Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταγίπ Ερντογάν: «Υποχρέωση μας να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη προς τους Τουρκοκύπριους»

Ταγίπ Ερντογάν: «Υποχρέωση μας να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη προς τους Τουρκοκύπριους»

O Ερντογάν υπενθύμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής πέρυσι έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει ομόφωνα το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στο ψευδοκράτος.

«Είναι υποχρέωσή μας να ενεργούμε αλληλέγγυα με τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης τουρκικής οικογένειας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, στην πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπενθύμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Σαμαρκάνδης πέρυσι έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει ομόφωνα το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στο ψευδοκράτος.

Ο Ερντογάν τόνισε οτι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής οικογένειας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για τους Τουρκοκύπριους

«Πιστεύω ότι θα δούμε την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ανάμεσά μας»

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, «με την απόφαση αυτή, ο τουρκικός κόσμος έδειξε σε όλους ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους παρόλο που ήταν απομονωμένοι, δεν ήταν μόνοι τους».

«Πιστεύω ότι θα δούμε την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ανάμεσά μας με το καθεστώς του μέλους παρατηρητή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής μας, όπως έχουμε αποφασίσει» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τι είχε αναφέρει για το Κυπριακό

Στην συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Η προσέγγισή μας για την Κύπρο είναι σαφής εδώ και πολύ καιρό. Είναι πλέον ξεκάθαρα κατανοητό ότι οι φόρμουλες ομοσπονδίας δεν είναι ρεαλιστικές και δεν θα λειτουργήσουν. Η απόρριψη αυτής της πραγματικότητας δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβολή μη λύσης στο νησί. Έχουμε προσπαθήσει να βρούμε μια δίκαιη και μόνιμη λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Καλέσαμε τους συνομιλητές μας να το διασφαλίσουν αυτό».

«Κάναμε επίσης μια άλλη πρόσκληση προς τη διεθνή κοινότητα. Η αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους είναι το μόνο βήμα, το πιο αποτελεσματικό βήμα που θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού. Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη επιλογή. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο πλαίσιο των εγγυητικών δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε να συνεχιστεί η πόρτα που άνοιξε η ένταξη της ΤΔΒΚ στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως μέλος παρατηρητής. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ ως ανεξάρτητου κράτους από τη μία χώρα μετά την άλλη εξυπηρετεί την ειρήνη και την ηρεμία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο επόμενος οδικός μας χάρτης είναι τα αποτελεσματικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων της ΤΔΒΚ και την ένταξή της στο διεθνές σύστημα», επεσήμανε.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024