Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γουόρεν Μπάφετ: Ανεβαίνει η μετοχή της Capital One μετά την επένδυση 1 δισ. δολαρίων

Γουόρεν Μπάφετ: Ανεβαίνει η μετοχή της Capital One μετά την επένδυση 1 δισ. δολαρίων

Οι μετοχές της Capital One Financial Corp  διέγραψαν τις απώλειες που σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Ανεβαίνουν οι μετοχές της Capital One, μετά την επένδυση 1 δισ. δολαρίων από τον μεγιστάνα Γουόρεν Μπάφετ, σύμφωνα με το Reuters.

Οι μετοχές της Capital One Financial Corp  διέγραψαν τις απώλειες που σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφού η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett αποκάλυψε ότι έχει εξαγοράσει μερίδιο στην τράπεζα που εστιάζει στις πιστωτικές κάρτες.

Ράλι της μετοχής

Σε αποκάλυψή της την Τρίτη, μετά το καμπανάκι της Δευτέρας, η Berkshire ανέφερε ότι είχε μερίδιο 9,92 εκατομμυρίων μετοχών στην εταιρεία. Το ύψος της συμμετοχής ανέρχεται σε 954 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος στις 31 Μαρτίου.

Οι μετοχές της τράπεζας διαπραγματεύονταν με άνοδο 6% στα 94,09 δολάρια την Τρίτη, ενώ είχαν χάσει περίπου 15% από τις αρχές Μαρτίου,  καθώς ο κλάδος των περιφερειακών τραπεζών χωλαίνει από τον Μάρτιο και έπειτα.

Κυρίως εκδότης πιστωτικών καρτών, η Capital One με έδρα τη ΜακΛίν της Βιρτζίνια διαθέτει μια τεράστια επιχείρηση δανεισμού αυτοκινήτων και εμπορικών τραπεζών. Μεταξύ των ομοτίμων της περιλαμβάνονται η American Express Co (AXP.N) και η Bread Financial Holdings Inc (BFH.N).

Οι υπόλοιπες περιφερειακές τράπεζες

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των περισσότερων περιφερειακών τραπεζών. Η PacWest Bancorp και η Western Alliance Bancorp σημείωσαν άνοδο 4% και 5%, αντίστοιχα.

Η συζήτηση του ανώτατου ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μετατόπισε την εστίαση μακριά από τις τράπεζες, τροφοδοτώντας ένα «ράλι ανακούφισης» στις τραπεζικές μετοχές τη Δευτέρα.

Το ράλι θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε σύντομη συμπίεση. «Με το συναίσθημα υπερβολικά αρνητικό, δεν πιστεύουμε ότι θα χρειαζόταν πολύ για να οδηγηθούμε σε μια πιθανή σύντομη συμπίεση », έγραψαν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε ένα σημείωμα.

Επιπλέον, ορισμένες περιφερειακές τράπεζες έλαβαν επίσης ψήφο εμπιστοσύνης από τον διαχειριστή hedge fund Michael Burry, ο οποίος έγινε γνωστός με τα στοιχήματά του ενάντια στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ πριν από την οικονομική κρίση του 2008.

Πηγή: OT 

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024