Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρός Αστέρας: Οι πρώην επιστρέφουν και... απειλούν τον Ολυμπιακό (pics, vids)

Ερυθρός Αστέρας: Οι πρώην επιστρέφουν και… απειλούν τον Ολυμπιακό (pics, vids)

Ποιοι είναι οι πρώην... ερυθρόλευκοι που επιστρέφουν με σκοπό να «αλώσουν» το ΣΕΦ και να φύγουν με το διπλό...

Ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Μακάμπι (79-74) σε ένα ματς που έγινε στο Βελιγράδι, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ και ανέβηκε στο 4-4, λίγες ώρες πριν το δεύτερο ματς που έχει να δώσει αυτή τη βδομάδα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό (αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο σε ουδέτερη έδρα) στην οικονομία της σεζόν στην κανονική διάρκεια και στρέφει την προσοχή του στους Σέρβους που έρχονται στο Φάληρο… φουριόζοι και γεμάτοι… παλιούς γνώριμους.

Μια ιδιαίτερη συνάντηση στο ΣΕΦ με τρεις πρώην του Ολυμπιακού

Ο Ερυθρός Αστέρας διέλυσε την Φενέρμπαχτσε εντός έδρας με 87-56 και θα παίξει με άλλο… αέρα κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου είναι μια ομάδα που έχει αρκετούς πρώην του Ολυμπιακού, σε μια πολύ ιδιαίτερη συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης.

Ένας παλιός γνώριμος και ιδιαίτερα αγαπητός στον πάγκο

Η μεγάλη επιστροφή είναι φυσικά αυτή του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος έχει κάτσει στον πάγκο των Πειραιωτών μια τετραετία και πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα, ενώ είχε και δύο χαμένους τελικούς στη Euroleague.

Είναι ένας από τους πλέον πετυχημένους προπονητές στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, ενώ «γιγάντωσε» το όνομα του στο λιμάνι και έφτασε να θεωρείται ένας από τους τοπ κόουτς στην Ευρώπη, έχοντας τεράστια ζήτηση τα επόμενα χρόνια. Στον Ερυθρό Αστέρα βρίσκεται λιγότερο από έναν μήνα και έχει ήδη καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα, που είναι συγκεκριμένη και φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, αφού έχει πάρει σημαντικές νίκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σφαιρόπουλος μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό έχει αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του άλλες 7 φορές (αυτή θα είναι η 8η), όλες με τη Μακάμπι και έχει πανηγυρίσει 4 νίκες, ενώ έχει και 3 ήττες.

Ο Τεόντοσιτς και ο Μπολομπόι

Από εκεί και πέρα, στο ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα είναι ακόμη δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, με το πιο μεγάλο όνομα να είναι αυτό του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος σταρ που διανύει πλέον το 36ο έτος της ηλικίας του είχε κι αυτός μια τετραετία στο λιμάνι, όπου κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας, ενώ βρέθηκε και σε έναν τελικό Euroleague με τους Πειραιώτες το 2010 (ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 86-68).

Ο Τεόντοσιτς από την ημέρα που ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα ο Σφαιρόπουλος έχει σημαντικό ρόλο, κάτι που φάνηκε και από το ματς κόντρα στη Φενέρ, όπου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους και 3 ασίστ και έρχεται με… άγριες διαθέσεις στην Ελλάδα και το ΣΕΦ.

Ο έμπειρος Σέρβος γκαρντ μετράει τρία σερί ματς με διψήφιο αριθμό πόντων (+13 και πάνω) κι ένα στους εννιά από τότε που ο Έλληνας προπονητής ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα, με 14.0 πόντους και 7.5 ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Ο τρίτος της παρέας και πιο πρόσφατος δεν είναι άλλος από τον Τζόελ Μπολομπόι, ο οποίος αγωνίστηκε πέρσι στον Ολυμπιακό και ήταν σημαντικός στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα. Κατέκτησε τα πάντα με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα (πρωτάθλημα, κύπελλο, σούπερ Καπ), ενώ έφτασε ένα σουτ μακριά και από το να σηκώσει τη Euroleague.

Ο ρόλος του στην πορεία της σεζόν… έφθινε λόγω και της εξαιρετικής κατάστασης του Μουσταφά Φαλ και του Ταρίκ Μπλακ και το καλοκαίρι δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του, συνεχίζοντας όμως στα… ερυθρόλευκα. Στον Ερυθρό Αστέρα έχει αναβαθμισμένο ρόλο και αυτός και μετράει 9,6 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 13,7 στο σύστημα αξιολόγησης σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Όπως όλα δείχνουν θα δώσει μεγάλες «μάχες» με τον Φαλ, όπως συνέβαινε πέρσι στις προπονήσεις, με τους τρεις πρώην ερυθρόλευκους να… απειλούν τον Ολυμπιακό, που κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα έχει σοβαρό θέμα τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός και στις δύο τελευταίες σεζόν του, που έφτασε μέχρι τα Final Four, στην κανονική διάρκεια τα βρήκε σκούρα κόντρα στους Σέρβους και στο Βελιγράδι, αλλά και στο Φάληρο, αφού έχασε και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε.

Τα δύο τελευταία ματς στο ΣΕΦ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024