Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης

Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης

Με φόντο την έφοδο του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ είναι ένα «κράτος – τρομοκράτης» που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα και επανέλαβε πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν (εικόνα πάνω από Sabah) κάλεσε επίσης τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανακοινώσει αν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και πρόσθεσε πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος».

«H Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους»

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα εργαστεί στη διεθνή σκηνή για να διασφαλίσει ότι οι παράνομοι ισραηλινοί έποικοι θα αναγνωριστούν ως «τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια της αυξανόμενης βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν στη σκιά της εφόδου του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας.

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τον στρατό του Ισραήλ ότι «παραβίασε κατάφωρα» το διεθνές δίκαιο,  ενώ ζήτησε «τη διεθνή παρέμβαση για την προστασία των αμάχων εκεί».

Στο μεταξύ ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι κατήγγειλε ότι η ισραηλινή επιχείρηση στο αλ Σίφα «καταδεικνύει τη βαρβαρότητα την οποία επιτρέπει η σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Περίπου 2.300 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ανάμεσά τους ασθενείς, υγειονομικό προσωπικό και εκτοπισμένοι, βρίσκονται στο εσωτερικό του αλ Σίφα

«Καταγγέλλουμε τη σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφορικά με αυτή τη βαρβαρότητα. Η σιωπή αυτή καλύπτει εγκλήματα πολέμου. Η σιωπή αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε να δικαιολογηθεί. Το Συμβούλιο πρέπει να δράσει», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, καταγγέλλοντας «μια καταστροφή» στο νοσοκομείο.

Περίπου 2.300 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ανάμεσά τους ασθενείς, υγειονομικό προσωπικό και εκτοπισμένοι λόγω του πολέμου, βρίσκονται στο εσωτερικό του αλ Σίφα σε καταστροφικές συνθήκες, χωρίς νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το νοσοκομείο αυτό ως στρατιωτική βάση, κάτι που το παλαιστινιακό κίνημα διαψεύδει.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024