Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα σεξουαλικά βοηθήματα «κοσμούν» πλέον κάθε κρεβατοκάμαρα. Μήπως όμως είναι επικίνδυνα;

Τα σεξουαλικά βοηθήματα «κοσμούν» πλέον κάθε κρεβατοκάμαρα. Μήπως όμως είναι επικίνδυνα;

«Είναι πολύ εκνευριστικό. Δεν μπορώ πλέον να τελειώσω μόνη μου», λέει η Λολα Λολίτα, η οποία είναι δημιουργός σεξουαλικού περιεχομένου.

Η κλειτορίδα έχει μία και μόνη λειτουργία: να προσφέρει ευχαρίστηση. Η Satisfyer, «εκτοξεύτηκε» το 2019 και έθεσε το θέμα στο τραπέζι με μια μαεστρική διαφημιστική πολιτική. Τα σεξουαλικά παιχνίδια από κάτι που δεν συζητιόταν, ένα ταμπού για το οποίο μπορούσες να μιλήσεις μόνο ψιθυριστά και σε διακριτικές συναντήσεις με φίλους, έφτασαν να εμφανίζονται σε σειρές του Netflix ως σημαιοφόροι της γυναικείας απόλαυσης. Πολλοί άνθρωποι που μέχρι τότε δεν είχαν τολμήσει ποτέ να αναζητήσουν αυτή την ευχαρίστηση για τις εαυτές τους έπεσαν στον πειρασμό. Τώρα, το ερωτικό παιχνίδι είναι μέρος της ζωής τους και λένε με υπερηφάνεια ότι είναι αναγκαίο στην κρεβατοκάμαρα τους.

Η αιτία, όπως είναι γνωστό σε όποιον το δοκίμασε, είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση και σχεδόν στιγμιαίο: η ένταση του εξασφαλίζει την επίτευξη οργασμού μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, ολοένα και περισσότερες είναι οι φωνές που μιλούν για ένα συγκεκριμένο μειονέκτημα που έχει την μορφή της εξάρτησης. Όλο και περισσότεροι ειδικοί σε θέματα σεξουαλικής υγείας προειδοποιούν ότι τον τελευταίο χρόνο εκατοντάδες καταναλωτές έχουν απευθυνθεί στο γιατρό ανησυχώντας ότι δεν μπορούν να φτάσουν σε οργασμό χωρίς σεξουαλικά βοηθήματα. Το ερώτημα είναι πάντα το ίδιο: «Το Satisfyer μουδιάζει την κλειτορίδα μου;».

«Αν το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, παίζω με τις ταχύτητες, ώστε το αιδοίο μου να μην συνηθίσει αποκλειστικά σε ένα είδος διέγερσης»

Λολα Λολίτα, τι πιστεύεις;

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταξιωμένες πορνοστάρ, σεξουαλικοί σύμβουλοι και δημιουργοί περιεχομένου έχουν τολμήσει να συζητήσουν για το θέμα. «Ποτέ δεν ήθελα να το κάνω, επειδή τα sex toys άλλαξαν τη ζωή μου και τα λατρεύω, αλλά λάμβανα καθημερινά σχόλια από γυναίκες που μου ζητούσαν να φτιάξω βίντεο σχετικά με αυτό. Και όταν άρχισε να συμβαίνει και σε μένα, ένιωσα ότι έπρεπε να μιλήσω», λέει η Λολα Λολίτα, η δημιουργός σεξουαλικού περιεχομένου.

Η Λολίτα έχει παρατηρήσει ότι πρέπει να αυξάνει όλο και περισσότερο την ένταση του παιχνιδιού της, ώστε να κάνει την ίδια δουλειά που έκανε στην αρχή με τη χαμηλότερη ισχύ. Αυτό που την προβληματίζει περισσότερο, όμως, είναι ότι όταν πρόκειται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον σύντροφό της, δεν μπορεί πλέον να φτάσει σε οργασμό αν δεν ακουμπάει και στο Satisfyer. Επίσης εξαρτάται από το παιχνίδι όταν αυνανίζεται: «Είναι πολύ εκνευριστικό. Δεν μπορώ πια να τελειώσω μόνη μου».

Ο Ángel Guillen, διευθυντής του ψυχολογικού κέντρου Psicopartner και ειδικευμένος στη σεξολογία, εξηγεί ότι η συσκευή μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της ευαισθησίας, επειδή παράγει υψηλή ροή αίματος που διεγείρει υπερβολικά την κλειτορίδα. «Διαπιστώνουμε ότι το Satisfyer μπορεί να προκαλέσει ένα είδος «εξοικείωσης» στο σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα συνηθίζει σε αυτό και δεν παράγει πλέον το ίδιο αποτέλεσμα», εξηγεί ο Guillen.

«Μακροπρόθεσμα αυτό έχει επηρεάσει το σεξ με τον σύντροφο μου»

Η Mónica, η Manuela και η Diana, οι οποίες προτίμησαν να μην δώσουν το επώνυμό τους για να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους, έχουν μια ξέφρενη ζωή που συχνά δεν τους επιτρέπει να εξερευνήσουν το σώμα τους και να δώσουν στον εαυτό τους ηδονή. Παραδέχονται ότι σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό σε μια σεξουαλική σχέση με έναν άνδρα, αλλά ότι το Satisfyer τους, όσο «ψυχρό» και αποτελεσματικό είναι, κάνει πάντα καλά τη δουλειά.

«Η μόνη παρενέργεια που έχει ένα Satisfyer είναι να παρέχει απόλαυση»

Συζητώντας μεταξύ τους, έχουν συνειδητοποιήσει ότι το σεξουαλικό τους παιχνίδι είναι στενά συνδεδεμένο ακριβώς με τους κουραστικούς ρυθμούς της ζωής τους: «Είναι ένας γρήγορος οργασμός που σου δίνει χρόνο για να πας στη δουλειά, αλλά με το εν λόγω παιχνίδι δεν εξερευνάς πραγματικά το σώμα σου, ούτε δίνεις χρόνο στον εαυτό σου», γράφει η Diana.

Ανησυχώντας ότι η κλειτορίδα της μπορεί να χάσει την ευαισθησία της, η Manuela πήρε την κατάσταση στα χέρια της: «Αν το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, παίζω με τις ταχύτητες, ώστε το αιδοίο μου να μην συνηθίσει αποκλειστικά σε ένα είδος διέγερσης», λέει. Για τη Mónica, είναι θέμα στιγμιαίας ικανοποίησης: «Το επίπεδο ευχαρίστησης που παράγει ο δονητής μπορεί να με οδηγήσει σε επίπεδα που είναι πολύ δύσκολο να συγκριθούν με οποιοδήποτε άλλο είδος διέγερσης, και μακροπρόθεσμα αυτό έχει επηρεάσει το σεξ με τον σύντροφο μου», εκμυστηρεύεται.

Με μέτρο

Η ψυχολόγος υγείας Aida López εξηγεί ότι η συνεχής χρήση ενός ερωτικού παιχνιδιού στη μέγιστη ισχύ του μπορεί να προκαλέσει απώλεια ευαισθησίας της κλειτορίδας. «Στην κλινική συνιστούμε τη χρήση του κλειτοριδικού «παιχνιδιού», αλλά προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να είναι η μοναδική εστία διέγερσης».

Όταν μια γυναίκα αναζητά ιατρική βοήθεια για αυτό το πρόβλημα, οι θεραπευτές θα πρέπει πρώτα να ελέγξουν τι προκαλεί την αναισθησία της και να αποκλείσουν τυχόν άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Εάν διαπιστωθεί ότι το εν λόγω παιχνίδι επιφέρει αυτό το αποτέλεσμα, η γυναίκα παροτρύνεται να μειώσει τη συχνότητα και την ισχύ με την οποία το χρησιμοποιεί. «Πρέπει να αφιερώνεται χρόνος στην απόλαυση», λέει η López.

Ο γυναικολόγος Alejandro Montoya τονίζει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το Satisfyer είναι καλό ή κακό ή ότι απευαισθητοποιεί την κλειτορίδα. Αντίθετα, η διέγερση του είναι ιδιαίτερα υψηλή και εστιασμένη, ώστε είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν αυτά τα επίπεδα απόλαυσης με έναν σύντροφο: «Το 85% των γυναικών βιώνει μεγαλύτερη ηδονή στην κλειτορίδα με τη διείσδυση. Το κλειδί είναι να γνωρίζετε τον εαυτό σας. Η μόνη παρενέργεια που έχει ένα Satisfyer είναι να παρέχει απόλαυση», λέει ο ίδιος.

Η Isabel Silva Reus, γυναικολόγος και αντιπρόεδρος της Ισπανικής Εταιρείας Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας, εξηγεί ότι το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται συχνά σε γυναίκες που δεν έχουν κάνει σεξ με άλλο άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή που ξεκίνησαν τη σεξουαλική τους ζωή με Satisfyer, το οποίο τις έχει εξοικειώσει με τη δύναμη και την ακαριαία διέγερση: «Είναι απλώς θέμα ποικιλίας των «μέσων παραγωγής» ικανοποίησης», συμβουλεύει.

*Με πληροφορίες από Elpais | Photo: Netflix |  Grace and Frankie

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024