Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γουόρεν Μπάφετ: Ρεκόρ ρευστότητας 157 δισ. δολαρίων για την Berkshire Hathaway

Γουόρεν Μπάφετ: Ρεκόρ ρευστότητας 157 δισ. δολαρίων για την Berkshire Hathaway

Tα αυξημένα επιτόκια και η έλλειψη συμφωνιών όπου ο μεγιστάνας επενδυτής θα μπορούσε να «ποντάρει» εκτίναξαν τη ρευστότητα της εταιρείας του

Άλμα σημείωσαν τα κέρδη και τα ρευστά διαθέσιμα της Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ καθώς κατά το τρίτο τρίμηνο, ανήλθαν σε 157,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένα τόσο από τα αυξημένα επιτόκια όσο και από την έλλειψη ουσιαστικών συμφωνιών όπου ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής θα μπορούσε να «ποντάρει» τα χρήματά του.

Tα κεφάλαια τα οποία η Berkshire έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε βραχυπρόθεσμα ομόλογα, ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από το τρίτο τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η εταιρεία που εδρεύει στην Ομάχα της Νεμπράσκα. Ο όμιλος ανέφερε επίσης λειτουργικά κέρδη 10,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας άλμα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς επωφελήθηκε από την επίδραση των αυξημένων επιτοκίων στα μετρητά και στα κέρδη στις ασφαλιστικές του επιχειρήσεις.

Ρεκόρ κερδών σημείωσε ο όμιλος του Γουόρεν Μπάφετ

Μετά από κάποιες επικερδείς συμφωνίες ο Μπάφετ κατάφερε να αυξήσει την ρευστότητα της Berkshire Hathaway

«Ξηρασία» σε επικερδή νέα deal

Η Berkshire τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως δυσκολεύεται να εντοπίσει κάποια deal σαν αυτά που στο παρελθόν ενίσχυσαν τη φήμη του Μπάφετ, αφήνοντάς τον έτσι με περισσότερα μετρητά από όσα θα μπορούσαν να αναπτύξουν γρήγορα ο ίδιος και οι επενδυτές του. Αφού έμεινε πίσω κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έκτοτε εξαγόρασε μετοχές της Occidental Petroleum Corp. και έκλεισε μια συμφωνία 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την Alleghany Corp. Ο Μπάφετ έχει επίσης στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στις επαναγορές μετοχών εν μέσω της έλλειψης ελκυστικών εναλλακτικών λύσεων, λέγοντας ότι τα μέτρα ωφελούν τους μετόχους.

“Η αύξηση των ταμειακών διαθέσιμων σίγουρα επιβραδύνεται”, δήλωσε ο Jim Shanahan, αναλυτής του Edward Jones. «Τελικά η Berkshire θα αρχίσει να αισθάνεται κάποια πίεση να βάλει μετρητά στη δουλειά».

Η έλλειψη συμφωνιών δεν μείωσε τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την εταιρεία. Οι μετοχές της Κατηγορίας Β έφτασαν σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν το διαφοροποιημένο φάσμα των δραστηριοτήτων της ως αντιστάθμισμα έναντι της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών. Η μετοχή της Berkshire εξακολουθεί να αυξάνεται σχεδόν κατά 14% για ολόκληρο το έτος.

7 δισ. για εξαγορές

Η εταιρεία ξόδεψε επίσης 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για εξαγορές κατά την περίοδο, ανεβάζοντας το σύνολο για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο όμιλος μείωσε το συνολικό του χαρτοφυλάκιο μετοχών στο τρίμηνο, κερδίζοντας σχεδόν 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις χωρίς αγορές.

Συμπεριλαμβανομένων των ζημιών από επενδύσεις και παράγωγα, η Berkshire σημείωσε ζημιά για το τρίμηνο σχεδόν 12,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ευρύτερη από το προηγούμενο έτος – κυρίως λόγω ζημιών στο χαρτοφυλάκιο μετοχών της.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024