Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποπτοι για χρηματοδότηση απόπειρας πραξικοπήματος στη Βραζιλία, ο Ριβάλντο και η αδερφή του Νεϊμάρ

Υποπτοι για χρηματοδότηση απόπειρας πραξικοπήματος στη Βραζιλία, ο Ριβάλντο και η αδερφή του Νεϊμάρ

Τα γεγονότα που ταρακούνησαν συθέμελα την πολιτική δομή της Βραζιλίας.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης της Βραζιλίας βρίσκονται ο Ριβάλντο και η αδερφή του Νεϊμάρ, Ραφαέλα Σάντος για πιθανή εμπλοκή τους στη χρηματοδότηση της απόπειρας πραξικοπήματος της 8ης Ιανουαρίου, στην Μπραζίλια.

Τα γεγονότα που ταρακούνησαν συθέμελα την πολιτική δομή της Βραζιλίας, προκάλεσαν μια σειρά ερευνών που στόχο έχουν να αποκαλύψουν την προέλευση της χρηματοδότησης των ταραχών.

Ξανά στο επίκεντρο η οικογένεια Νεϊμάρ

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο τραγουδιστής γκόσπελ Σαλομάο Βιέιρα, ο οποίος κατηγορείται πως οργάνωσε και χρηματοδότησε τα «στρατόπεδα πραξικοπήματος» μέσω δωρεών. Για τον Βιέιρα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης αλλά πιστεύεται πως διαφεύγει στην Παραγουάη. Η αστυνομία εξετάζει κινήσεις στους λογαριασμούς του αξίας δύο εκατ. ρεάλ, περίπου 380.000 ευρώ, ένα σημαντικό ποσό που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την προέλευση και τη χρήση του.

Τα στρατόπεδα που χρηματοδοτήθηκαν απ’ αυτές τις δωρεές λειτούργησαν ως βάσεις για όχλους που επιτέθηκαν σε βασικούς θεσμούς όπως το Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Προεδρικό Μέγαρο, το Palacio do Planalto.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις σημειώθηκαν σε ένα πλαίσιο πολιτικής έντασης, ειδικά μετά την εκλογική ήττα του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, ενός ηγέτη που υποστηρίζεται από προσωπικότητες όπως ο Ριβάλντο και η οικογένεια Νεϊμάρ. Ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής είχε παρομοιάσει την ήττα του Μπολσονάρο με αυτή της Εθνικής Βραζιλίας στον τελικό του 1998 από τη Γαλλία.

Στο στόχαστρο και ο Ριβάλντο

Η σύνδεση του Ριβάλντο και της Σάντος με την υπόθεση προκύπτει από τις μαρτυρίες κρατουμένων που έχουν σχέσεις με τον Βιέιρα. Ενας εξ’ αυτών, μετά τη σύλληψή του από την Ιντερπόλ και την επιστροφή του στη Βραζιλία, κατέθεσε στην αστυνομία τις λεπτομέρειες της συνάντησής του με τον Βιέιρα στην Παραγουάη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών ο Βιέιρα αναφέρθηκε στον Ριβάλντο και την αδερφή του Νεϊμάρ μεταξύ αυτών που συνεισέφεραν.

Ο Ριβάλντο φέρεται να πρόσφερε περίπου 50.000 ρεάλ (9.500 ευρώ). Ωστόσο οι δικηγόροι του αντέκρουσαν αυτές τις κατηγορίες επιμένοντας πως οι δωρεές που έκανε ο Ριβάλντο ήταν πολύ πιο μετριοπαθείς, δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ρεάλ και προορίζοντας να βοηθήσουν τους άπορους ανθρώπους της εκκλησίας. Την οποιαδήποτε ανάμιξη στα γεγονότα αρνείται και το περιβάλλον της Ραφαέλα Σάντος.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024