Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βάζει πλώρη για βασίλισσα η πριγκίπισσα Λεονόρ - Η ορκωμοσία και οι ελεύθεροι σκοπευτές

Βάζει πλώρη για βασίλισσα η πριγκίπισσα Λεονόρ – Η ορκωμοσία και οι ελεύθεροι σκοπευτές

Η 18χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ βάζει πλώρη για βασίλισσα, με τον κόσμο να έχει ενθουσιαστεί για το μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα είναι διάδοχος του θρόνου.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας γίνεται 18 ετών και μπαίνει πλέον επίσημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως διάδοχος του θρόνου.

Μετά τη σημερινή ορκωμοσία της η πριγκίπισσα Λεονόρ θα έχει εκπληρώσει τις συνταγματικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει με τη σειρά της βασίλισσα, παραλαμβάνοντας τον θρόνο από τον πατέρα της.

Για την τελετή μιας από τις σημαντικότερες θεσμικές εκδηλώσεις στην Ισπανία θα διοργανωθούν παρελάσεις, ομιλίες και γεύματα με μεγαλοπρέπεια για την ενηλικίωση της πριγκίπισσας Λεονόρ.

Η ορκωμοσία της θα μεταδοθεί ζωντανά σχεδόν από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ γίνονται γνωστά τα σημεία κλειδιά και άλλα ορόσημα της ιστορικής ημέρας.

Η βασιλική οικογένεια θα αναχωρήσει από το παλάτι La Zarzuela προς το Κογκρέσο με δύο ιστορικά οχήματα που θα συνοδεύονται από τη βασιλική φρουρά.

Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί με τη βασιλική συνοδευτική μοίρα, ενώ θα υπάρχει εκπροσώπηση του στρατού, του ναυτικού και της πολιτικής φρουράς.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ με τον πατέρα της βασιλιά Φελίπε

Η πριγκίπισσα Λεονόρ με τον πατέρα της βασιλιά Φελίπε

Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν πριν από τις 11 το πρωί, καθώς εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν τα πρώτα στάδια της θεσμικής τελετής.

Για την ασφαλή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων έχουν επιστρατευθεί περίπου 900 πράκτορες, καθώς και ελεύθεροι σκοπευτές.

Από τη διακοπή της κυκλοφορίας για την πορεία θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές. Η επιχείρηση, αν και σημαντική, είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που πραγματοποιήθηκε για τη στέψη του Φελίπε ΣΤ’.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν πως παρά τις ομοιότητες, οι δύο εκδηλώσεις είναι πολύ διαφορετικές, καθώς πριν από εννέα χρόνια συμμετείχαν πολλές ξένες αρχές οι οποίες απαιτούσαν και μεγαλύτερη αστυνομική ανάπτυξη για να εγγυηθούν την ασφάλειά τους.

Εκείνη την εποχή ο αντιτρομοκρατικός συναγερμός βρισκόταν στο επίπεδο τρία (μεσαίου κινδύνου). Από το 2015 βρίσκεται στο επίπεδο τέσσερα (υψηλός κίνδυνος) και ενισχύθηκε στις 17 Οκτωβρίου μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Γάζα.

Η άφιξη της βασιλικής οικογένειας στο Κογκρέσο είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί και θα την υποδεχτούν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Pedro Sanchez και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Άμυνας Teodoro Esteban Lopez Calderon.

Είναι φυσιολογικό όλο αυτό το πρωτόκολλο τιμών και χαιρετισμών να καθυστερεί την έναρξη της επίσημης πράξης της ορκωμοσίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και οι κόρες τους θα χαιρετήσουν τα μέλη των Επιτροπών του Κογκρέσου και της Γερουσίας, ενώ θα ζητηθεί από την πριγκίπισσα Λεονόρ να ορκιστεί στο ισπανικό Σύνταγμα.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ θα ορκιστεί στο αντίγραφο του ισπανικού Συντάγματος στο οποίο ο πατέρας της, τότε πρίγκιπας, ορκίστηκε όταν έγινε 18 ετών στις 30 Ιανουαρίου 1986. Τα λόγια που θα πει είναι αυτά που είχε πει και ο πατέρας της βασιλιάς Φελίπε. «Ορκίζομαι να εκτελώ πιστά τα καθήκοντά μου, να τηρώ και να υπερασπίζομαι το Σύνταγμα και τους νόμους, να σέβομαι τα δικαιώματα των πολιτών και των αυτόνομων κοινοτήτων και να είμαι πιστή στον βασιλιά».

Στο μεσημεριανό γεύμα με την ευκαιρία της ορκωμοσίας είναι περισσότερο από 100 προσκεκλημένοι, με τον βασιλιά Φελίπε να πει λίγα λόγια με τα οποία θα ολοκληρωθούν και οι θεσμικές εκδηλώσεις.

«Λεονορμανία»

Ήδη γίνεται λόγος για μια «Λεονορμανία», που έχει καταλάβει τη νεολαία στην Ισπανία, η οποία ενδιαφέρεται για τη δημόσια εικόνα της.

Νωρίτερα μέσα στον χρόνο, κυκλοφόρησαν φήμες ότι είχε σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, Πάμπλο Μαρτίν Πάεθ Γκαβίρα, γνωστό ως Γκάβι.

Τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ψευδείς ειδήσεις, αλλά έτσι φάνηκε ότι μια μερίδα του λαού ενδιαφέρεται να βλέπει την πριγκίπισσα ως μέλος της ποπ κουλτούρας.

Το περιοδικό Paris Match σχολίασε τα σκουλαρίκια Bulgari που φορούσε η πριγκίπισσα Λεονόρ στην τελετή απονομής των βραβείων της.

Ο δημοσιογράφος Jesús Reyes έγραψε μάλιστα βιβλίο για τη Λεονόρ μέσα από το πρίσμα των στιλιστικών της προτιμήσεων, που όπως εκείνος ισχυρίζεται έχει κληρονομήσει από τη μητέρα της.

«Από τον πατέρα της, βασιλιά Φελίπε, έχει κληρονομήσει τη δέσμευσή της προς το Στέμμα, τους υπερβολικά ευγενικούς τρόπους της, το μόνιμο χαμόγελό και την ευχάριστη διάθεση», γράφει ο Jesús Reyes.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024