Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ερωτικές επιστολές του Πολ Νιούμαν προς την Τζόαν Γούντγουορντ ήταν πολύ «πικάντικες»

Οι ερωτικές επιστολές του Πολ Νιούμαν προς την Τζόαν Γούντγουορντ ήταν πολύ «πικάντικες»

«Λοιπόν, μαμά και μπαμπά. Αυτό είναι άβολο» γράφει η κόρη τους, Μελίσα Νιούμαν, και δεν συμπεριλαμβάνει τις ερωτικές επιστολές των γονιών της στο βιβλίο της.

Η κόρη του Πολ Νιούμαν λέει ότι μερικά από τα «άτακτα» γράμματα του πατέρα της προς τη μητέρα της, Τζόαν Γούντγουορντ, ήταν πολύ πονηρά για να τα συμπεριλάβει στο βιβλίο της για την πολύκροτη ερωτική σχέση των βραβευμένων με Όσκαρ ηθοποιών και γονιών της, με τίτλο «Head Over Heels: Joanne Woodward and Paul Newman — A Love Affair in Words and Pictures».

Το φωτογραφικό βιβλίο, ωστόσο, αντλεί από τις εν λόγω επιστολές, οι οποίες σχεδόν χάθηκαν για πάντα, δήλωσε η κόρη του Μελίσα. Η νεότερη Νιούμαν λέει ότι ήταν λίγο πριν πετάξει μια σκισμένη σακούλα -μια σακούλα που βρήκε στη σοφίτα των γονιών της και ήταν γεμάτη ποντίκια και σκόρους- για να συνειδητοποιήσει ότι το περιεχόμενό της περιείχε τις πρώτες 10 επιστολές που έγραψε ο θρυλικός ηθοποιός στην οσκαρική ηθοποιό της ταινίας «Τα τρία πρόσωπα της Εύας».

Οι επιστολές, εξήγησε, δείχνουν πόσο βαθιά είχε ερωτευτεί ο Νιούμαν τη μαμά της, με την οποία ήταν παντρεμένος για 50 χρόνια, πριν πεθάνει το 2008.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης εξήγησε επίσης πώς η Γούντγουορντ τον μετέτρεψε σε ένα «σεξουαλικό πλάσμα»

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη της Μελίσα Νιούμαν

«Έτσι φλερτάρεις κάποιον»

«Πάντα λέω: «Άνθρωποι, διαβάστε τα πράγματα που έγραψε ο μπαμπάς μου στη μαμά μου και κρατήστε σημειώσεις”», δήλωσε στο Fox News Digital. «Έτσι φλερτάρεις κάποιον. Και είναι τόσο προφανές ότι ήταν χτυπημένος κατακέφαλα. Την ερωτεύτηκε τόσο πολύ».

Η Γούντγουορντ ερωτεύτηκε τον πρωταγωνιστή του «The Hustler» το 1953, ενώ ήταν και οι δύο αντικαταστάτες στο θεατρικό έργο του Broadway, το «Picnic» του William Inge. Ο Νιούμαν, ο οποίος είχε τρία παιδιά και ήταν ακόμα παντρεμένος με την Τζάκι Βίτε εκείνη την εποχή, ανέπτυξε σχέση μαζί της και τελικά παντρεύτηκαν το 1958 – την ίδια χρονιά που χώρισε με τη Βίτε.

Ο πρωταγωνιστής του «Cat on a Hot Tin Roof» πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 83 ετών. Η Γούντγουορντ, 93 ετών σήμερα, ζει με τη νόσο Αλτσχάιμερ, η οποία διαγνώστηκε ένα χρόνο πριν από τον θάνατο του συζύγου της.

Η ιστορία αγάπης του πρώην ζεύγους εξουσίας έζησε επίσης στα βιβλία και στην οθόνη. Τα μεταθανάτια απομνημονεύματα του Νιούμαν, «Paul Newman: The Extraordinary Life of an Ordinary Man», εκδόθηκαν πέρυσι και το βάναυσα ειλικρινές βιβλίο ασχολήθηκε με τη μετάβαση από τον πρώτο στον δεύτερο γάμο του. Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης εξήγησε επίσης πώς η Γούντγουορντ τον μετέτρεψε σε ένα «σεξουαλικό πλάσμα». Το βιβλίο έγινε επίσης ντοκιμαντέρ του HBO «The Last Movie Stars» μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Ίθαν Χοκ.

Ο Νιούμαν, ο οποίος είχε τρία παιδιά και ήταν ακόμα παντρεμένος με την Τζάκι Βίτε εκείνη την εποχή, ανέπτυξε σχέση μαζί της και τελικά παντρεύτηκαν το 1958 – την ίδια χρονιά που χώρισε με τη Βίτε

Photo: Wikimedia Commons

Άτακτα αλλά όχι πρόστυχα

Αν και κάποια από τα λόγια του Νιούμαν στα γράμματα που ανακάλυψε η κόρη του ήταν «πικάντικα» και «πονηρά», η Μελίσα Νιούμαν διευκρίνισε ότι δεν ήταν «πρόστυχα».

«Υπάρχουν αποσπάσματα από τις επιστολές στο βιβλίο», δήλωσε στο Fox News Digital. «Διάβαζα τα γράμματα και έλεγα, ‘Ω, αυτό είναι τόσο γλυκό. Αυτό πρέπει να μπει στο βιβλίο. Και μετά θα διάβαζα παρακάτω και μετά θα έλεγα: «Ω, μπαμπά, δεν μπορώ να το βάλω αυτό στο βιβλίο!»».

Το βιβλίο «Head Over Heels» επιμελήθηκε η Μελίσα Νιούμαν και εκδόθηκε στις αρχές του μήνα από την Hachette Books. Το βιβλίο προσκαλεί τους αναγνώστες στον ιδιωτικό κόσμο του ζευγαριού και καταγράφει το ρομάντζο τους με εικόνες που τράβηξαν περισσότεροι από δώδεκα φωτογράφοι, συμπεριλαμβανομένων των David Sutton και John Engstead, όπως δήλωσε ο εκδότης.

Περιλαμβάνει επίσης περισσότερες από 100 φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες είναι σπάνιες και δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ στο παρελθόν, συνοδευόμενες από «στιγμιότυπα, επιστολές, χειρόγραφες σημειώσεις και οικογενειακούς θησαυρούς».

Αν και κάποια από τα λόγια του Νιούμαν στα γράμματα που ανακάλυψε η κόρη του ήταν «πικάντικα» και «πονηρά», η Μελίσα Νιούμαν διευκρίνισε ότι δεν ήταν «πρόστυχα»

«Head Over Heels: Joanne Woodward and Paul Newman — A Love Affair in Words and Pictures»

Ένας παθιασμένος έρωτας προς μίμηση;

«Μαζί φωτίζουν υπέροχα τη σχέση μεταξύ δύο πολύπλοκων, παθιασμένων καλλιτεχνών που άνοιξαν τις καρδιές και το μυαλό τους ο ένας στον άλλον για πάνω από μισό αιώνα. Αυτό το βιβλίο είναι ένας φόρος τιμής στη δυνατότητα και τη δύναμη της αγάπης» δήλωσε η ο εκδοτικός οίκος, Hachette.

Η Μελίσα Νιούμαν έγραψε επίσης τον πρόλογο για τα μεταθανάτια απομνημονεύματα του πατέρα της και, σε συνέντευξή της στους Times το 2022, δήλωσε ότι η ίδια και η αδελφή της, η Κλέα Νιούμαν Σόντερλαντ (που έγραψε τον επίλογο) άντλησαν μεγάλο μέρος του υλικού για την έκδοση της Knopf από μια κρύπτη προσωπικού περιεχομένου που είχε αποθηκεύσει θησαυρούς ο πατέρας τους.

Σε απομαγνητοφωνήσεις που ανακάλυψε ένας φίλος τους, ο ίδιος ο Νιούμαν έδωσε ρητά την άδεια να χρησιμοποιηθεί το υλικό: «Θα ήταν ωραίο να αποκατασταθεί το αρχείο» είπε, προσθέτοντας, με χαρακτηριστική σεμνότητα «αν υπάρχει ενδιαφέρον για μια βιογραφία».

*Με στοιχεία από latimes.com

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024