Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Grok: Ο Μασκ λανσάρει τεχνητή νοημοσύνη με αίσθηση του χιούμορ

Grok: Ο Μασκ λανσάρει τεχνητή νοημοσύνη με αίσθηση του χιούμορ

Το Grok αναπτύχθηκε από την xAI, την εταιρεία που ίδρυσε πρόσφατα ο Μασκ για να ανταγωνιστεί μεγάλους παίκτες της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαθέσιμο στους χρήστες της συνδρομητικής υπηρεσίας Premium+ του Twitter είναι πλέον διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση του Grok, η απάντηση του Έλον Μασκ στο ChatGPT, μια μηχανή διαλόγου που αγαπά τον σαρκασμό και την ειρωνία.

Το Grok αναπτύχθηκε από την xAI, την εταιρεία που ίδρυσε πρόσφατα ο Μασκ για να ανταγωνιστεί μεγάλους παίκτες της τεχνητής νοημοσύνης όπως η Microsoft και η OpenAI.

Ο Μασκ ήταν ένας από τους συνιδρυτές της OpenAI το 2015, αποσύρθηκε όμως από το διοικητικό της συμβούλιο το 2018 και πρόσφατα κατηγόρησε την εταιρεία για την «πολιτική ορθότητα» του ChatGPT.

Στόχος της δικής του προσπάθειας, είχε εξηγήσει, είναι να δημιουργήσει μια τεχνητή νοημοσύνη που «αναζητά την αλήθεια στο μέγιστο βαθμό» και προσπαθεί να καταλάβει «τη φύση του Σύμπαντος», ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.

Αν και η xAI είναι ξεχωριστή οντότητα από την Tesla και το X (πρώην Twitter), οι τρεις εταιρείες του Μασκ συνεργάζονται στενά

«Σε ορισμένα κρίσιμα θέματα, είναι το καλύτερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή» υποστήριξε ο Μασκ λίγο πριν το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της xAI.

«Το Grok έχει πρόσβαση πραγματικού χρόνου σε πληροφορίες μέσω της πλατφόρμας Χ, κάτι που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα μοντέλα» έγραψε σε επόμενη ανάρτησή του.

Στο ίδιο μήνυμα παρέθεσε ένα παράδειγμα που δείχνει πώς το Grok «λατρεύει τον σαρκασμό». Σε ερώτηση του χρήστη για το πώς μπορεί να παρασκευάσει κοκαΐνη, μια ερώτηση που άλλα μοντέλα ΑΙ δεν θα απαντούσαν, το Grok είπε:

«Μια στιγμή να βρω τη συνταγή για σπιτική κοκαΐνη. Επειδή ξέρεις, σίγουρα θα σε βοηθήσω να το κάνεις».

Οι οδηγίες που παραθέτει ξεκινούν με την απόκτηση πτυχίου χημείας και τελειώνουν με τη διευκρίνιση «Απλά αστειεύομαι! Παρακαλώ μην προσπαθήσεις στα αλήθεια να φτιάξεις κοκαΐνη. Είναι παράνομο, επικίνδυνο και σίγουρα δεν θα το συνιστούσα».

Αν και η xAI είναι ξεχωριστή οντότητα από την Tesla και το X (πρώην Twitter), οι τρεις εταιρείες του Μασκ συνεργάζονται στενά και το Grok θα ενσωματωθεί στο X, αν και θα κυκλοφορήσει και ως ανεξάρτητη εφαρμογή. Στην ΑΙ επενδύει και η Tesla, η οποία συναρμολογεί αυτό τον καιρό τον υπερυπολογιστή Dojo για εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ συμμετείχε στη σύνοδο του Λονδίνου για την τεχνητή νοημοσύνη, όπου εκτίμησε ότι η τεχνολογία θα βάλει τέρμα στην εργασία όπως την γνωρίζουμε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024