Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Χτυπάνε τους 6+6 στο... συναίσθημα Σβίγκου και Βασιλειάδης - Πιέσεις για να παραμείνουν

ΣΥΡΙΖΑ: Χτυπάνε τους 6+6 στο… συναίσθημα Σβίγκου και Βασιλειάδης – Πιέσεις για να παραμείνουν

Οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκαν με τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο

Πιέσεις δέχονται τις τελευταίες ώρες τα στελέχη πλησίον της ομάδας Αχτσιόγλου για να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να εξομαλυνθεί το κλίμα στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκαν με τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο σήμερα, επιχειρώντας να  εξομαλυνθούν οι σχέσεις των ηγετικών στελεχών των 6+6 με τους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να διεξαχθεί πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών της ομάδας Αχτσιόγλου

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Γιώργου Βασιλειάδη. «Το θέμα είναι να δούμε πώς θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, αλλιώς θα μας… ξεπεράσει η κοινωνία. Δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σημειώνεται ότι μεταξύ τους διατηρούν φιλικές σχέσεις, καθώς, αμφότεροι βρίσκονται για χρόνια στο κόμμα, από την εποχή του Συνασπισμού και της νεολαίας του.

Τα στελέχη πλησίον της Έφης Αχτσιόγλου βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να διεξαχθεί πανελλαδική σύσκεψη, όπου, θα παρθούν οι αποφάσεις το μέλλον τους και το κατά πόσο θα αποχωρήσουν ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης

Υπενθυμίζεται ότι επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος και Χαρίτσης συνυπέγραψαν κείμενο στο τέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου που απέδιδε στον Στέφανο Κασσελάκη σκληρούς χαρακτηρισμούς, όπως ότι υιοθέτησε εκφράσεις από το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο και την alt-right.

Η χείρα φιλίας του Στέφανου Κασσελάκη

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα φιλίας στην πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου.

Κατά την Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή τη δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας». Αυτή η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρίνεται ως άνοιγμα στην πλευρά της Έφης Αχσιόγλου.

Ο Ραγκούσης που θα παραμείνει και το υστερόγραφο του Μπαλτά

Στο ίδιο πλαίσιο κρίσιμες κρίνονται και οι παρεμβάσεις του Γιάννη Ραγκούση και του Αριστείδη Μπαλτά.

Ο μεν πρώτος ανέφερε σε δημοσίευσή πως δεν γνωρίζει τι θα αναγκαστεί να πράξει η Έφη Αχτσιόγλου τελικά αλλά αυτός θα παραμείνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα προανήγγειλε πως θα παλέψει για να σταματήσει ο «καταστροφικός εμφύλιος για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Από την πλευρά του ο Αριστείδης Μπαλτάς, στο υστερόγραφο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι σέβεται και τιμά «απεριόριστα τους καλοπροαίρετους συντρόφους και συντρόφισσες που συμφωνούν με μέρος, τουλάχιστον, των παραπάνω, αλλά διακινδυνεύουν την παραμονή τους στο κόμμα παρά την τελική απόφανση Κασσελάκη ότι «μόνη τάση είναι πλέον η δημοκρατική βάση». Παραμένουν ενόσω μάχονται να αλλάξουν εκεί τα πράγματα προς το καλύτερο».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «διαβεβαιώ δε ότι παραμένω σύντροφός τους έστω και από τα έξω. Και ομολογώ ότι ανησυχώ ιδιαίτερα για τις τύχες των εργαζομένων του κόμματος που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν ότι μπορούσαν ως έμπρακτοι καθημερινοί θεματοφύλακες της υλικής και της άυλης περιουσίας του. Ας πορευθεί καθένας και καθεμιά σύμφωνα με την πολιτική κρίση του και κατά την τιμή και την υπόληψή του…».

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024