Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Davide Renne, δημιουργικός διευθυντής του Moschino, πέθανε στα 46 του χρόνια

Ο Davide Renne, δημιουργικός διευθυντής του Moschino, πέθανε στα 46 του χρόνια

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας πέθανε αυτή την εβδομάδα στο Μιλάνο, μόλις εννέα ημέρες μετά την ένταξή του στον διάσημο ιταλικό οίκο μόδας.

Ο Davide Renne, ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας και πρώην επικεφαλής του τμήματος γυναικείων ενδυμάτων της Gucci, πέθανε την Παρασκευή στο Μιλάνο της Ιταλίας, εννέα ημέρες αφότου έγινε δημιουργικός διευθυντής του Moschino. Ήταν 46 ετών.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την Aeffe, τον μητρικό όμιλο της Moschino. Προφανώς πέθανε από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τον πόνο που βιώνουμε σε αυτή τη δραματική στιγμή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Massimo Ferretti, πρόεδρος της Aeffe.

Αγαπημένη προσωπικότητα στην ιταλική μόδα και δεξί χέρι του πρώην σχεδιαστή της Gucci, Alessandro Michele, είχε μιλήσει για τον ενθουσιασμό του που προσλήφθηκε για έναν «ονειρικό ρόλο» στην κορυφή ενός από τα πιο γνωστά ονόματα της ιταλικής μόδας

Δείτε το βίντεο 

Αγαπημένη προσωπικότητα στην ιταλική μόδα

Ο Renne, ο οποίος εργαζόταν στον οίκο Gucci επί 20 χρόνια πριν από την ανακοίνωση του νέου του ρόλου στον Moschino τον περασμένο μήνα, δούλευε πάνω σε μια πρώτη συλλογή που θα παρουσιαζόταν στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Φεβρουάριο.

Αγαπημένη προσωπικότητα στην ιταλική μόδα και δεξί χέρι του πρώην σχεδιαστή της Gucci, Alessandro Michele, είχε μιλήσει για τον ενθουσιασμό του που προσλήφθηκε για έναν «ονειρικό ρόλο» στην κορυφή ενός από τα πιο γνωστά ονόματα της ιταλικής μόδας.

«Γλυκός μου φίλος, αχώριστος αδελφός, τόση αγάπη», έγραψε ο Michele σε ανάρτησή του στο Instagram την Παρασκευή. «Τι καταπληκτικό και αξέχαστο ταξίδι είχαμε μαζί».

Δείτε την ανάρτηση του Alessandro Michele

Τα κλειδιά για το δωμάτιο παιγχιδιού 

Ο οίκος μόδας ιδρύθηκε το 1983 από τον Franco Moschino, ο οποίος ήταν γνωστός τόσο για την ιδιόρρυθμη και λεξιπλαστική αίσθηση του χιούμορ του όσο και για την καινοτόμο προσέγγισή του στον σχεδιασμό. Πρόκειται για μια κληρονομιά που συνεχίστηκε από τους διαδόχους του – και την οποία ο  Renne είχε φανεί πρόθυμος να εξερευνήσει.

Διαδέχτηκε τον Αμερικανό σχεδιαστή Jeremy Scott, ο οποίος αποχώρησε από τον οίκο τον περασμένο Μάρτιο.

«Ο Franco Moschino είχε ένα παρατσούκλι για το στούντιό του: la sala giochi – το δωμάτιο παιχνιδιού», δήλωσε ο Renne κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Αυτό έχει βαθιά απήχηση σε μένα: Ό,τι μπορεί να επιτύχει η μόδα – η ιταλική μόδα ειδικά, και ο οίκος Moschino κυρίως – με την τεράστια δύναμή της, πρέπει να επιτυγχάνεται με την αίσθηση του παιχνιδιού, της χαράς. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε τα κλειδιά για την αίθουσα παιχνιδιού. Ανυπομονώ να ξεκινήσω».

*Με στοιχεία από nytimes.com

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024