Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικά στο in - Ο νέος Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου θα αναλάβει να προσελκύσει πράσινες επενδύσεις

Αποκλειστικά στο in – Ο νέος Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου θα αναλάβει να προσελκύσει πράσινες επενδύσεις

Στόχος η τόνωση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε πράσινες επενδύσεις στο Δήμο μας προκειμένου να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας». Ο νέος Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, σε επικοινωνία που είχε το in μαζί του, εξέφρασε την πεποίθηση του πως μπορεί ο Δήμος να αντιστρέψει την ανεργία που παρατηρείται σε ένα δήμο που έως σήμερα δεν έχει κατορθώσει να αναπτυχθεί όπως άλλες όμορες περιοχές.

«Μέχρι σήμερα όλες οι εταιρίες τεχνολογίας πάνε Ανατολικά. Στην Πυλαία, την Θέρμη κτλ. Σε εμάς δεν έχουν έρθει ακόμη. Διεκδικούμε να έρθουν κάποιες και σε εμάς. Έχουμε την δυνατότητα σαν Δήμος να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν αλλά και προσωπικό να έχουν.

Η περιοχή μας έχει ανοικοδόμηση και σε πολύ χαμηλότερο κόστος είναι τα ενοίκια και οι αγορές ακινήτων.

«Επίσης, είμαστε ένας Δήμος με μεγάλο δυναμικό μαθητών. Αρκεί να σας πω ότι έχουμε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση πάνω από 18.000 μαθητές και πολλούς επίσης στην τριτοβάθμια. Πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στον Δήμο μας και αυτό θα γίνει μόνο αν γίνουμε επενδυτικός προορισμός» είπε στο in ο κ. Αλεξανδρίδης για να αποκαλύψει επίσης:

Στόχος η λειτουργία τμήματος Πανεπιστημίου

«Λόγω των πολλών μαθητών διεκδικούμε επίσης να έρθει στο Δήμο μας μια σχολή του Πανεπιστημίου. Είμαστε σε συζητήσεις με την Ακαδημαϊκή κοινότητα και θα βρούμε τους κατάλληλους χώρους για την στεγάσουμε». Σκοπός του, όπως γίνεται αντιληπτό να κρατήσει τα παιδιά του Δήμου του στον τόπο τους και να τους δώσει όλα τα αναγκαία εχέγγυα προκειμένου να χτίσουν την δική τους καριέρα εκεί.

Ο Δήμαρχος επίσης θα δημιουργήσει ειδικό γραφείο επιχειρηματικότητας μέσα στο Δήμο ενώ θα «τρέξει» επίσης και την τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας (ΚΕΕΠΙΧ) στο Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΕΕΘ).

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024