Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η ζωή μου στο Instagram φαίνεται τέλεια, αλλά δεν έχω λεφτά ούτε για πάνες και ρεύμα» - Influencer αποκαλύπτει την αλήθεια

«Η ζωή μου στο Instagram φαίνεται τέλεια, αλλά δεν έχω λεφτά ούτε για πάνες και ρεύμα» – Influencer αποκαλύπτει την αλήθεια

Η Κάρεν Χάουντεν επιβεβαιώνει ότι στα social media «τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται» και πίσω από την «τέλεια εικόνα» πολλές φορές κρύβεται μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα

Μια influencer αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα στην «τέλεια» ζωή που πλασάρει στο Instagram και να μας δείξει – ή να μας επιβεβαιώσει- ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Το «Instagram Vs reality» που ξεκίνησε από τις φωτογραφίες σε μια προσπάθεια «απομυθοποίησης» της τέλειας εικόνας των influencers στα social media, επεκτείνεται, όπως φαίνεται στην ίδια τη ζωή.

Η Κάρεν Χάουντεν έχει σχεδόν 32.000 followers. Εκείνη, ο σύζυγός της και τα τέσσερα παιδιά τους, κάνουν τις διακοπές τους, γιορτάζουν τα γενέθλιά τους ευτυχείς, απολαμβάνουν τα Χριστούγεννα και όλες τις γιορτές και γενικά, το προφίλ της Κάρεν ακολουθεί όλα τα κλισέ της σωστής influencer.

Μέχρι που αποφάσισε να τα σπάσει και να αποκαλύψει την αλήθεια, που ίσως είναι και λίγο χειρότερη απ’ ό,τι φανταζόμασταν.

«Στην πραγματικότητα είμαστε απένταροι»

Έτσι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror, πριν αρκετούς μήνες, η Κάρεν Χάουντεν άνοιξε την καρδιά της και αποκάλυψε στους followers της –και όχι μόνο- ότι η ζωή της δεν είναι τόσο τέλεια όσο φαίνεται.

«Η ζωή μου μοιάζει τέλεια για τους followers μου στο Instagram αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε απένταροι» αποκάλυψε η influencer.

«Εγώ και τα 4 αγόρια μου φορέσαμε τα επώνυμα ρούχα μας, ταξιδέψαμε πρώτη θέση στο τρένο για το Λονδίνο, μπήκαμε δωρεάν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και μετά πήγαμε με ταξί σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, όπου περάσαμε τη νύχτα. Αυτή είναι μια τυπική μέρα στη δουλειά μου ως influencer» λέει.

«Μπορώ να πάω με τους γιους μου σε απίστευτα μέρη, φοράμε την τελευταία λέξη της μόδας, πάμε σε θεματικά πάρκα, συνεργαζόμαστε με brand κολοσσους όπως το Netflix, η Disney, η Ikea και τα Lego. Μας έχουν χαρίσει τα πάντα, από παιχνίδια και ρούχα μέχρι έπιπλα, πισίνες και διακοπές στο εξωτερικό. Αυτά βλέπετε όλοι εσείς και πιστεύετε ότι ζούσε μια φανταστική ζωή» συνέχισε περιγράφοντας την καθημερινότητά της στη δουλειά.


Όμως η αλήθεια είναι πολύ σκληρή.

«Μακριά από το Instagram, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Δεν έχω λεφτά για βενζίνη, για τις πάνες για το μωρό. Μας έχουν κόψει το ρεύμα, τα ντουλάπια μου είναι άδεια, τα χρέη μας από το lockdown τεράστια και είχα μέχρι και δικαστικούς επιμελητές στο σπίτι» αποκαλύπτει η Κάρεν Χάουντεν και συγκλονίζει.

«Κάθε ταξίδι που κάνουμε είναι πληρωμένο, τα πάντα» εξηγεί.

Πώς αποφάσισε να πει την αλήθεια – «Έβαλα στα παιδιά την τελευταία μερίδα φαγητού»

Όπως λέει, ένα απόγευμα του Αυγούστου ετοιμαζόταν να ανεβάσει ένα από τα συνηθισμένα της ποστ και ξαφνικά ένιωσε περίεργα, δεν της φαινόταν σωστό. «Είχα πιάσει πάτο. Το να διατηρώ την εικόνα του “όλα είναι τέλεια” με άγχωνε. Ένιωσα ότι ήταν καιρός να μιλήσω».

Έτσι είπε στον σύζυγό της ότι ήθελα να πει την αλήθεια και ξεκίνησε το ποστ της αποκάλυψης. «Ένιωθα ντροπή και αμηχανία» εξομολογείται.


«Ήθελα να πω σε όσους παλεύετε ότι δεν είστε μόνοι. Σήμερα έπιασα πάτο, δεν είχα ούτε πρωινό να δώσω στα παιδιά, τους τάισα στις 11 το πρωί και τους είπα ψέματα. Αύριο το πρωί θα μας κόψουν το ρεύμα, μας έχουν ήδη κόψει το ίντερνετ και ο Χάντερ χρειάζεται πάνες αλλά δεν έχω λεφτά όποτε μέχρι την Τρίτη θα τρέχει γυμνός στο σπίτι» αποκάλυψε η Κάρεν.

«Δεν ξέρω γιατί τα λέω όλα αυτά, θέλω απλά να σπάσουμε αυτό το ταμπού. Οι καιροί είναι δύσκολη και ελπίζω ότι η αλήθεια μου θα βοηθήσει αυτόν που θα τη διαβάσει».

«Έπρεπε να πουλήσω τα παιχνίδια των παιδιών μου για να βάλω βενζίνη» – Οι ιστορίες των followers

Όπως λέει η Κάρεν, χιλιάδες άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί της αφότου είπε την αλήθεια της για να της πουν τις δικές τους, το ίδιο σκληρές ιστορίες, και πώς παλεύουν να τα βγάλουν πέρα.

«Έπρεπε να πουλήσω τα παιχνίδια των παιδιών μου για βενζίνη – με ρωτούν συνέχεια πού είναι τα παιχνίδια τους», «ξύνω τα ντουλάπια για να βρω κάτι να φάμε», «ζω με χυλό για να έχουν να φάνε τα παιδιά μου» ήταν μερικά από τα συγκλονιστικά μηνύματα που της έστειλαν.

«Σοκαρίστηκα από τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων που αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα. Ήρθα σε επαφή με οικογένειες με εξαιρετικές δουλειές που πήγαιναν σε τράπεζες τροφίμων, παιδιά που έτρωγαν ζυμαρικά δύο φορές την ημέρα επειδή είναι το μόνο οικονομικό πράγμα στην αγορά και παιδιά που παραπονιούνταν στους γονείς τους ότι πεινούσαν» συγκλονίζει η influencer..

Για πολύ καιρό ένιωθα ένοχη και αποτυχημένη ως μητέρα. Όμως συνειδητοποίησα ότι τα χρήματα δεν είναι το παν και ότι τα παιδιά μου αυτό που χρειάζονται είναι αγάπη.


Η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει όλες τις οικογένειες που υποφέρουν και όχι να μας αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες» τόνισε.

Η Κάρεν Χάουντεν εξακολουθεί να ανεβάσει πληρωμένα ποστ ως influencer αλλά και τη σκληρή οικονομική της πραγματικότητα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024