Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Συνελήφθη βουλευτής του ακροδεξιού AfD για ναζιστικά συνθήματα

Γερμανία: Συνελήφθη βουλευτής του ακροδεξιού AfD για ναζιστικά συνθήματα

Ο 22χρονος, Ντάνιελ Χαλέμπα επρόκειτο να αναλάβει την έδρα του στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαυαρίας ως βουλευτής με το AfD και είναι μέλος της διαβόητης φοιτητικής αδελφότητας «Teutonia Prague».

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη Γερμανία, καθώς ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος, Εναλλακτική για τη Γερμανία, AfD (Alternative für Deutschland) συνελήφθη τη Δευτέρα με την κατηγορία της επίδειξης απαγορευμένων συμβόλων, ενώ οι γείτονες του παραπονέθηκαν ότι άκουγαν συχνά τον ναζιστικό χαιρετισμό νίκης «Sieg Heil».

Ο 22χρονος, Ντάνιελ Χαλέμπα που επρόκειτο να αναλάβει την έδρα του στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαυαρίας αργότερα τη Δευτέρα, είναι μέλος της φοιτητικής αδελφότητας «Teutonia Prague», στις εγκαταστάσεις της οποίας η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έρευνα τον Σεπτέμβριο.

«Θέλουν να με συλλάβουν, έναν εκλεγμένο βουλευτή του κρατιδίου με ένα εντελώς παράνομο ένταλμα σύλληψης»

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι βρέθηκαν απαγορευμένα σύμβολα (το σύνταγμα της Γερμανίας απαγορεύει την επίδειξη ναζιστικών συμβόλων, όπως η σβάστικα), ενώ και οι γείτονες παραπονέθηκαν ότι άκουσαν από μέσα τον ναζιστικό χαιρετισμό νίκης «Sieg Heil».

Ο Χάλεμπα θα προσαχθεί στο δικαστήριο με κατηγορίες που περιλαμβάνουν την υποκίνηση ρατσιστικής βίας.

Το AfD και η νεανική του πτέρυγα βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε αρκετά κρατίδια

Τόσο το ίδιο AfD όσο και η νεανική του πτέρυγα βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε αρκετά κρατίδια. Ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μαξιμίλιαν Κραχ παρομοιάζει τη μετανάστευση με την αποικιοκρατία και έχει δηλώνει ότι οι «γαιοκτήμονες της Ανατολής» οδηγούν σε «σεξουαλική κακοποίηση των κοριτσιών της Ευρώπης».

Ο Χάλεμπα εντάχθηκε στην αδελφότητα ως φοιτητής νομικής στο Βούτσμπουργκ, έχει χαρακτηρίσει τον Μπγιορν Χόκε, ηγέτη της ακροδεξιάς πτέρυγας του AfD, ως πολιτικό του πρότυπο.

«Θέλουν να με συλλάβουν, έναν εκλεγμένο βουλευτή του κρατιδίου, τρεις ημέρες πριν αναλάβω την έδρα μου, χρησιμοποιώντας ένα εντελώς παράνομο ένταλμα σύλληψης», δήλωσε ο Χάλεμπα σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο κανάλι Telegram του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αδελφότητες της Γερμανίας, πολλές από τις οποίες χρονολογούνται από την πρώτη ενοποίηση της χώρας τον 19ο αιώνα, είναι διαβόητες για τη συντηρητική, συχνά εθνικιστική φιλοσοφία τους.

Μια συζήτηση που κυριαρχείται όλο και περισσότερο για το ζήτημα της μετανάστευσης βοήθησε το AfD να επιτύχει μια σειρά από ισχυρές εκλογικές επιδόσεις πολύ πέρα από τα παραδοσιακά του «προπύργια» στη μεταβιομηχανική ανατολική Γερμανία.

Το κόμμα, δεύτερο στις δημοσκοπήσεις σε πολλά ανατολικά κρατίδια, πέτυχε αποτελέσματα ρεκόρ στα δυτικά κρατίδια της Βαυαρίας και της Έσσης στις 8 Οκτωβρίου, με τους ψηφοφόρους να φαίνονται ατάραχοι από τη δεξιά του διολίσθηση.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024