Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Γιατί δεν τον συνόδευσε η Κέιτ στη Σιγκαπούρη

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Γιατί δεν τον συνόδευσε η Κέιτ στη Σιγκαπούρη

Το παράνομο εμπόριο αγαθών από την άγρια χλωρίδα και πανίδα ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια

Από τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα που σημειώνονται στο ταξίδι του πρίγκιπα Γουίλιαμ στη Σιγκαπούρη, φαίνεται πως πραγματικά το απολαμβάνει, αλλά γιατί δεν είναι μαζί του η γυναίκα του;

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ασία για έναν σοβαρό λόγο που αφορά το έργο που κάνει στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Την προηγούμενη φορά που είχε βρεθεί στην περιοχή, ήταν το 2012 και είχε επισκεφθεί τη χώρα μαζί με την Κέιτ.

Από την επίσκεψή του στη Σιγκαπούρη

Γιατί δεν τον συνόδευσε η Κέιτ στη Σιγκαπούρη

Αυτή τη φορά όμως εκείνη είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις, όπως αποκάλυψε ο Γουίλιαμ.

Άλλωστε η απουσία της έγινε αισθητή κι εκείνος κατά την επίσημη ομιλία του, από το βήμα της παγκόσμιας συνόδου της οργάνωσης United for Wildflife που έχει ιδρύσει ο ίδιος, εξήγησε τον λόγο που παρέμεινε η ίδια στην Αγγλία.

«Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα στη Σιγκαπούρη. Πάνε 11 χρόνια από τότε που η Κάθριν κι εγώ απολαύσαμε μια αξιομνημόνευτη επίσκεψη εκ μέρους της γιαγιάς μου κατά τη χρονιά εορτασμού του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της. Και θα πρέπει να σημειώσω ότι η Κάθριν λυπάται πολύ που δεν μπόρεσε να είναι εδώ, καθώς βοηθάει τον Τζορτζ την πρώτη φορά που έχει σημαντικές εξετάσεις στο σχολείο», είπε ο πρίγκιπας της Ουαλίας και το ακροατήριο γέλασε με εύθυμη διάθεση για τα καθήκοντα του μικρού μαθητή που δεν επιτρέπουν στη μητέρα του να τον εγκαταλείψει.

Αφοσιωμένη μητέρα η Κέιτ χάνει τα εντυπωσιακά… παραλειπόμενα του ταξιδιού στην Ασία

Έλαβε μέρος μάλιστα και ο ίδιος στον αγώνα «Dragon Boat»

Περιβαλλοντικές προκλήσεις

Ο ίδιος στην ομιλία του τόνισε ότι ο λόγος της επίσκεψής του στη Σιγκαπούρη αφορά το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις τεράστιες περιβαλλοντικές προκλήσεις που προκύπτουν.

Η πρωτοβουλία αυτή για το περιβάλλον βρίσκεται υπό την αιγίδα του Βασιλικού Ιδρύματος. Επελέγη η Σιγκαπούρη ως το ιδανικό μέρος για να λάβει χώρα η Σύνοδος, καθώς αποτελεί πόλο έλξης επιχειρηματιών και νεωτεριστών.

Ο Τζορτζ χρειάζεται βοήθεια με το σχολείο για τις πρώτες του εξετάσεις

Το πριγκιπικό ζεύγος μαζί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σκοτία

Οργανωμένο έγκλημα παράνομου εμπορίου

Όπως είπε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του που έκανε αίσθηση, «Οι εγκληματίες που εμπορεύονται κέρατα ρινόκερων, πέλματα τίγρεων και φολίδες παγκολίνων είναι μέρος του οργανωμένου εγκλήματος σε υψηλή κλίμακα που πουλάει ναρκωτικά, όπλα και ανθρώπους».

Μάλιστα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας γνωστοποίησε ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.500 φύλακες των δασών και των βιοτόπων, 600 μόνο στην Ασία, εκτελώντας το καθήκον τους και προστατεύοντας την άγρια ζωή και τα οικοσυστήματά της. Οι δε πληθυσμοί άγριων ζώων μόνο τα τελευταία 50 χρόνια έχουν μειωθεί σε ποσοστό της τάξεως του 70%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το παράνομο εμπόριο αγαθών από την άγρια χλωρίδα και πανίδα ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελεί ένα ζήτημα που απαιτεί άμεση προσοχή και επίλυση.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024