Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H... Premier League της Λατινικής Αμερικής (pics, vids)

H… Premier League της Λατινικής Αμερικής (pics, vids)

Μπορεί η Premier League να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, όμως αυτό που συμβαίνει στο Brazileirao τη φετινή σεζόν δεν έχει προηγούμενο. Τέσσερις αγωνιστικές και έξι ομάδες για την κούπα.

H Premier League είναι χωρίς καμία αμφιβολία το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο και το ακριβότερο, έχει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη και όλοι θέλουν κάποια στιγμή να αγωνιστούν στην Αγγλία.

Το επίπεδο του είναι κλάσεις ανώτερο από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης, η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα, όμως υπάρχει ένα πρωτάθλημα στη Λατινική Αμερική που… θυμίζει την Premier League. Ο λόγος για το Brazileirao (βραζιλιάνικο πρωτάθλημα) που τα τελευταία χρόνια έχει «εκτοξεύσει» την αξία του και αποτελεί το καλύτερο πρωτάθλημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η σπουδαιότερη «μάχη» για τον τίτλο γίνεται στη Βραζιλία

Οι ομάδες έχουν ρίξει πολλά χρήματα, η ομοσπονδία στηρίζει τις επενδύσεις που γίνονται και επενδύει και η ίδια, με αποτέλεσμα να είναι το πιο ανταγωνιστικό προϊόν σε όλη την Αμερική. Η «μάχη» για την κούπα στο φετινό Brazileirao είναι καθηλωτική, καθώς απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί και έξι ομάδες κυνηγούν την κορυφή.

Συγκεκριμένα, η περσινή πρωταθλήτρια, Παλμέιρας, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ο Αμπέλ Φερέιρα είναι στην κορυφή, όμως μέσα σε απόσταση 5 βαθμών είναι οι Μποταφόγκο, Γκρέμιο, Μπραγκαντίνο, Ατλέτικο Μινέιρο και Φλαμένγκο.

Η Παλμέιρας του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ έχει κάνει τρομερό ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο, η Μποταφόγκο που αγωνίζεται ο Τικίνιο Σοάρες έχει «αυτοκτονήσει» και έχει απωλέσει διαφορά 15 βαθμών, ενώ έχει 4 ήττες στα τελευταία 5 ματς και έχει γίνει ο κακός χαμός. Γκρέμιο και Μπραγκαντίνο είναι από κοντά, ενώ η δεύτερη έχει και ματς λιγότερο και ακολουθούν η Ατλέτικο Μινέιρο του Χουλκ και η Φλαμένγκο που επίσης έχει ματς λιγότερο.

Η βαθμολογία μετά από 34 αγωνιστικές (κάποιες έχουν ένα ματς λιγότερο)

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε 20 μέρες, αφού μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες οι τρεις από τις έξι που έχουν ματς λιγότερο θα παίξουν και εν συνεχεία οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές θα διεξαχθούν μέσα σε δύο βδομάδες στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του 21ου αιώνα στη Βραζιλία και αναμφίβολα στο καλύτερο στον κόσμο για το 2023.

Η Μποταφόγκο σε όλο το πρωτάθλημα ήταν στην κορυφή και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, χάρη στον πρώτο της γύρο, όμως πλέον είναι πίσω από την Παλμέιρας. Έχει 59 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τους «πράσινους», αλλά και ματς λιγότερο.

Οι πιθανότητες για τον τίτλο

Η ομάδα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Τικίνιο, που είναι ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ αν και στη 2η θέση και σε πολύ κακή κατάσταση στα τελευταία ματς, είναι το φαβορί για την κούπα με βάση τις πιθανότητες. Αλλά πλέον είναι ελάχιστα πάνω από τους υπόλοιπους και ο βασικός λόγος είναι το πρόγραμμα.

H Μποταφόγκο έχει υποστεί μέσα σε 10 μέρες δύο ανεπανάληπτες ανατροπές εντός έδρας στα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν με Παλμέιρας και Γκρέμιο. Στο πρώτο νικούσε με 3-0 και ηττήθηκε 4-3, ενώ στο δεύτερο προηγούνταν με 3-1 κόντρα στην Γκρέμιο, όμως ο Λουίς Σουάρες με ένα ανεπανάληπτο χατ-τρικ σε 19 λεπτά την «καθάρισε» και έβαλε γερά στο κόλπο και την ομάδα του.

Έχει θεωρητικά το ευκολότερο από τους αντιπάλους της, με την Μπραγκαντίνο και την Φλαμένγκο να έχουν από τα δυσκολότερα. Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες για τη Μινέιρο, που όμως έχει κάνει τον καλύτερο δεύτερο γύρο από τους υπόλοιπους. Απλά είχε κάνει απογοητευτικό πρώτο μισό. Για να κυνηγήσει μια ιστορική κούπα, η παρέα του Χουλκ θα πρέπει να κάνει το 4/4 και να της… κάτσουν και τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά την Μπραγκαντίνο είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αλλά δεν έχει την εμπειρία των υπολοίπων και πάει με τον… ενθουσιασμό, ενώ η Γκρέμιο έχει κάνει μυθική σεζόν, ο Λουίς Σουάρες πυροβολάει και την έχει φέρει σε ένα σημείο να διεκδικεί στα ίσια την κούπα.

Το πρόγραμμα της Παλμέιρας (4 ματς)

Φορταλέζα (εκτός)
Αμέρικα Μινέιρο (εντός)
Φλουμινένσε (εντός)
Κρουζέιρο (εκτός)

Το πρόγραμμα της Μποταφόγκο (5 ματς)

Φορταλέζα (εκτός)
Σάντος (εντός)
Κορίτιμπα (εκτός)
Κρουζέιρο (εντός)
Ιντερνασιονάλ (εκτός)

Το πρόγραμμα της Γκρέμιο (4 ματς)

Ατλέτικο Μινέιρο (εκτός)
Γκοϊάς (εντός)
Βάσκο Ντα Γκάμα (εντός)
Φλουμινένσε (εκτός)

Το πρόγραμμα της Μπραγκαντίνο (5 ματς)

Φλαμένγκο (εκτός)
Ιντερνασιονάλ (εκτός)
Φορταλέζα (εντός)
Κορίτιμπα (εντός)
Βάσκο Ντα Γκάμα (εκτός)

Το πρόγραμμα της Ατλέτικο Μινέιρο (4 ματς)

Γκρέμιο (εντός)
Φλαμένγκο (εκτός)
Σάο Πάουλο (εντός)
Μπαϊα (εκτός)

Το πρόγραμμα της Φλαμένγκο (5 ματς)

Μπραγκαντίνο (εντός)
Αμέρικα Μινέιρο (εκτός)
Ατλέτικο Μινέιρο (εντός)
Κουϊάμπα (εκτός)
Σάο Πάουλο (εκτός)

Τα δύο απίθανα ματς που έχασε με ανατροπή η Μποταφόγκο με 4-3 στην έδρα της

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024