Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Στο νοσοκομείο μετά από «βίαιο συμβάν» o αρχηγός του ακροδεξιού AfD - Του επιτέθηκαν με σύριγγα;

Γερμανία: Στο νοσοκομείο μετά από «βίαιο συμβάν» o αρχηγός του ακροδεξιού AfD – Του επιτέθηκαν με σύριγγα;

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στη διοικητική περιφέρεια της Άνω Βαυαρίας, ανέφερε ότι παραμένει ασαφές εάν ο αρχηγός του AfD δέχθηκε επίθεση, έπεσε ή απλά δεν ένιωθε καλά.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) Τίνο Χρουπάλα, μετά από ένα «βίαιο περιστατικό» κατά τη διάρκεια περιοδείας στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) μεταδίδει πως ο Χρουπάλα παραμένει απόψε υπό ιατρική παρακολούθηση νοσηλευόμενος στην πόλη Ίνγκολσταντ, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του κόμματος AfD.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επεισόδιο.

Η αστυνομική διεύθυνση του Ίνγκολστατ σε μία λιτή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε επιβεβαίωσε πως αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε συγκέντρωση του AfD ενόψει των εκλογών της Κυριακής για τη βαυαρική βουλή.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο χωρίς εμφανές τραύμα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Deutsche Welle επικαλούμενο την αστυνομία στον Χρουπάλα δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στα παρασκήνια της συγκέντρωσης περίπου στις 16:30 το απόγευμα και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει «κάποιο εμφανές τραύμα».

«Έβγαλε ορισμένες selfies και κατέρρευσε»

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τοπικό μέσο Donaukurier, ότι ο αρχηγός του AfD έβγαλε ορισμένες selfies και κατέρρευσε.

Ένας τοπικός εκπρόσωπος του AfD ανέφερε στο dpa ότι ο Χρουπάλα  αναμενόταν να μιλήσει στην εκδήλωση αλλά έμπλεξε σε έναν καβγά του πλήθους.

Αργότερα την Τετάρτη, ο Αντρέας Αϊχέλε, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στη διοικητική περιφέρεια της Άνω Βαυαρίας, ανέφερε ότι παραμένει ασαφές εάν ο πολιτικός δέχθηκε επίθεση, έπεσε ή απλά δεν ένιωθε καλά.

Όπως είπε δεν αποκλείεται τίποτα και η έρευνα των Αρχών είναι σε εξέλιξη.

Ο Αυστριακός δημοσιογράφος Τζέραλντ Γκος, που ήταν προσκεκλημένος να μιλήσει στη συγκέντρωση μίλησε στη jungefreiheit.de και όπως είπε όταν ο Χρουπάλα ένιωσε άρρωστος έδειξε δύο νεαρούς, οι οποίοι ανακρίνονται από την αστυνομία.

Ο Γκος έκανε λόγο για «αναφυλακτικό σοκ» και για μία σύριγγα που βρέθηκε στο σημείο.

Βίντεο που έχει έρθει δημοσιευθεί στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει το ασθενοφόρο που μεταφέρει τον Χρουπάλα.

Ο Χρουπάλα είναι επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος εδώ και τέσσερα χρόνια. Την Τρίτη η αντιπρόεδρος του κόμματος Άλις Βάιντελ ακύρωσε δημόσια ομιλία της με τη δικαιολογία «ζητημάτων» ασφαλείας.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024