Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ice Spice και η Sexyy Red έχουν «προσγειωθεί» στην κορυφή του ραπ

Η Ice Spice και η Sexyy Red έχουν «προσγειωθεί» στην κορυφή του ραπ

Εμείς ζούμε στο 2023, την ώρα που το p***y ραπ διανύει το 3202.

Η υποκατηγορία του χιπ-χοπ – p***y -που έχει καταλάβει τα ραδιοκύματα – και που έχει, από πολλές απόψεις, σώσει και αναζωογονήσει τη ραπ – δεν γίνεται να αγνοηθεί. Από την Trina μέχρι την Sexyy Red, η εξέλιξη του συγκεκριμένου υπο-είδους και οι διάφοροι δίαυλοι που μπορούν να πάρουν οι ράπερ μέσα σε αυτό, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και αντιφατικά σημεία του.

Tα ενδιαφέροντα και οι επιθυμίες και τα θέλω των μαύρων γυναικών βρίσκονται στο κέντρο του σύμπαντος

Τα «επιφανειακά αυτιά» μπορεί να εκλαμβάνουν το p***y rap ως αμιγώς πρόστυχο και σεξουαλικό, αλλά στο τελευταίο επεισόδιο του «I Know That’s Right», η Sesali Bowen υποστηρίζει ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί χάνουν την ουσία που απαιτείται για να καταλάβουμε πόσο ενδυναμωτική είναι αυτή η μουσική.

Γυναικείο ραπ

«Όταν σκέφτομαι την ενδυνάμωση στο γυναικείο ραπ, – σκέφτομαι –  το γεγονός ότι χρησιμοποιώντας τους στίχους τους και τα οπτικά τους μέσα και τις περσόνες τους, δημιουργούν κυριολεκτικά έναν κόσμο που δεν υπάρχει ακόμα, και είναι ένας κόσμος όπου η ευχαρίστηση και η επιτυχία και η χαρά και τα ενδιαφέροντα και οι επιθυμίες και τα θέλω των μαύρων γυναικών βρίσκονται στο κέντρο του σύμπαντος», δήλωσε η Bowen στην δημοσιογράφο Taryn Finley.

Η Bowen, η οποία είναι «οικοδέσποινα» του Purse First, το οποίο αποτελεί το μοναδικό podcast αφιερωμένο στις femme και queer ράπερ, επισήμανε μεπίσης πως η ραγδαία άνοδος της Ice Spice και της Sexyy Red, παρόλο που είναι συναρπαστική σαν πορεία, της δημιουργεί κάποιες ανησυχίες ως θαυμάστρια της ραπ όσον αφορά τη «διάρκεια ζωής».

*Με πληροφορίες από Huffpost.com | Kεντρική φωτογραφία θέματος: YouTube

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024