Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Φέρτε 100.000 Ινδούς στο Ισραήλ»

«Φέρτε 100.000 Ινδούς στο Ισραήλ»

Η ισραηλινή κατασκευαστική βιομηχανία ζήτησε από την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να επιτρέψει στις εταιρείες να προσλάβουν έως και 100.000 Ινδούς εργάτες για να αντικαταστήσουν 90.000 Παλαιστίνιους

Ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, αλλά το Ισραήλ ήδη ετοιμάζει την επόμενη μέρα και ζητά άμεσα από την Ινδία 100.000 εργάτες για να αντικαταστήσουν τους Παλαιστίνιους υπαλλήλους που δεν επιτρέπεται να εργάζονται πλέον στο Ισραήλ μετά τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ και η Ινδία τον Μάιο είχαν υπογράψει συμφωνία για να επιτρέψουν σε 42.000 Ινδούς να εργαστούν στο εβραϊκό κράτος. Αυτή η συμφωνία θα έχει και συνέχεια.

Rεπορτάζ της Voice of America από τη Δυτική Όχθη φιλοξενεί δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ισραηλινού Συνδέσμου Οικοδόμων, Χάιμ Φέιγλιν, που λέει: «Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την Ινδία».

Η ισραηλινή κατασκευαστική βιομηχανία ζήτησε από την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να επιτρέψει στις εταιρείες να προσλάβουν έως και 100.000 Ινδούς εργάτες για να αντικαταστήσουν τους 90.000 Παλαιστίνιους των οποίων οι άδειες εργασίας έχουν ανακληθεί μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει η Telegraph India.

Ο Χάιμ Φέιγλιν το επιβεβαίωσε: «Περιμένουμε την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να το εγκρίνει». Είπε ότι ελπίζουν να προσλάβουν 50.000 έως 100.000 εργάτες από την Ινδία για να μπορέσουν να διαχειριστούν ολόκληρο τον κατασκευαστικό τομέα και να τον επαναφέρουν στην κανονικότητα.

Ο πόλεμος της 7ης Οκτωβρίου έχει δημιουργήσει τεράστιο κενό στο εργατικό δυναμικό του Ισραήλ, που σπεύδει να το καλύψει μέσω Ινδίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το αίτημα του Ισραήλ ούτε είπε εάν η κυβέρνηση θα επέτρεπε στους Ινδούς να μετακινηθούν σε μια ζώνη συγκρούσεων για εργασία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αναταραχής.

Οι εργασίες έχουν διακοπεί από τις 7 Οκτωβρίου επειδή οι Παλαιστίνιοι αποτελούν περίπου το 25% του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στην ισραηλινή κατασκευαστική βιομηχανία.

«Είμαστε σε πόλεμο και οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι, που αποτελούν περίπου το 25 τοις εκατό του ανθρώπινου δυναμικού μας στον τομέα, δεν έρχονται, δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν στο Ισραήλ», συνέχισε ο Φεϊγλιν.

Περίπου το 10% των Παλαιστινίων εργατών είναι από τη Γάζα και οι υπόλοιποι από τη Δυτική Όχθη.

Ενώ ο πόλεμος αναφέρεται ως ο λόγος αναζήτησης Ινδών εργατών, το Τελ Αβίβ βρίσκεται σε αυτό το μονοπάτι εδώ και αρκετούς μήνες. Υπέγραψε συμφωνία με την Ινδία τον Μάιο που θα επιτρέψει σε 42.000 Ινδούς να εργαστούν στο Ισραήλ, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα, ο οποίος αντιμετωπίζει έλλειψη εργατικού δυναμικού. Τώρα όμως χρειάζονται ακόμη περισσότεροι.

Κατά την επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών Έλι Κοέν στην Ινδία στις 9 Μαΐου, υπογράφηκε η Συμφωνία Πλαίσιο για τη διευκόλυνση της προσωρινής απασχόλησης εργαζομένων σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς εργασίας στο Ισραήλ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ισραηλινή κατασκευαστική βιομηχανία είχε ανοίξει την αγορά εργασίας στους Ινδούς, οι οποίοι προηγουμένως είχαν υπηρετήσει κυρίως ως φροντιστές. Η συμφωνία περιλαμβάνει και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πριν από την υπογραφή της, αυτή η συμφωνία πλαίσιο βρισκόταν στα σκαριά για περισσότερο από ένα χρόνο. Τον Μάρτιο, μια πολυυπουργική ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Ινδία και περιόδευσε σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Αρχή Πληθυσμού και Μετανάστευσης στο Ισραήλ, οι εισερχόμενοι εργαζόμενοι από την Ινδία ήταν επιμελείς, έμπειροι και μιλούσαν άπταιστα αγγλικά, σύμφωνα με το Middle East onitor.

Οι ξένοι εργαζόμενοι προτιμώνται όλο και περισσότερο από τους Παλαιστίνιους, επειδή παρέχουν ασφάλιση έναντι συχνών διακοπών εργασίας που προκαλούνται από το συχνό κλείσιμο των συνόρων προς και από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Τώρα με τον πόλεμο σε εξέλιξη οι Παλαιστίνιοι δεν θα ξαναβρούν σε δουλειά στο Ισραήλ.

Και είμαστε ακόμη στην αρχή…

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024