Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικός σκύλος «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος στην Αριζόνα

Αστυνομικός σκύλος «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος στην Αριζόνα

Σε μια καταδίωξη, οπλισμένοι ληστές τον μαχαίρωσαν κι έχασε τη ζωή του

Με όνομα που παραπέμπει στον αείμνηστο ιάπωνα σχεδιαστή μόδας, ο Κένζο, ένας αστυνομικός σκύλος στην Αριζόνα «έπεσε» ηρωικά εν ώρα καθήκοντος. Σε μια καταδίωξη οπλισμένων ληστών, τον μαχαίρωσαν κι έχασε τη ζωή του.

Φωτογραφία αρχείου με σκύλο εν ώρα καθήκοντος, στην Ισπανία σε αστυνομική έρευνα

Θλίψη για τον Κένζο

Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής στο δυναμικό του οποίου ανήκε ο Κένζο, θρηνεί την απώλειά του. Και με ανάλογο τρόπο, αποτίει φόρο τιμής στο ικανό του στέλεχος που δολοφονήθηκε όσο προσπαθούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους συναδέλφους του.

Ο συνεργάτης κι αγαπημένος τους φίλος κείτονταν πληγωμένος

Πολύ αγαπητός ο Κένζο έπεσε θύμα των αδίστακτων ληστών, αφού τον χτύπησαν αλύπητα μέχρι θανάτου. Οι ύποπτοι για τη ληστεία και τη δολοφονία του σκύλου K9 συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ένοπλη ληστεία, βιαιοπραγία και δολοφονία σκύλου υπηρεσίας.

Κι άλλο κρούσμα στην Αριζόνα

Μια αντίστοιχη περίπτωση είχε σημειωθεί και στην πόλη Τουσόν της Αριζόνας πριν λίγο καιρό, όπου ένας αστυνομικός σκύλος έπεσε θύμα δολοφονίας, από έναν άνθρωπο με ταραγμένη ψυχική υγεία που βρέθηκε σε κατάσταση κρίσης.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Κένζο και το δυσάρεστο συμβάν που σημειώθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο σκύλος απελευθερώθηκε από το λουρί του και κυνήγησε τους υπόπτους στην περιοχή.

Όταν περνούσε η ώρα και οι αστυνομικοί είδαν ότι δεν επέστρεφε, ανησύχησαν, τον ακολούθησαν στο σημείο που είχε κατευθυνθεί και τότε αντίκρυσαν το φρικιαστικό θέαμα.

Ο συνεργάτης κι αγαπημένος τους φίλος κείτονταν πληγωμένος.

Προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του. Τον μετέφεραν άμεσα σε κατάλληλο γι’ αυτόν ιατρείο, αλλά δεν μπόρεσαν να τον γλιτώσουν.

Υπέκυψε στα σοβαρά του τραύματα και βύθισε στο πένθος την αγαπημένη του ομάδα εργασίας στο αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπαγόταν.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024