Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκέρτσος: Δεν στοχοποιούμε κανέναν, να κλείσουμε τις τρύπες της φοροδιαφυγής

Σκέρτσος: Δεν στοχοποιούμε κανέναν, να κλείσουμε τις τρύπες της φοροδιαφυγής

«Άδικη, άστοχη και άτοπη», η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών»

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μετά την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο νομοσχέδιο, που μιλά για άδικη φορολόγηση και «τεράστια προεκλογική εξαπάτηση ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας».

«Τα προβλήματα των πολιτών θα πρέπει να αποτελούν τον πήχη για την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι η κριτική στην κυβέρνηση είναι «άστοχη και άτοπη».

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που γίνεται παντού στην Ευρώπη.

«Στόχος της πολιτικής μας είναι να συγκλίνουμε με την υπόλοιπη Ευρώπη, να μην αποτελεί η Ελλάδα μία θλιβερή εξαίρεση εκεί στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης» εξήγησε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αυτό που κάνουμε ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι να εφαρμόσουμε ένα σύστημα, που εφαρμόζεται στην Ιταλία και στη Γαλλία σε σχέση με τα τεκμαρτά εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών. Δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε κανέναν ελεύθερο επαγγελματία, καμία επαγγελματική ομάδα και κοινωνική τάξη. Πρέπει να κλείσουμε τις τρύπες της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής, δεν επιβάλουμε κανέναν νέο φόρο, καθένας οφείλει να καταβάλλει τον φόρο που του αναλογεί βάσει των πραγματικών του εισοδημάτων» συμπλήρωσε.

«Να γίνουμε Ευρώπη αυτήν την τετραετία»

Η δική μας κυβέρνηση έχει αποδείξει πως μειώνει τους φόρους, έχει μειώσει 50 φόρους, έχει μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση κατά τουλάχιστον 10% τα προηγούμενα χρόνια και διά αυτού του τρόπου έχει αυξηθεί η απόδοση των δημοσίων εσόδων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Για την πολιτική κατάσταση της χώρας και τις στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, ο κ. Σκέρτσος δήλωσε ότι «δεν είναι δική μας δουλειά να σχολιάζουμε το πώς τα πηγαίνουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας επιτύχαμε έναν σπουδαίο, εθνικό στόχο ύστερα από μία πολυετή εθνική ταλαιπωρία και βγάλαμε έτσι την ταμπέλα του μαύρου πρόβατου της Ευρώπης. Πλέον, η Ελλάδα σημειώνει κάποιες πολύ σημαντικές επιδόσεις στο πεδίο της οικονομίας και όχι μόνο, και οι οποίες υπερβαίνουν τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Για εμάς βασικός στόχος είναι να γίνουμε Ευρώπη αυτήν την τετραετία, να κάνουμε όλες τις αναγκαίες και κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που θα θεραπεύσουν διαχρονικές στρεβλώσεις, παθογένειες και εστίες ανομίας. Πιστεύω ότι εάν θεραπεύσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, θα απελευθερώσουμε ακόμη μεγαλύτερο δυναμικό το οποίο μέχρι τώρα δεν αποδίδει αυτά που πραγματικά μπορεί να αποδώσει.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024