Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Η νέα εταιρεία του xAI θα τα βάλει με το ChatGPT

Έλον Μασκ: Η νέα εταιρεία του xAI θα τα βάλει με το ChatGPT

Η νέα εταιρεία του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου για την τεχνητή νοημοσύνη

Το ντεμπούτο μίας νέας εταιρείας με το όνομα xAI, η οποία θα δραστηριοποιείται στον εξαιρετικά αναπτυσσόμενο κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ,  ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, της SpaceX και του Twitter. Στόχος της νέας εταιρείας είναι «να κατανοήσει την αληθινή φύση του σύμπαντος».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Μασκ και η ομάδα του θα μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες σε μια ζωντανή συνομιλία στο Twitter Spaces την ερχόμενη Παρασκευή.

Προσλήψεις

Στο ίδιο site αναφέρεται ότι της νέας ομάδας ηγείται ο ίδιος ο Μασκ, και μέλη της είναι στελέχη των εταιρειών DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research και Tesla, που έχουν εργαστεί σε έργα όπως το AlphaCode του DeepMind και τα chatbots GPT-3.5 και GPT-4 του OpenAI.

«Είμαστε μια ξεχωριστή εταιρεία από την X Corp, αλλά θα συνεργαστούμε στενά με την X (Twitter), την Tesla και άλλες εταιρείες για να σημειώσουμε πρόοδο προς την αποστολή μας» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι η νέα εταιρεία προσλαμβάνει «ενεργά έμπειρους μηχανικούς και ερευνητές για να ενταχθούν στην ομάδα μας ως μέλη του τεχνικού μας προσωπικού στην περιοχή Bay».

Η είδηση για την ίδρυση της startup είχε δημοσιευτεί από τους Financial Times τον περασμένο Απρίλιο, τον ίδιο μήνα που ο Μασκ μοιράστηκε τα σχέδιά του για μια νέα πρωτοβουλία AI, την οποία ονόμασε «TruthGPT», κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης στο Fox News Channel, προσθέτοντας ότι φοβόταν ότι τις υπάρχουσες εταιρείες AI -όπως η OpenAI με το ChatGPT– δίνουν προτεραιότητα σε συστήματα που είναι «πολιτικά ορθά».

Ο Μασκ φέρεται να ίδρυσε την εταιρεία στη Νεβάδα τον Μάρτιο. Προηγουμένως, είχε αλλάξει το όνομα του Twitter σε «X Corp» σε ορισμένες οικονομικές καταθέσεις, αλλά στον ιστότοπο της xAI, η εταιρεία σημειώνει τον διαχωρισμό της από την X Corp, προσθέτοντας ότι «θα συνεργαστεί στενά με την X (Twitter), την Tesla και άλλες εταιρείες να σημειώσουν πρόοδο προς την αποστολή μας».

Πηγή: OT.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024