Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Να κάνει τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου «πρωταγωνιστή» των εξελίξεων θέλει ο Δήμαρχος

Να κάνει τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου «πρωταγωνιστή» των εξελίξεων θέλει ο Δήμαρχος

Με άρθρο του στο In, ο Δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου επιχειρεί έναν μίνι απολογισμό του έργου του και αναφέρεται στα σχέδια του για το μέλλον.

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός με άρθρο του στο in αναφέρεται σε έργα που έγιναν επί ημερών του στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και τα οποία έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών και έχουν προσδώσει ένα αναπτυξιακό πρόσημο στο Δήμο.

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός αναφέρει:

«Ένας κύκλος τεσσάρων χρόνων σκληρής δουλειάς και δημιουργίας κλείνει και μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες μας με υπερηφάνεια! Επειδή δε λύσαμε μόνο πολλά προβλήματα των δημοτών μας αλλά παράλληλα βάλαμε τα θεμέλια για μια κερδισμένη δεκαετία στο Δήμο μας.

Το αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου του 2023 είναι καλύτερος από τον Δήμο που παραλάβαμε το 2019, με έργο ορατό, μετρήσιμο και ουσιαστικό.

Σταχυολογώ:

  • Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ για τον Δήμο, κονδύλι που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο για το Δήμο μας, με σχεδιασμένα έργα που θα τον μετατρέψουν σε Δήμο «Πρότυπο» για όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης .
  • Δρομολογήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση 9,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στον ανασχεδιασμό 13 κεντρικών οδικών αξόνων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά στα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων, που θα αλλάξουν την όψη του δήμου μας. -Ξεμπλοκάραμε την κατασκευή του σταδίου άνωθεν του Περιφερειακού και πετύχαμε την χρηματοδότηση για την επικαιροποίηση της μελέτης του, ενώ προχωράμε στην χρηματοδότηση και την δημοπράτησή του.
  • Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 1,8 εκατ. ευρώ και ανακατασκευάζουμε όλα τα γυμναστήρια που βρίσκονται σε σχολικά συγκροτήματα και ακόμα 3,9 εκατ. ευρώ για τη βιοκλιματική ανάπλαση των πάρκων Ελπίδας και Σμύρνης, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στις δύο περιοχές.
  • Δρομολογήσαμε την υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης κάτω από τον Περιφερειακό και αναβαθμίζουμε την περιοχή «Μυτιληνάκια», αξιοποιώντας έκταση 5,3 στρεμ. για τη δημιουργία πρότυπου χώρου πρασίνου και αναψυχής, με διαδρομές για πεζούς, ποδηλάτες και ΑμεΑ.
  • Σχεδιάζουμε τη γενική και εκτεταμένη χρήση LED στο Δήμο μας, με στόχο τον καλύτερο φωτισμό, την ασφάλεια των δημοτών, την εξοικονόμηση ενέργειας , την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Ανοίξαμε τη συζήτηση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ζιάκα ώστε να προχωρήσουμε σε ώριμες διεκδικήσεις κι όχι σε καταγγελίες – πυροτεχνήματα.

Παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης 90 σχολικών μονάδων

  • Σε τρία χρόνια δημιουργήσαμε τόσα χιλιόμετρα οδικού δικτύου, όσα δεν έγιναν ολόκληρη την προηγούμενη δεκαετία, ασφαλτοστρώνοντας περισσότερους από 250 δρόμους σε όλο τον δήμο, συνολικής έκτασης 260.000 τετραγωνικών μέτρων.
  • Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου αναβαθμίστηκαν, ανανεώνοντας τον στόλο με 9 σύγχρονα απορριμματοφόρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ενώ το επόμενο διάστημα παραλαμβάνουμε ακόμη 6, την προμήθεια 1.800 κάδων, 400 επιστήλιων καλαθιών και την τοποθέτηση 6 διπλών συστημάτων υπόγειων κάδων, ενώ ενταχθήκαμε και στο Εθνικό πρόγραμμα κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων!
  • Σε ότι αφορά στη σχολική στέγη, υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα συντήρησης στα σχολεία μας (έγιναν παρεμβάσεις στα 90 από τα 107), ανακαινίζουμε όλους τους παιδικούς σταθμούς και δημιουργήσαμε δύο νέους.
  • Το Σεπτέμβριο ξεκίνησε η λειτουργία του 24ου ΔΣ Ευόσμου, όλα είναι έτοιμα για την ανέγερση του 25ου Δ.Σ στην οδό Μακρυγιάννη και προχωράμε τις διαδικασίες για το 7ο γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Ευόσμου και του ΕΕΕΕΚ για τα ΑΜΕΑ άνωθεν του Περιφερειακού.
  • Τεράστιας έκτασης παρεμβάσεις έγιναν και στις επί χρόνια εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Ανοιχτά γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια σε σχολικές μονάδες εκσυγχρονίστηκαν και οι υποδομές στο ΔΑΚ ανακαινίστηκαν πλήρως.

Μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει ωστόσο η αποπεράτωση του κολυμβητηρίου.

Παράλληλα:

  • Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου μπήκε στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, θέτοντας σε λειτουργία το Πολυλειτουρικό Κέντρο – Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο αποτέλεσε κοιτίδα για σειρά ποιοτικών παραστάσεων, εκθέσεων και συναυλιών, ενώ για πρώτη φορά λειτούργησε θερινός κινηματογράφος.
  • Αναπλάσαμε 38 παιδικές χαρές μετατρέποντάς τις σε χώρους ατελείωτης χαράς και ασφαλούς ψυχαγωγίας για τα παιδιά.
  • Σταθερά προχωράμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου και βάζουμε την πόλη ψηφιακή εποχή.
  • Ξεπερνώντας τα εμπόδια που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, πετύχαμε οριζόντια μείωση δημοτικών τελών 25% και απαλλαγή για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Την Κυριακή οι δημότες μας έχουν να επιλέξουν μεταξύ των ανέξοδων, αντιφατικών και εύκολων υποσχέσεων και του Έργου Ουσίας που καθιστά το Δήμο μας σημείο αναφοράς σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζουν ότι έχουμε Σχέδιο, Γνώση και Ήθος για μια δημοτική αρχή αντάξια των προσδοκιών τους, χωρίς εκπτώσεις και πισωγυρίσματα».

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024