Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O «φύλακας-άγγελος» της Ιντερ: Ο Σόμερ κάνει απίθανα πράγματα! (vids+pics)

O «φύλακας-άγγελος» της Ιντερ: Ο Σόμερ κάνει απίθανα πράγματα! (vids+pics)

O Γιαν Σόμερ κάνει απίστευτα πράγματα φέτος και οδηγεί την Ιντερ σε Serie A και Champions League – Εχει τα περισσότερα clean sheets στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα!

Πρώτη στην Ιταλία και στους «16» του Champions League από την τέταρτη αγωνιστική. Η καλύτερη επίθεση στη Serie A (27 γκολ) και η καλύτερη άμυνα (6 παθητικό, σ.σ μαζί με την Γιουβέντους). Ποδόσφαιρο κυριαρχίας και θέαμα υψηλού επιπέδου στα περισσότερα ματς.

Ο λόγος για την Ιντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εκπληκτική ομάδα, που παίζει ωραία μπάλα και συνδυάζει θέαμα και ουσία. Ένα σύνολο που είναι συμπαγές στην άμυνα και «φωτιά» στην επίθεση, με την ομάδα από το Μιλάνο να έχει τον πρώτο σκόρερ της Serie A και τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ευρώπη. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες με 12 τέρματα είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, έχοντας μάλιστα τα διπλάσια γκολ από τους Ζιρού, Λουκάκου και Οσιμεν που ακολουθούν και έχουν από 6. Ο Αργεντινός επιθετικός πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή πορεία της Ιντερ σε Serie A και Champions League.

Ο Σόμερ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη φετινή Ιντερ

Τεράστια συμβολή, όμως, έχει και ο Γιαν Σόμερ. Ο Ελβετός τερματοφύλακας κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έχει δικαιώσει απόλυτα τον Σιμόνε Ιντζάγκι, που ζητούσε επιτακτικά την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι από την Μπάγερν. Ο 34χρονος πορτιέρο αποκτήθηκε από τους Νερατζούρι για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Αντρέ Ονάνα και πλέον κανείς στο εσωτερικό της Ιντερ δεν… θυμάται τον Καμερουνέζο.

Ο Γιαν Σόμερ μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να «σβήσει» τον Αφρικανό από τις μνήμες των οπαδών της ιταλικής ομάδας και να κερδίσει τον σεβασμό τους. Ο Ελβετός, παρότι είναι ο πιο κοντός τερματοφύλακας του ιταλικού πρωταθλήματος (σ.σ 1.83 μέτρα), έχει εξελιχθεί σε «εφιάλτη» για τους αντίπαλους επιθετικούς, που… φτύνουν αίμα για να του βάλουν γκολ. Σε 11 παιχνίδια στη Serie A έχει κρατήσει 7 φορές ανέπαφη την εστία του, με το clean sheets του έμπειρου γκολκίπερ στη φετινή σεζόν να αυξάνονται σε 9, εάν προσθέσει κανείς τα δύο που έχει στους ομίλους του Champions League.

Καλύτερος στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα

Ενας αριθμός που τον φέρνει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με τον Γιαν Σόμερ να έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα σε Serie A, Premier League, Primera Division, Bundesliga και Ligue 1. Μάλιστα, έχει ήδη περισσότερα clean sheets από όσα είχε την περσινή σεζόν σε 25 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου (8). Φέτος σε λιγότερα παιχνίδια έχει ήδη 9. Δείγμα της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ελβετός, ο οποίος συνολικά στην καριέρα του έχει 672 συμμετοχές, με 219 clean sheets. Τα περισσότερα ήταν με την Γκλάντμπαχ, όπου είχε 90 σε 333 αγώνες.

Ασταμάτητη η Ιντερ

Οι σπουδαίες εμφανίσεις του Σόμερ έχουν βοηθήσει την Ιντερ να βρίσκεται στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος, έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Γιουβέντους (28 έναντι 26), έξι από την τρίτη Μίλαν (22) και επτά από την πρωταθλήτρια Νάπολι (21).

Παράλληλα, ο Σόμερ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Ιντερ στο Champions League, με τους Νερατζούρι να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» από την τέταρτη αγωνιστική, μετά τη νίκη στην έδρα της Σάλτσμπουργκ (1-0). Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2004/2005 που η ιταλική ομάδα εξασφαλίζει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από την τέταρτη αγωνιστική. Στις δύο που απομένουν θα παλέψουν με την Ρεάλ Σοσιεδάδ για την πρώτη θέση, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν έχοντας από 10 πόντους. Την 5η αγωνιστική η Ιντερ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπενφίκα (29/11) και η Ρεάλ Σοσιεδάδ υποδέχεται την Σάλτσμπουργκ. Η κορυφή, ωστόσο, ουσιαστικά θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, όταν οι Νερατζούρι θα υποδεχθούν στο Μιλάνο τους Βάσκους (12/12).

Όλα αυτά, όμως, μετά τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Αυτό που προέχει τη δεδομένη στιγμή για την Ιντερ είναι το εντός έδρας παιχνίδι με την Φροζινόνε (12/11, 21:45) για την 12η αγωνιστική της Serie A.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024