Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Χάρι: Στηρίζει τα παιδιά στρατιωτικών που χάνουν τους γονείς τους στο καθήκον

Πρίγκιπας Χάρι: Στηρίζει τα παιδιά στρατιωτικών που χάνουν τους γονείς τους στο καθήκον

Ο Δούκας του Σάσεξ, όπως είναι ο επίσημος τίτλος που διατηρεί, αναγορεύτηκε Παγκόσμιος Πρέσβης για το ίδρυμα «Scotty’s Little Soldiers»

Γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει η απώλεια της μητέρας από πολύ νεαρή ηλικία και τι επιπτώσεις έχει στη συνέχεια της ζωής του. Ο πρίγκιπας Χάρι πορεύεται στα χνάρια της μητέρας του με το φιλανθρωπικό έργο, παρόλο που αποχώρησε από το Παλάτι κι εγκαταστάθηκε στην Αμερική με την οικογένειά του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δούκας του Σάσεξ, όπως είναι ο επίσημος τίτλος που διατηρεί, αναγορεύτηκε την περασμένη εβδομάδα Παγκόσμιος Πρέσβης για το ίδρυμα «Scotty’s Little Soldiers» το οποίο υποστηρίζει παιδιά στρατιωτικών που έχουν χάσει κάποιον γονιό τους, κατά την επιτέλεση του καθήκοντος.

Ο Χάρι ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει απώλεια, χάνοντας τη μητέρα του από τόσο νωρίς

Συμπαραστάτης στο πένθος των ορφανών παιδιών

Πρόκειται για έναν οργανισμό που ιδρύθηκε το 2010 από τη Νίκι Σκοτ, της οποίας ο σύζυγος, ο στρατιωτικός, Λι Σκοτ, έχασε τη ζωή του σε αποστολή στο Αφγανιστάν το 2009.

Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για τους Βρετανούς βετεράνους του στρατού, η ιδρύτρια του οργανισμού ήταν επικεφαλής στην παρέλαση 48 νέων ανθρώπων -παιδιών στρατιωτικών, ορφανών- στο Λονδίνο, κατά την εκδήλωση μνήμης όπου και αποτίονται τιμές από τη βασιλική οικογένεια, τους βετεράνους και τους πολιτικούς στους πεσόντες.

«Μην ξεχνάτε ότι επίσης σας αξίζει να νιώθετε τη χαρά. Οι γονείς σας θα το ήθελαν αυτό, πιστέψτε με»

Η νέα δράση του 39χρονου Πρίγκιπα Χάρι ανακοινώθηκε πριν τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος, έχοντας χάσει τη μητέρα του, όταν ήταν μόλις 12 ετών, έχει υπάρξει υποστηρικτής από το 2017 οπότε και είχε συναντήσει για πρώτη φορά τη Νίκι Σκοτ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, σε σχετική εκδήλωση εκεί.

Μέχρι τότε, ο Δούκας του Σάσεξ έγραφε επιστολές υποστήριξης προς τις οικογένειες που βιώνουν το πένθος τους ή έπαιρνε μέρος σε βιντεο-κλήσεις που είχαν στόχο ακριβώς τη συμπαράσταση προς τους ανθρώπους που ζουν αυτόν τον τεράστιο πόνο της απώλειας.

«Η θλίψη του πένθους δεν είναι κάτι για να ντρέπεστε»

Στιγμιότυπο από τον γάμο του με τη Μέγκαν

Ο Χάρι έχει μεγάλη απήχηση στα παιδιά και τους νέους

Όπως δήλωσε η Νίκι Σκοτ, «Είναι τόσο θετικό πράγμα για μας. Το γεγονός ότι ο Χάρι έχει βιώσει το πένθος ως παιδί, αλλά και υπηρέτησε στον στρατό, βρίσκει απήχηση η υποστήριξή του προς τα νέα παιδιά. Απλώς το ‘χει και μπορείς να νιώσεις το πάθος του να αναβλύζει, όταν μιλάει και γράφει σε μας. Είναι τόσο πρόθυμος να βοηθήσει και δεσμεύεται γι’ αυτό».

Όταν η Νίκι Σκοτ έχασε τον άντρα της, εκείνη είχε δύο παιδιά να μεγαλώσει, τον Κάι, πέντε ετών, καθώς και την Μπρουκ, εφτά μηνών. Μέσα στη τεράστια λύπη της αποφάσισε να κάνει κάτι που να λειτουργήσει ως έμπνευση και θέλησε να βοηθήσει και να υποστηρίξει ψυχολογικά και άλλα παιδιά στρατιωτικών που πενθούν την απώλεια των γονιών τους.

Υποστηρίζει τους πενθούντες

Μόλις ανακοινώθηκε η αναγόρευση του Πρίγκιπα Χάρι σε υποστηρικτή της εν λόγω δράσης, εκείνος έγραψε στα μέλη του οργανισμού: «Γνωρίζοντας πόσο δύσκολη ώρα είναι αυτή για σας και την οικογένειάς, να ξέρετε ότι σας σκέφτομαι και ελπίζω αυτό το σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων της Ημέρας Μνήμης να είναι γεμάτο με άνεση, υποστήριξη και κατανόηση που μοιράζεται με σας τα μέλη του ιδρύματος «Scotty’s Little Soldiers». Η θλίψη του πένθους δεν είναι κάτι για να ντρέπεστε. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό να λυπάστε για την απώλεια. Αλλά μην ξεχνάτε ότι επίσης σας αξίζει να νιώθετε τη χαρά. Οι γονείς σας θα το ήθελαν αυτό, πιστέψτε με».

Ο Χάρι με ενσυναίσθηση σκύβει πάνω από τα προβλήματα των ανθρώπων, συμπαραστέκεται και θέλει να βοηθάει, παραμένοντας στο κλίμα των όσων τον δίδαξε και η μητέρα του με τη στάση της και τη ζωή της.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024