Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θύελλα αντιδράσεων με Κύπρια βουλευτή - Ευχήθηκε για την 28η Οκτωβρίου με AI φωτογραφία

Θύελλα αντιδράσεων με Κύπρια βουλευτή – Ευχήθηκε για την 28η Οκτωβρίου με AI φωτογραφία

Το παιδάκι δεν είναι πραγματικό αλλά δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης.

Θύελλα αντιδράσεων έχει δημιουργηθεί από την ανάρτηση της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, Αναπληρώτριας Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών με την ανάρτηση που έκανε για την 28η Οκτωβρίου.

Η βουλευτής της Λευκωσίας θέλησε να ευχηθεί για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, ανεβάζοντας φωτογραφία στο Twitter φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο η επιλογή της να χρησιμοποιήσει μια φωτογραφία ενός παιδιού που είχε δημιουργηθεί με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και η λάθος σημαία που κρατούσε το «παιδί» καθώς είχε μόνο τρεις ρίγες, προκάλεσε σάλο στους χρήστες του Twitter.

Στην ανάρτησή της η κ. Ερωτοκρίτου έγραψε: «Αθάνατο Ελληνικό πνεύμα! Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό». Ωστόσο δεν περίμενε ότι η φωτογραφία της θα ξεσήκωνε όπως ήταν φυσικό αντιδράσεις, αφού δεν πρόσεξε καν ότι δεν πρόκειται για αληθινή φωτογραφία αλλά προϊόν τεχνολογίας με ψευδή στοιχεία που προσβάλλουν την Εθνική Ημέρα.

Η φωτογραφία

Σάλος για βουλευτή

Μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας οι χρήστες του Χ (πρώην Twitter) ξέσπασαν με αρκετά σχόλια για την επιλογή της κυρίας Ερωτοκρίτου. «Για όνομα», «ο Χριστός και η Παναγία!», «γιατί να χρησιμοποιήσεις εικόνα από τεχνητή νοημοσύνη; Ψάξε στο Google. Δεν υπάρχουν σχόλια για το πόσο ντροπιαστικό είναι αυτό», «αθάνατο;», «δεν είδε τη σημαία και το υποτιθέμενο παιδί πώς είναι;» ήταν μερικά από τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία που ανήρτησε η βουλευτής από την Κύπρο.

Κάποιοι άλλοι επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο του παιδιού:

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024