Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 10 τύποι γυναικείων οργασμών

Οι 10 τύποι γυναικείων οργασμών

Ο γυναικείος οργασμός είτε είναι κλειτοριδικός, κολπικός ή και τι άλλο;

Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, γνωστό και ως κορύφωση, το σώμα σας απελευθερώνει χημικές ουσίες που προκαλούν μια ευχάριστη αίσθηση όπως η ωκυτοκίνη.

Εκτός από το αίσθημα της σωματικής απελευθέρωσης, οι οργασμοί έχουν επίσης συναισθηματικές επιπτώσεις.

Η ωκυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια ενός οργασμού και η επαφή δέρμα με δέρμα, κατά τη διάρκεια του σεξ, βοηθά επίσης στη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ των συντρόφων.

Όπως αναφέρουν οι σεξολόγοι και γυναικολόγοι η γυναίκα κατά μέσο όρο χρειάζεται 20′ για να φτάσει σε οργασμό

Αλλά τα άτομα με κόλπο μπορούν να βιώσουν διαφορετικούς τύπους οργασμού που είναι διαφορετικοί ως προς την ένταση και τη διάρκεια.

Κλειτοριδικός οργασμός

Η κλειτορίδα εκατομμύρια νευρικές απολήξεις, οι οποίες την καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητη στη διέγερση.  Η άμεση διέγερση της κλειτορίδας ή το άγγιγμα των χειλέων που περιβάλλουν την κλειτορίδα, προκαλεί αύξηση της ροής του αίματος στην περιοχή, με αποτέλεσμα η κλειτορίδα να εμποτίζεται και να χρειάζεται οργασμό.

Οργασμός σημείου G

Αν και η έρευνα είναι λίγο ασαφής, η γενική συναίνεση σχετικά με το σημείο G είναι ότι βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ του κολπικού ανοίγματος και του τραχήλου της μήτρας.

Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι ένα σεξουαλικό όργανο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι μέρος του δικτύου νευρικών απολήξεων της κλειτορίδας.

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι ο οργασμός του σημείου G είναι πολύ έντονος σε σύγκριση με άλλους τύπους οργασμού.

Κολπικός οργασμός

Ένας οργασμός από διεισδυτικό κολπικό σεξ – που δεν διεγείρει σκόπιμα την κλειτορίδα και το σημείο G – θεωρείται κολπικός οργασμός. Εκτός από την κλειτορίδα, ο κόλπος έχει επιπλέον ερωτογενείς ζώνες. Η κηλίδα Α, ή η πρόσθια πτέρνα, βρίσκεται στο υψηλό πρόσθιο (ή πρόσθιο) τοίχωμα του κόλπου ακριβώς κάτω από τον τράχηλο.

Αυτή η περιοχή μπορεί να προκαλέσει βαθύ κολπικό οργασμό όταν την αγγίζετε με τον σωστό τρόπο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να έχουν οργασμό αγγίζοντας τον ίδιο τον τράχηλο. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι περιοχές περιέχουν συνδέσμους με νεύρα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι.

Πολλαπλοί οργασμοί

Σε αντίθεση με τα άτομα με πέη, τα άτομα με κόλπο μπορούν να βιώσουν πολλαπλούς οργασμούς επειδή δεν απαιτούν τόσο μεγάλο χρόνο διακοπής μεταξύ του οργασμού και της διέγερσης.

Squirting

Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, μερικοί άνθρωποι μπορούν να απελευθερώσουν μια έκρηξη διαυγούς υγρού – γνωστό και ως squirting.

Το squirting ονομάζεται επίσης μερικές φορές γυναικεία εκσπερμάτισ , αλλά ορισμένοι ερευνητές δεν το θεωρούν το ίδιο πράγμα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 10 έως το 54% των γυναικών έχουν βιώσει, κάποια στιγμή, γυναικεία εκσπερμάτιση.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024