Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Phoebe Philo επιστρέφει στη μόδα και η Έλενα Τοπαλίδου είναι μοντέλο της

Η Phoebe Philo επιστρέφει στη μόδα και η Έλενα Τοπαλίδου είναι μοντέλο της

Η πρώην creative director της Celine και της Chloé, η μοναδική Phoebe Philo αποκαλύπτει την πολυαναμενόμενη πρώτη της συλλογή με την ομώνυμη ετικέτα της, ένα «εποχικό, συνεχές έργο».

Η αναμονή τελείωσε. Η Phoebe Philo, βραβευμένη Βρετανίδα σχεδιάστρια και πρώην δημιουργική διευθύντρια των παριζιάνικων οίκων Chloé και Celine, επέστρεψε, αποκαλύπτοντας την πρώτη της συλλογή για την ομώνυμη εταιρεία της με έδρα το Λονδίνο. Η επιστροφή της, η οποία υποστηρίζεται από τον όμιλο ειδών πολυτελείας LVMH και αναμενόταν με πολλές προσδοκίες και ενδιαφέρον, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2021, ενώ τον περασμένο μήνα, η αρχική ημερομηνία έναρξης του λανσαρίσματος ορίστηκε στις 30 Οκτωβρίου. Ανακοινώθηκε με μια σύντομη δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με μια σειρά εικόνων.

Η συλλογή – ή «edit», όπως αποκαλείται στην ανακοίνωση – περιγράφεται ως μέρος ενός «εποχικού, συνεχούς σώματος εργασίας», από το οποίο θα εμφανίζονται τακτικά drops όπως αυτά. Η πρώτη έκδοση, Α1, που θα περιλαμβάνει έτοιμα ρούχα, δερμάτινα είδη και αξεσουάρ, θα φτάσει σε τρεις συλλογές που θα ξεκινήσουν στις 30 Οκτωβρίου 2023 και θα διαρκέσει «τους μήνες που θα ακολουθήσουν». Συνολικά υπάρχουν 150 κομμάτια.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο της Phoebe Philo έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί μια υπεύθυνη ισορροπία μεταξύ παραγωγής και ζήτησης»

Η Phoebe Philo ποντάρει στα κομμάτια που μένουν για χρόνια

Ένα δεύτερο edit, A2, θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2024. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που αντανακλά τη μονιμότητα», αναφέρει η δήλωση, η οποία απηχεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της στη Celine, σύμφωνα με την οποία οι εφήμερες τάσεις αποφεύγονταν σε μεγάλο βαθμό για κομμάτια σχεδιασμένα να παραμείνουν στη ντουλάπα για τις επόμενες σεζόν -και μάλιστα για χρόνια.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο της Phoebe Philo έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί μια υπεύθυνη ισορροπία μεταξύ παραγωγής και ζήτησης» συνεχίζει η δήλωση. «Για εμάς, αυτό σημαίνει ότι παράγουμε σημαντικά λιγότερα από όσα αναμένονται. Μέχρι στιγμής, πρόκειται για μια φιλοδοξία που ακούγεται αληθινή» – το τμήμα αγορών του δικτυακού τόπου φάνηκε αρχικά να έχει καταρρεύσει, ένδειξη της τεράστιας ζήτησης για το έργο της Philo (το πρόβλημα έχει έκτοτε διορθωθεί).

Μεταξύ των μοντέλων και η Ελληνίδα, σπουδαία ηθοποιός, Έλενα Τοπαλίδου, η οποία και ανέβασε στο προφίλ της, στο ίνσταγκραμ, μια σειρά από πόζες μέσα στα ρούχα της σχεδιάστριας

Η ματιά της Phoebe Philo πάνω στη μόδα ξεχωρίζει

Η ίδια η συλλογή μοιάζει από πολλές απόψεις με προέκταση της δουλειάς της στη Celine, αποτελούμενη από μια σειρά κομψών, λίγο πιο παράξενων παραλλαγών σε κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας – ανάμεσά τους το ανδρικό ράψιμο, τα μάλλινα πανωφόρια, οι καμπαρντίνες και τα παντελόνια cargo – μαζί με αυτά που συνδέονται εύκολα με τη σχεδιάστρια, όπως ένα πουλόβερ με λαιμόκοψη που έχει τραβηχτεί μέχρι το πηγούνι, ή παπούτσια με τετράγωνες μύτες και ευρύχωρες τσάντες.

Υπάρχει επίσης ένα παιχνίδι με το μπουφάν του μηχανόβιου, υπερμεγέθες, παραγεμισμένο και σφιγμένο στη μέση. Με απόχρωση από τη δεκαετία του 1980, φοριέται με ένα γυαλιστερό, μαύρο κολάν από πολυαμίδιο με μοτίβο κύματος. Η πρώην μούσα της Celine, η Daria Werbowy εμφανίζεται στις εικόνες, μαζί με πολλά άλλα μοντέλα. Μεταξύ αυτών και η Ελληνίδα, σπουδαία ηθοποιός, Έλενα Τοπαλίδου, η οποία και ανέβασε στο προφίλ της, στο ίνσταγκραμ, μια σειρά από πόζες μέσα στα ρούχα της σχεδιάστριας.

Δείτε την ανάρτηση της ηθοποιού 

Η αναπάντεχη και ήσυχη σαγήνη της

Άλλα κομμάτια είναι πιο απροσδόκητα, όπως μια σειρά από ρούχα διακοσμημένα με κεντήματα που δίνουν την εντύπωση γούνας (σε παντελόνια και σε τεράστια πανωφόρια), ή ένα παντελόνι που ανοίγει το φερμουάρ σε όλη την πίσω ραφή. Ένας παρόμοιος αισθησιασμός διαπνέει ένα ασύμμετρο μεταξωτό φόρεμα, που ανεβαίνει ψηλά στον μηρό

Η Philo έγινε διάσημη όταν ανέλαβε τη θέση της Stella McCartney στην Chloé (απόφοιτη του Central Saint Martins, ήταν προηγουμένως βοηθός σχεδιασμού της McCartney). Ήταν στη Celine, όμως, που η σχεδιάστρια θα αποκτούσε cult status, αποκτώντας πιστούς οπαδούς για τις συλλογές της που δημιούργησαν ρούχα προετοιμασμένα για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας. «Την ανακάλυψα όταν τη φόρεσα», δήλωσε μετά τη συλλογή της A/W 2016.

Δείτε ένα βίντεο με τα εμβηματικά item της Phoebe Philo 

*Με στοιχεία από wallpaper.com

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024