Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντζελίνα Τζολί: Την εγκαλεί ο Πρόεδρος του Ισραήλ – «Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα»

Αντζελίνα Τζολί: Την εγκαλεί ο Πρόεδρος του Ισραήλ – «Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα»

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει μεταφερθεί με έναν τρόπο στην... αρένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,

Στο στόχαστρο έχει τεθεί η Αντζελίνα Τζολί η οποία μετά από σχετική ανάρτησή της στο Instagram, πριν πέντε ημέρες, έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει μεταφερθεί με έναν τρόπο στην αρένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τους διάσημους ανά τον πλανήτη να παίρνουν θέση και να δέχονται αλλεπάλληλα πυρά.

Από τη συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν, ο πρόεδρος του Ισραήλ (δεξιά)

Πόλεμος… δηλώσεων

Πρώτος αντέδρασε ο πατέρας της Γιον Βόιτ, με τον οποίο δεν διατηρεί και καλή σχέση η ίδια και τώρα ήταν η σειρά του Προέδρου του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ.

Σε συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν, ο πολιτικός επεφύλασσε δημόσια απάντηση στην Αντζελίνα Τζολί τονίζοντας ότι η διάσημη ηθοποιός δεν έχει πάει ποτέ στη Λωρίδα της Γάζας και υποστήριξε ότι η σταρ «Δεν αφήνει στον ισραηλινό λαό κανένα περιθώριο να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Η Τζολί είχε κάνει ανάρτηση στο Instagram, μετά την ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκεί είχε κατηγορήσει ανοιχτά το Ισραήλ ότι στον πόλεμο με τη Χαμάς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και βομβαρδίζει γυναίκες, παιδιά, οικογένειες, την ώρα που τους λείπουν το φαγητό, τα φάρμακα και η ανθρωπιστική βοήθεια.

Η… επίθεση του Προέδρου του Ισραήλ

Τι ισχυρίστηκε, λοιπόν, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, κατά τη συνέντευξή του στον Μόργκαν;

Όπως είπε χαρακτηριστικά για την Αντζελίνα Τζολί, «Δεν πήγε ποτέ να δει τα γεγονότα στον τόπο που συμβαίνουν. Με όλο τον σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι έχουμε πόλεμο, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν. Υπάρχει μια μεγάλη, δραματική άνοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, που και το Ισραήλ έχει υποστηρίξει, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ΟΗΕ και πολλά άλλα έθνη».

«Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα»

Συνέχισε ο ίδιος ισχυριζόμενος ότι ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να μπορέσει να ξεριζώσει αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας το Ισραήλ. Και αναφερόμενος και πάλι στη διάσημη σταρ που είναι ενεργή σε ανθρωπιστικά θέματα, με θητεία κιόλας ως πρέσβειρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους διεθνείς οργανισμούς, είπε αιχμηρά, «Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με το να λέει αυτά που λέει».

Ανέφερε ότι η Γάζα δεν είναι φυλακή επειδή ευθύνεται το Ισραήλ, αλλά επειδή αποτελεί ιρανική βάση της τρομοκρατίας και των λαθραίων πυρομαχικών, χαρακτηρίζοντας αυτό που συμβαίνει στον λαό της Γάζας ως τραγωδία.

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024