Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουίς Σουάρες: Σαν το... παλιό καλό κρασί (vids)

Λουίς Σουάρες: Σαν το… παλιό καλό κρασί (vids)

Ο Λουίς Σουάρες κάνει πράγματα και θαύματα και στη Βραζιλία, αποδεικνύει ότι η «τέχνη» του γκολ δεν ξεχνιέται και οδηγεί την Γκρέμιο ολοταχώς για τον τίτλο

Ο Λουίς Σουάρες αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς του 21ου αιώνα, έναν διαφορετικό στράικερ από τους άλλους, που σε οποιαδήποτε ομάδα αγωνίστηκε έκανε τη διαφορά.

Ο Ουρουγουανός φορ, αφού κατέκτησε τα πάντα στην Ευρώπη και έκανε… θραύση με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι και πλέον αγωνίζεται στα 37 του χρόνια στη Βραζιλία και την Γκρέμιο, έχοντας στόχο να γράψει κι εκεί ιστορία.

Ένας Ουρουγουανός θρύλος που κάνει… όργια στα 37

Ο σχεδόν 37χρονος επιθετικός (κλείνει τα 37 στις 25 Ιανουαρίου) υπέγραψε πριν από έναν χρόνο με στόχο να την επαναφέρει στην πρώτη εξάδα και εν συνεχεία να αποχωρήσει για άλλες πολιτείες και πιο συγκεκριμένα για Μαϊάμι μεριά για να βρει ξανά τον κολλητό του φίλο, Μέσι.

Στο ενδιάμεσο όμως ο Σουάρες θυμίζει τον… παικταρά που άφησε την προηγούμενη δεκαετία την υπογραφή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα, παίρνοντας από το χέρι την Γκρέμιο και οδηγώντας την στην κορυφή του Brazileirao με 5 αγωνιστικές να απομένουν.

Η ανεπανάληπτη εμφάνιση και το χατ τρικ σε 19 λεπτά

Ο Ουρουγουανός στα τελευταία παιχνίδια της βραζιλιάνικης ομάδας στο πρωτάθλημα έχει μπει σε… beast mode, σκοράρει και μοιράζει ασίστ κατά ριπάς και δίνει τρίποντα, με αποκορύφωμα φυσικά αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο μεγάλο ντέρμπι της Μποταφόγκο με την Γκρέμιο στην έδρα της πρώτης, η ομάδα του Σουάρες χρειαζόταν μόνο νίκη για να την φτάσει στην κορυφή και να βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα με τριπλή ισοβαθμία πέντε στροφές πριν το φινάλε.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μποταφόγκο, όπου αγωνίζεται και ο Τικίνιο Σοάρες έκανε μια… χαψιά την Γκρέμιο και στο 49′ προηγούνταν με 3-1. Εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Λουίς Σουάρες, πήρε το… όπλο του και με τρία γκολ σε διάστημα 19 λεπτών, έδωσε ένα τρίποντο-μισό πρωτάθλημα για την Γκρέμιο με 3-4 και την έστειλε στην κορυφή στο συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στη Βραζιλία.

Η εμφάνιση του Ουρουγουανού είναι σεμιναριακού επιπέδου, οι επαφές του δεν ήταν πολλές με την μπάλα, όμως μέσα στο… κουτί ότι επαφή έκανε ήταν γκολ σε ένα ματς ιστορικό τόσο για τον ίδιο όσο και για την Γκρέμιο. Ο Σουάρες μπορεί να είναι ουσιαστικά μια ανάσα από την Ίντερ Μαϊάμι, όμως η υπόσχεση που έδωσε στην Γκρέμιο τηρείται και με το παραπάνω, με τον 37χρονο να είναι σαν το παλιό καλό κρασί.

Η επιδραστικότητα του Ουρουγουανού και η αλήθεια των αριθμών

Η χρονιά που διανύει είναι μυθική αν τα βάλει κανείς κάτω με αριθμούς, αφού έχει αγωνιστεί σε 28 παιχνίδια στο Brazileirao με την Γκρέμιο και έχει σκοράρει 14 φορές και την ίδια ώρα έχει μοιράσει 10 ασίστ και είναι ο πρώτος στη συγκεκριμένη λίστα.

Κάτι που δείχνει και το πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι της βραζιλιάνικης ομάδας τη φετινή σεζόν. Με τα τρία γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μποταφόγκο είναι και ο τρίτος στη λίστα των σκόρερ, με την ομάδα του στα τελευταία 5 ματς να έχει μόνο νίκες.

Ο προπονητής της Γκρέμιο, Ρενάτο Πορταλούπι, υποκλίθηκε στον σπουδαίο Ουρουγουανό μετά το ματς για τη γενικότερη παρουσία του τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια και τόνισε ότι «παίκτες σαν τον Σουάρες είναι που δίνουν τίτλους»! Η Γκρέμιο είναι στην κορυφή και πάει για τη μεγάλη έκπληξη και την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που αν συμβεί θα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ουρουγουανού παικταρά.

H βαθμολογία του Brazileirao

Το απίθανο χατ τρικ

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024