Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταγίπ Ερντογάν: Νέα επίθεση κατά Ισραήλ και Δύσης - «Διαπράττετε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Ταγίπ Ερντογάν: Νέα επίθεση κατά Ισραήλ και Δύσης – «Διαπράττετε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

«Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με την υποστήριξη ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Νέα πυρά κατά του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «εγκλήματα πολέμου στη Γάζα».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ύστερα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που δημιουργηθεί περιφερειακός μηχανισμός ασφάλειας εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα.

«Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να διευκολυνθεί ένας νέος μηχανισμός ασφαλείας σε συνεργασία με περιφερειακούς παράγοντες. Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη εάν γίνει ένα τέτοιο βήμα», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Daily Sabah.

«Ο δυτικός κόσμος, κυρίως οι ευρωπαϊκές χώρες, απέτυχαν για άλλη μια φορά το μάθημα ανθρωπιάς στη Γάζα»

Υποστήριξε στη συνέχεια ότι το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τις τελευταίες 25 ημέρες με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι η Τουρκία διεξάγει συζητήσεις για να διασφαλίσει «ότι οι δράστες πίσω από τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου».

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης τις δυτικές χώρες για «συνενοχή» στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. «Ο δυτικός κόσμος, κυρίως οι ευρωπαϊκές χώρες, απέτυχαν για άλλη μια φορά το μάθημα ανθρωπιάς στη Γάζα», είπε και πρόσθεσε ότι έχουν χάσει εντελώς την αξιοπιστία τους.

«Εκείνοι που παρακολουθούν τους θανάτους χιλιάδων παιδιών από τη Γάζα σήμερα δεν θα έχουν καμία αξιοπιστία για οτιδήποτε θα μπορούσαν να πουν για οποιοδήποτε θέμα αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024