Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Πώς υποστήριξε την ιστορική απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Πώς υποστήριξε την ιστορική απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ

Για τους συγγραφείς και τους σεναριογράφους η απεργία διήρκεσε 148 ημέρες και ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου

Σε μια ομάδα εκλεκτών ηθοποιών με κοινωνική και εργασιακή συνείδηση που αποφάσισαν να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα όλων των συναδέλφων τους, ανήκει και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Ο οποίος όχι μόνο πήρε μέρος ο ίδιος στην απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, αλλά και συνέδραμε, όπως μπορούσε. Πώς ακριβώς; Μα, προσφέροντας στο Ίδρυμα του πανίσχυρου, όπως αποδεικνύεται πλέον, σωματείου SAG-AFTRA ένα εκατομμύριο δολάρια, τον Αύγουστο που μας πέρασε.

Η αλληλεγγύη νίκησε και στο Χόλιγουντ

Ποιοι άλλοι προέβησαν σε αντίστοιχη κίνηση, δίνοντας ο καθένας τους από ένα εκατομμύριο ευρώ;

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το Ίδρυμα SAG-AFTRA, οι ηθοποιοί που στήριξαν και με οικονομική δωρεά την απεργία, για τους συναδέλφους τους που έπρεπε να επιζήσουν και να συνεχίσουν βεβαίως τη συνέχιση της συνδικαλιστικής κινητοποίησης ήταν: Ο Ματ Ντέιμον, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Μπεν Άφλεκ, η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Ράιαν Ρέινολντς, η Μπλέικ Λάιβλι, η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Μέριλ Στριπ, ο Ντουέιν Τζόνσον, ο Χιου Τζάκμαν, η Νικόλ Κίντμαν και άλλοι.

Νιώθει υποχρεωμένος να γυρίσει κάτι πίσω στην κοινωνία, από την εκπλήρωση του Αμερικανικού του Ονείρου

Πώς υποστήριξε την ιστορική απεργία των ηθοποιών

Ο Εξολοθρευτής δεν το σκέφτηκε καν δεύτερη φορά, όπως δήλωσε, και συντάχθηκε με τους συναδέλφους του στον κοινό αγώνα. «Ήμουν κάτι πάνω από ευτυχής που προσέφερα γι’ αυτούς τους τόσο σημαντικούς λόγους». Τα χρήματα πήγαν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας και Έκτακτης Ανάγκης του Ιδρύματος του σωματείου γι’ αυτόν τον τόσο σοβαρό σκοπό.

Όπως ανέφερε ο σταρ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Town & Country» που αφορούσε το 10ο ετήσιο αφιέρωμα στη Φιλανθρωπία, «Όταν αναγνωρίζεις ότι δεν είσαι φτιαγμένος μόνο από τον εαυτόν σου, συνειδητοποιείς ότι πρέπει να δώσεις κάτι πίσω. Και όταν καταλαβαίνεις πόσο καλά νιώθεις όταν πραγματικά κάνεις κάτι για κάποιον άλλον, τότε αυτό περνάει στο αίμα σου».

Το στοιχείο της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού, της εμπλοκής με το πρόβλημα του άλλου νοηματοδοτεί με νέο τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου, δίνει αξία στο κάθε τι, του δίνει έναν καλό λόγο για να ζει, να προσφέρει, να χαίρεται με το να δίνει. Ο ηθοποιός το έχει νιώσει και μάλιστα στην εν λόγω συνέντευξή του, καταθέτει την προσωπική του εμπειρία και το βίωμα όπου και ανασύρει από τη μνήμη του τη δουλειά που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 στη διάρκεια των Special Olympics.

«Όταν καταλαβαίνεις πόσο καλά νιώθεις, όταν κάνεις κάτι για κάποιον άλλον, τότε αυτό περνάει στο αίμα σου»

Η προσωπική του εμπειρία με τον εθελοντισμό τον άλλαξε για πάντα

Το Αμερικανικό Όνειρο και η προσφορά

Αυτό που έζησε τότε, τον παρακίνησε να δεσμευτεί και σε άλλες φιλανθρωπικές προσπάθειες στο πέρασμα του χρόνου. Όπως λέει ο ίδιος, «Έχω κάνει εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική. Οπότε όταν μιλάς για να δώσεις ένα εκατομμύριο απ’ αυτά στο SAG για τους φτωχούς ανθρώπους που τώρα υποφέρουν από την απεργία, δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά».

Ακριβώς το ότι το δικό του Αμερικανικό Όνειρο που πραγματοποιήθηκε, του έχει δώσει τέτοια οικονομική άνεση, αλλά και ηθική ικανοποίηση και χαρά, κάνει τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ να θέλει να προσφέρει ξανά και ξανά, να δώσει πίσω κάτι απ’ όλη αυτήν την προσωπική αφθονία που πέτυχε και βίωσε ο ίδιος.

Ζήτημα αξιοπρέπειας

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια σχετική δήλωσή της η Μέριλ Στριπ για το θέμα της απεργίας είχε πει, «Θυμάμαι τις ημέρες μου ως σερβιτόρα, καθαρίστρια, δακτυλογράφος, ακόμη και τον χρόνο μου ως άνεργη στο Ταμείο Ανεργίας. Σ’ αυτή την απεργιακή κινητοποίηση, είμαι τυχερή να είμαι σε θέση να μπορώ να υποστηρίξω αυτούς που ταλαιπωρούνται με τη μακρά δράση έναντι του Γολιάθ».

Είχε πει η ίδια με πιο ευρύ ανθρωπιστικό νόημα, «Θα σταθούμε όλοι μαζί έναντι των πανίσχυρων επιχειρήσεων που λυγίζουν την ανθρωπότητα, χτυπούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ακόμη και για τους ανθρώπους έξω από το επάγγελμά μας. Είμαι περήφανη την ίδια στιγμή και για τους συναδέλφους ηθοποιούς που προσφέρουν κι εκείνοι στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας και Έκτακτης Ανάγκης του Ιδρύματος SAG-AFTRA».

Η απεργία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14 Ιουλίου, υπενθυμίζεται ότι για τους ηθοποιούς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαπραγματεύσεις με τα μεγάλα στούντιο. Αλλά για τους συγγραφείς και τους σεναριογράφους η απεργία διήρκεσε 148 ημέρες και ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024