Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Oύτε το VAR δεν μπορεί να βοηθήσει τους Έλληνες διαιτητές

Oύτε το VAR δεν μπορεί να βοηθήσει τους Έλληνες διαιτητές

Τα διαιτητικά λάθη στην πλειοψηφία τους προέρχονται από Έλληνες διαιτητές στη Super League και δεν αποφεύγονται ακόμη και όταν υπάρχει παρέμβαση του VAR.

Φτάσαμε αισίως στην 10η αγωνιστική της Super League αλλά καμία διαφορά δεν υπάρχει στο φετινό πρωτάθλημα και τα διαιτητικά λάθη συνεχίζονται κατά… ριπάς!

Λάθη που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από Ελληνες διαιτητές που δεν αποφεύγουν τα σφάλματα ακόμα και όταν υπάρχει παρέμβαση του VAR.

Πολλές λάθος αποφάσεις από τους Έλληνες διαιτητές και από το VAR

To αποτέλεσμα είναι να φωνάζουν οι περισσότερες ομάδες, κάποιες φορές δικαιολογημένα και κάποιες όχι και να ενισχύεται – όχι άδικα – το κλίμα της δυσπιστίας απέναντι στους εγχώριους ρέφερι.

Λάθη που πολλές φορές έχουν και την υπογραφή του VAR καθώς ακόμα και η τεχνολογία μπορεί να κάνει λάθη, όταν χρησιμοποιείται λανθασμένα ή κατά το δοκούν.

Στα δύο ματς του Σαββάτου Mανούχος και Τσαγκαράκης κατάφεραν να ξεσηκώσουν τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες και μαζί τους παρέσυραν και τους VARίστες. Μπορεί να το πεις και επίτευγμα να διαμαρτύρονται και οι δύο ομάδες σε ένα ματς από τις αποφάσεις του διαιτητή!

Στο Λαμία – Παναθηναϊκός οι «πράσινοι» σηκώνουν τους τόνους για την αποβολή του Αράο στο 84ο λεπτό για φάουλ στον αντίπαλο του, χωρίς να υπάρχει επαφή.

Και στην αμέσως επόμενη φάση, η Λαμία ζητά πέναλτι σε τράβηγμα του Παπαδόπουλου από τον Γεντβάι με τον Μανούχο να μην δείχνει την παράβαση, αλλά και τον Πολυχρόνη από το VAR να μην ελέγχει τη φάση. Γκρίνια από τους γηπεδούχους υπήρχε και για το γκολ του Τσιλούλη που δεν μέτρησε στο 78 ως οφσάιντ με υπόδειξη VAR.

Aκόμα και στο 72 σε μία ξεκάθαρη φάση, ο Μανούχος έδειξε το πέναλτι στην ανατροπή του Παλάσιος από τον Παπαδόπουλο, αλλά χρειάστηκε η παρέμβαση της τεχνολογίας για να αποδειχθεί ότι υπάρχει οφσάιντ του Ιωαννίδη στη φάση.

Οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία συνεχίστηκαν και στην Καισαριανή στην ισοπαλία της Κηφισιάς με την ΑΕΚ κατά του διαιτητή Τσαγκαράκη και του VARίστα Φωτιά. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η ΑΕΚ σκόραρε με τον Ελίασον αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR με την «Ενωση» να διαμαρτύρεται έντονα.

Το ίδιο έκανε και στο 85, στο γκολ της ισοφάρισης της Κηφισιάς για χέρι του Τετέι πριν η μπάλα πάει στον σκόρερ Βαφέα για το 1-1 που πλήγωσε την ΑΕΚ.

Στο 88’ υπήρξε επαφή στον Λιβάι Γκαρσία μέσα στην περιοχή που έπεσε κάτω, αλλά ο Τσαγκαράκης συνέχισε το παιχνίδι για να σκοράρει ο Άμραμπατ από θέση οφσάιντ. Νέες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους που εκδηλώθηκαν και επίσημα μετά το ματς ως θέση της ΠΑΕ.

Εννοείται ότι όταν φωνάζει κάποια ομάδα για διαιτητικά λάθη, δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, είναι σφάλματα ορατά δια γυμνού οφθαλμού, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να το αποδώσεις στο ανθρώπινο λάθος!

Και όπως αποτυπώθηκε ξεκάθαρα το Σάββατο, προέρχονται από Ελληνες διαιτητές…

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024