Δήμος Αμαρουσίου επιθυμεί ΣΜΑ ή άλλη αντίστοιχη μονάδα, ας την εγκαταστήσει στην περιφέρειά του».

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος. Σαραούδας

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024