Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «σκληρός δίσκος» θυμάται και φορτώνει

Ο «σκληρός δίσκος» θυμάται και φορτώνει

Κι αυτά τα δεδομένα δεν… σβήνονται, γιατί πολύ απλά μιλάμε για μια ομάδα δομημένη σε συγκεκριμένες αρχές που δεν αλλάζει βηματισμό από καλοκαίρι σε καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Βελιγράδι ξεπερνώντας ένα δύσκολο εμπόδιο και η νίκη επί της Μακάμπι δίνει στους πειραιώτες μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Την είχε ανάγκη αυτή τη νίκη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και «μετράει» πολύ στην οικονομία της συζήτησης που έχει ανοίξει, ο τρόπος με τον οποίο επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι».

Και ήταν τρόπος Ολυμπιακού, ένας τρόπος βγαλμένος από τον «σκληρό δίσκο» της ομάδας του λιμανιού, τον οποίο φορτώνει με δεδομένα εδώ και τρία χρόνια ο Μπαρτζώκας.

Κι αυτά τα δεδομένα δεν… σβήνονται, γιατί πολύ απλά μιλάμε για μια ομάδα δομημένη σε συγκεκριμένες αρχές που δεν αλλάζει βηματισμό από καλοκαίρι σε καλοκαίρι.

Ναι, πέρασε δύσκολα ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Μπασκόνια. Κανείς δεν λέει όχι και δεν θα είχε νόημα άλλωστε να προσπαθήσει κάποιος να «κρύψει κάτω απ΄το χαλί» την κακή εικόνα που είχαν οι πειραιώτες σ’ εκείνο το ματς.

Υπάρχει όμως και το αλλά και στην περίπτωση του Ολυμπιακού μιλάμε για μεγάλο αλλά.

Αυτό που γίνεται με τους τραυματισμούς παικτών σε κάθε σχεδόν παιχνίδι είναι αδιανόητο. Κι όμως παρά Τα μεγάλα προβλήματα, ο Ολυμπιακός βασίστηκε στις αρχές που τον έχουν καταστήσει ομάδα – πρότυπο στην Ευρωλίγκα.

Βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα του αλλά πάνω απ’ όλα βασίστηκε στην αυτοθυσία παικτών του που δημιουργούν το «κάδρο» μιας ομάδας που ο ένας δίνει το 100% και ο άλλος προσπαθεί να προσφέρει το 101%. Το κάτι παραπάνω για να μην λείψει τίποτα από την ομάδα.

Η ιδιαίτερη αναφορά του Μπαρτζώκα

Πάμε όμως να δούμε τι άλλαξε στο Βελιγράδι, σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Μπασκόνια.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μπαρτζώκας δεν πάτησε κάποιο κουμπί για να διορθώσει πράγματα. Αριθμητικό ήταν το θέμα και από την στιγμή που ο προπονητής του Ολυμπιακού βρήκε έναν επιπλέον παίκτη στο παρκέ, όλα έγιναν πιο άνετα για τους «ερυθρόλευκους».

Κι αυτός ο ένας «εμφανίστηκε» την πιο κατάλληλη στιγμή για να δώσει τις βοήθειες στο «πέντε» και η ιδιαίτερη αναφορά του Μπαρτζώκα στον Σίκμα δεν ήταν τυχαία.

Η συμβολή του Αμερικανού στη νίκη του Ολυμπιακού ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην ψυχολογική ανάταση του Σίκμα μετά από αυτό το παιχνίδι.

Ήθελε αυτή την εμφάνιση ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» για πολλούς λόγους αλλά βέβαια το ζητούμενο είναι να υπάρξει συνέχεια και να μείνει μακριά από τραυματισμούς.

Θα πρέπει εδώ βέβαια να τονίσουμε ότι έχει γίνει μεγάλη κουβέντα αναφορικά με το αν ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει παίκτη στο «τέσσερα» αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο καθ’ ύλην αρμόδιος, δηλαδή ο Μπαρτζώκας.

Ωστόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκανε τυχαία την αναφορά στην απόδοση του Λουκ Σίκμα. Ο Μπαρτζώκας ήθελε να επιβραβεύσει την προσπάθεια του Αμερικανού καθώς με την εικόνα που είχε ο αγώνας, τον Μιλουτίνοφ στην Αθήνα και τον Γκος στον πάγκο από το δεύτερο δεκάλεπτο με τραυματισμό, δύσκολα θα έπαιρνε τη νίκη ο Ολυμπιακός αν δεν είχε και τον Σίκμα.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» είδε την ομάδα του να κάνει τέλειο πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο κι αυτό είναι μπάσκετ που έχει δυνατότητες να παίξει ο Ολυμπιακός.

Μπάσκετ όμως χωρίς τραυματισμούς καθώς αν ο Γκος μπορούσε ν’ αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο, τότε οι πειραιώτες θα είχαν φτάσει πιο άνετα στη νίκη.

Αυτό πάντως που έχει σημασία τούτη την ώρα είναι πως δεν θα δούμε πλήρη τον Ολυμπιακό ούτε τον επόμενο μήνα, καθώς ο Γκος έχει υποστεί θλάση και θ’ απουσιάσει για ένα περίπου μήνα από τις υποχρεώσεις της ομάδας του.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024