Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χόλιγουντ: Ελπίδες ότι θα λήξει η απεργία των ηθοποιών

Χόλιγουντ: Ελπίδες ότι θα λήξει η απεργία των ηθοποιών

Η Φραν Ντρέσερ με μήνυμά της στο Instagram αφήνει προσδοκίες για επισφράγιση της συμφωνίας

Κατέθεσαν νέα μεγάλη προσφορά, ενδεχομένως να είναι και η τελική, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ προς το συνδικάτo των ηθοποιών SAG-AFTRA.

Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες ότι ίσως αυτός να είναι και ο τρόπος να λήξει η απεργία που έχει διαρκέσει συνολικά 113 ημέρες και έχει τεράστιες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του Χόλιγουντ. Και όχι μόνο βεβαίως.

Τεράστια επίδραση

Ο αντίκτυπος αυτής της συνεχιζόμενης κινητοποίησης ήταν δριμύτατος εν γένει σε εργασιακούς κλάδους τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και στο εξωτερικό.

Η απεργία καταγράφεται πλέον ως ιστορική

Ήδη η ισχυρότατη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ακολούθησε το παράδειγμα των σεναριογράφων και των ηθοποιών του Χόλιγουντ, ενώ και στον υπόλοιπο κόσμο το παράδειγμα του Χόλιγουντ δίνει έμπνευση και παρακινεί για τη δυναμική του εργατικού κινήματος, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ελπίδες ότι θα λήξει η απεργία των ηθοποιών

Σύμφωνα με την προσφορά που κατέθεσαν τα στούντιο και τη χαρακτηρίζουν γενναία, ελπίζουν ότι θα έχουν αποτέλεσμα.

Ήδη έχουν προειδοποιήσει οι παραγωγοί, μέσω της δικής τους ένωσης (Alliance of Motion Picture and Television Producers – AMPTP), τους εκπροσώπους των ηθοποιών ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα δίκτυα θα ακυρώσουν συγκεκριμένες τηλεοπτικές σειρές και σόου, καθώς και ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες καθυστερήσεις για τις θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού του 2024.

Σημαντικές εξελίξεις ως προς τις διαπραγματεύσεις

Τι λέει η πρόεδρος του SAG-AFTRA

Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις τους και σήμερα Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023.

Μάλιστα οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων στούντιο – Warner Bros. Discovery, NBCUniversal, Disney και Netflix- αναμένεται ότι προσέρχονται εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά την παύση των συζητήσεων και την απομάκρυνσή τους για μια εβδομάδα από τις συζητήσεις.

Μετά από μια περίοδο συγκρατημένης αισιοδοξίας, ύστερα μάλιστα και από την επίτευξη συμφωνίας με τους συγγραφείς και τους σεναριογράφους, εκτιμήσεις και από τις δύο πλευρές θέλουν την προσέγγιση να είναι πιο αποτελεσματική αυτή τη φορά κι ενδεχομένως να υπάρξει μια άμεση ευόδωση των αμοιβαίων επιδιώξεων και των δύο πλευρών.

Μάλιστα, και η πρόεδρος της ένωσης του SAG-AFTRA, η Φραν Ντρέσερ με μήνυμά της από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αφήνει προσδοκίες για επισφράγιση της συμφωνίας.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024