Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιράν προς Ισραήλ: Ξεπεράσατε τις κόκκινες γραμμές κάτι που μπορεί να αναγκάσει όλους  να αναλάβουν δράση

Ιράν προς Ισραήλ: Ξεπεράσατε τις κόκκινες γραμμές κάτι που μπορεί να αναγκάσει όλους  να αναλάβουν δράση

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει το Ιράν να μείνει έξω από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Εντείνονται οι φόβοι για επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να βομβαρδίζει ανελέητα τη Γάζα, πραγματοποιώντας παράλληλα και χερσαίες επιχειρήσεις στον θύλακα, πυροδοτείται η αντίδραση της Τεχεράνης.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί τόνισε ότι οι κινήσεις του Ισραήλ «ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές» και προειδοποιεί με ανάληψη δράσης.

Οι  ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει το Ιράν να μείνει έξω από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

«Τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, κάτι που μπορεί να αναγκάσει τους πάντες  να αναλάβουν δράση. Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης αλλά έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση στο πεδίο της μάχης» έγραψε στο X.

«Καθήκον μας να υποστηρίξουμε τον «άξονα της αντίστασης»»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο Ραϊσί διευκρίνισε ότι «το Ιράν θεωρεί καθήκον του» να υποστηρίξει «τον άξονα της αντίστασης», ο οποίος περιλαμβάνει ένοπλες οργανώσεις, όπως η Χαμάς ή η Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Αλλά», πρόσθεσε, «οι οργανώσεις της αντίστασης είναι ανεξάρτητες όσον αφορά τις απόψεις τους, τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους».

Η Ουάσινγκτον επέρριψε στο Ιράν μέρος της ευθύνης για επιθέσεις που είχαν στόχο τις τελευταίες μέρες τον αμερικανικό στρατό στη Συρία και στο Ιράκ και στις οποίες τραυματίστηκαν περίπου είκοσι Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σε «απευθείας μήνυμα» που απηύθυνε στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατά οποιασδήποτε νέας επίθεσης αυτών των οργανώσεων.

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητές μας», τις στρατιωτικές, και «γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο αυτές να νικηθούν», προειδοποίησε ο Ραϊσί στη συνέντευξή του στο δίκτυο του Κατάρ.

Το Ιράν χαιρέτισε «την επιτυχία» της επίθεσης που πραγματοποίησε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ταυτοχρόνως ότι δεν είχε ανάμειξη.

Για τον Ραϊσί, «οι χώρες που δεν υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν υπερασπίζονται αυτούς που σκοτώνονται κατά την θεμιτή υπεράσπιση της χώρας τους και της γης τους».

Οι  ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει το Ιράν να μείνει έξω από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, καθώς επιθυμούν να σταματήσουν μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Η Χεζμπολάχ, η οποία εδρεύει στον Λίβανο και υποστηρίζεται επίσης από το Ιράν, ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, ενώ και οι Χούθι της Υεμένης όπως και  οργανώσεις του Ιράκ εξαπολύουν ρουκέτες.

Πάντως χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θέλησε να τεντώσει το σχοινί με την Τεχεράνη, λέγοντας ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν είχε συμμετοχή στις  επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης

Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης για τον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο ανδρών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024