Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λος Άντζελες: Συνεχίζεται για 100ή ημέρα η απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ

Λος Άντζελες: Συνεχίζεται για 100ή ημέρα η απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ

Η συμφωνία του περασμένου μήνα μεταξύ σεναριογράφων και στούντιο αναπτέρωσε τις ελπίδες, αλλά ακόμα δεν βγήκε «λευκός καπνός».

Για εκατοστή μέρα συνεχίζεται η απεργία στο Χόλιγουντ που ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου, σε μια γιορτινή υπό κανονικές συνθήκες περίοδο για τη βιομηχανία του θεάματος.

Μόλις είχαν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy, ενώ η τρέλα της Barbie ετοιμαζόταν να βάλει φωτιά στο box office.

Οι ηθοποιοί αποφάσισαν να διεκδικήσουν καλύτερες αμοιβές και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Αργότερα ενώθηκαν με τους σεναριογράφους. που είχαν κηρύξει απεργία δύο μήνες πριν, στην πρώτη διπλή απεργία των τελευταίων 60 ετών. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μια πύρινη ομιλία της προέδρου της συντεχνίας ηθοποιών, Φραν Ντρέσερ.

Μέλη του συνδικάτου SAG-AFTRA πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους γύρω από τα στούντιο Paramount στο Λος Άντζελες, κατά την 100ή ημέρα της απεργίας.

Οι εργασίες για νέες σειρές όπως το «Abbott Elementary» και τα γυρίσματα ταινιών όπως το «Deadpool 3» σταμάτησαν.

Έξω από τα γραφεία των στούντιο στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη και σε άλλα σε όλη τη χώρα, οι ηθοποιοί έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κάλεσαν τις εταιρείες ψυχαγωγίας να μοιραστούν μεγαλύτερο μερίδιο από τις επιτυχίες του streaming και να τους παράσχουν προστασία από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ηθοποιοί εξακολουθούν να συγκεντρώνονται έξω από τα στούντιο και να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας στους δρόμους του Λος Άντζελες, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρεμιέρες ακυρώθηκαν ή παρουσιάστηκαν μόνο με σκηνοθέτες, μερικοί εκ των οποίων βρήκαν ευφάνταστους τρόπους να τονίσουν τη συμμετοχή των ηθοποιών παρά την απουσία τους.

Οι ηθοποιοί των οποίων οι δουλειές πήραν την άδεια της συντεχνίας για την προώθηση χρησιμοποίησαν τη φωνή και τα ρούχα τους για να δείξουν την υποστήριξή τους στους απεργούς.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Ο Σεπτέμβριος ήρθε και έφυγε με υποτονικά φθινοπωρινά κινηματογραφικά φεστιβάλ και χωρίς τα βραβεία Emmy, η απονομή των οποίων μεταφέρθηκε για τον Ιανουάριο.

Η συμφωνία του περασμένου μήνα μεταξύ των σεναριογράφων και των στούντιο και των κολοσσών του streaming αναπτέρωσε την ελπίδα ότι και οι ηθοποιοί θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Οι ελπίδες όμως διαψεύστηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν.

Το Σάββατο, το σωματείο των ηθοποιών και τα στούντιο ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν αρκετά στελέχη των στούντιο.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024