Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Στο 35% το ακροδεξιό AfD στη Σαξονία - 6 μονάδες πάνω από τους Χριστιανοδημοκράτες

Γερμανία: Στο 35% το ακροδεξιό AfD στη Σαξονία – 6 μονάδες πάνω από τους Χριστιανοδημοκράτες

Με βάση τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δίνει ποσοστό 35% στο ακροδεξιό AfD, η σημερινή τρικομματική κυβερνητική συμμαχία (CDU/SPD/Πράσινοι) διατρέχει κίνδυνο να χάσει την εξουσία στο κρατίδιο της Σαξονίας.

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 35% των προθέσεων ψήφου στο ανατολικό ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, αφήνοντας πολύ πίσω τη δεξιά αντιπολίτευση, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), που περιορίζονται στο 29%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Leipziger Volkszeitung, της Freie Presse και της Sächsische Zeitung και δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη.

Κίνδυνος να χάσουν την εξουσία

Το 9% του δείγματος δήλωσε πως θα ψηφίσει το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke), το 7% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το 6% τους Πράσινους και το 5% τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Οι αριθμοί αυτοί σημαίνουν πως η σημερινή τρικομματική κυβερνητική συμμαχία στο κρατίδιο (CDU/SPD/Πράσινοι), υπό τον χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργό Μίχαελ Κρέτσμερ, διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει την εξουσία, την οποία ανέλαβε το 2019.

Οι προσεχείς κρατιδιακές εκλογές στη Σαξονία θα διεξαχθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2024. Τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα στη Γερμανία έχουν δεσμευτεί να μη συνεργαστούν με την AfD, τα ποσοστά της οποίας στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται γύρω στο 20% σε εθνικό επίπεδο.

Τα υψηλότερα ποσοστά του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού και αντιευρωπαϊκού κόμματος καταγράφονται στην πάλαι ποτέ ΛΔΓ, στην ανατολική Γερμανία, στην οποία ανήκε η Σαξονία.

Η έρευνα του INSA για λογαριασμό των τριών εφημερίδων διενεργήθηκε από την 11η ως την 22η Αυγούστου σε δείγμα 1.500 δυνητικών ψηφοφόρων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2,2%.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024