Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ομάδα ανορθόδοξου πολέμου του Ισραήλ ψάχνει το νοσοκομείο Αλ Σίφα - Άλλες ομάδες γκρεμίζουν κτίρια

Γάζα: Ομάδα ανορθόδοξου πολέμου του Ισραήλ ψάχνει το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Άλλες ομάδες γκρεμίζουν κτίρια

Ομάδα ανορθόδοξου πολέμου του Ισραήλ ειδικευμένη στην εξεύρεση ομήρων και την αντάρτικη δράση παραμένει στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, την ώρα που διεξάγονται παράλληλες επιχειρήσεις.

H ομάδα ανορθόδοξου πολέμου Σαλντάγκ με την 36η Ταξιαρχία παραμένουν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα και κάνουν φύλλο και φτερό κάθε σπιθαμή του. Καταγγελίες πως ανακρίνεται προσωπικό, ασθενείς και συνοδοί.

Όπως μεταδίδουν το Al Jazeera και το Al Arabiya, Ισραηλινοί κομάντος ψάχνουν κάθε δωμάτιο του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Χαμάς για έγκλημα πολέμου, αραβικές χώρες έχουν εκδώσει ανακοινώσεις κατηγορώντας το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου με αφορμή το νοσοκομείο

Πηγές δήλωσαν στο Al Jazeera Arabic ότι οι ισραηλινές μπουλντόζες καταστρέφουν το νότιο τμήμα του νοσοκομείου και προχωρούν στην καταστροφή άλλων τμημάτων και ότι έχει διακοπεί κάθε επικοινωνία με τους γιατρούς μέσα στο νοσοκομείο.

Πόλεμος στην πράξη και πόλεμος πληροφορίας

Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος, υπό καθεστώς ανωνυμίας, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν αυτή τη νέα επιδρομή.

«Η επιχείρηση διαμορφώνεται από την πεποίθησή μας ότι υπάρχει καλά κρυμμένη τρομοκρατική υποδομή στο συγκρότημα», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «η Χαμάς εργάζεται επίμονα για την απόκρυψη της υποδομής και τη συγκάλυψη στοιχείων στα νοσοκομεία της Γάζας».

Οι γιατροί και οι ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο, μαζί με την ίδια την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, έχουν επανειλημμένα αρνηθεί την παρουσία της Χαμάς εκεί.

Η πλευρά του Ισραήλ – Παραδοχή πως βρίσκονται εντός του νοσοκομείου

Περισσότερες από 36 ώρες μετά την επιδρομή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων δήλωσε στο CNN ότι τα στρατεύματα παραμένουν ενεργά τόσο «μέσα όσο και κοντά στο νοσοκομειακό συγκρότημα».

«Οι ειδικές δυνάμεις (διεξάγουν) πολύ συγκεκριμένες, περιορισμένες επιχειρήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος, καταδιώκοντας αυτό που πιστεύουν ότι είναι υποδομές της Χαμάς στην περιοχή του συγκροτήματος.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις διεξάγονται χωρίς να ενοχλούνται οι ασθενείς του νοσοκομείου.

Το Ισραήλ βρίσκεται υπό αυξανόμενη διεθνή πίεση να αποκαλύψει αποδείξεις για αυτό που έχει περιγράψει προηγουμένως ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να παρουσιάσει πυροβόλα όπλα, αλεξίσφαιρα και ένα φορητό υπολογιστή που περιγράφεται ότι περιέχει ενοχοποιητικό υλικό, μεταξύ άλλων, από την επιδρομή του στο νοσοκομείο. Τα οποία όμως είναι φορητά αντικείμενα.

Αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία ένδειξη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν βρει φρεάτια σήραγγας που οδηγούν στο είδος του πολυεπίπεδου δικτύου σηράγγων και υπόγειων θαλάμων που οι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα υποδείξει ότι αναμένουν να αποκαλύψουν.

Ο ισχυρισμός για σήραγγες κάτω από το συγκρότημα έχει διαψευστεί από την ομάδα των μαχητών και τους αξιωματούχους του νοσοκομείου.

Οι παλαιστινιακές πηγές

Οι παλαιστινιακές πηγές κάνουν λόγο πως το ισραήλ έχει «πάρει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους ως ομήρους, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό του νοσοκομείου, ασθενείς και εκτοπισμένα άτομα».

Το προσωπικό του νοσοκομείου απηύθυνε απελπισμένη έκκληση στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και άλλους παγκόσμιους οργανισμούς για προστασία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως «Η κατάσταση μέσα στο νοσοκομείο έχει γίνει τραγική, χωρίς πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα ή τρόφιμα. Επιπλέον, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν αναφερθεί ότι ανοίγουν πυρ εναντίον οποιουδήποτε κινείται εντός των χώρων του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 12χρονου παιδιού που πυροβολήθηκε στο πόδι επειδή προσπάθησε να μετακινηθεί μεταξύ των διαφόρων τμημάτων».

Ο ανταποκριτής του WAFA (σ.σ. παλαιστινιακό πρακτορείο) επιβεβαίωσε ότι «οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να περικυκλώνουν το νοσοκομείο με άρματα μάχης και μπουλντόζες, καθώς οι στρατιώτες συνεχίζουν τις επιδρομές στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Οι κατοχικές δυνάμεις όχι μόνο εισέβαλαν στο νοσοκομείο αλλά κατέστρεψαν και ιατρικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων αξονικών τομογράφων και μηχανημάτων μαγνητικής τομογραφίας».

Για την ώρα δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη απόδειξη πως το νοσοκομείο Αλ Σίφα επικοινωνεί με τούνελ, πέρα από ένα βίντεο που έβγαλε το Ισραήλ και αποδείχθηκε παλαιότερη χρονολογίας, χωρίς να είναι στο Αλ Σίφα.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024