Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πορόζο «άρπαξε» την ευκαιρία: Η μεγάλη νύχτα με τη Γουέστ Χαμ και οι αριθμοί που… δεν λένε όλη την αλήθεια

Ο Πορόζο «άρπαξε» την ευκαιρία: Η μεγάλη νύχτα με τη Γουέστ Χαμ και οι αριθμοί που… δεν λένε όλη την αλήθεια

Ο Τζάκσον Πορόζο ήταν εντυπωσιακός κόντρα στη Γουέστ Χαμ και τα νούμερα… δεν το δείχνουν.

Ένας από τους διακριθέντες του Ολυμπιακού κόντρα στη Γουέστ Χαμ ήταν ο Τζάκσον Πορόζο.

Ο αμυντικός από το Εκουαδόρ στην πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα αψήφησε τη θεωρία του τέταρτου σέντερ μπακ και άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά. Βλέποντας κανείς τα νούμερα θα καταλάβει για το τι έκανε στο γήπεδο αλλά μερικές φορές τα νούμερα δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα…

Σχεδόν αλάνθαστος

Τα στατιστικά του στη χθεσινή νίκη είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά και ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι δεν άφησε την ευκαιρία να του φύγει από τα χέρια. Ο 23χρονος αποτέλεσε ένα σπουδαίο αμυντικό δίδυμο με τον Ρέτσο και ανέπτυξε μία σιγουριά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Ξεκινώντας είχε 9 εκκαθαρίσεις. Δηλαδή έδιωξε την μπάλα και παράλληλα τον κίνδυνο συνολικά 9 φορές. Στις μονομαχίες ήταν σχεδόν τέλειος καθώς στο έδαφος κέρδισε τις 1/2 ενώ στον αέρα ήταν ανίκητος έχοντας υπερτερήσει 6/7 φορές. Η σωματική του δομή δείχνει ότι το έχει… το άλμα και μπορεί να «καθαρίζει» τέτοιες φάσεις σαν να τρώει πρωινό. Συνολικά είχε 50 επαφές και 34/38 εύστοχες πάσες (89%).

Οι μεταβάσεις του προς τους τρεις κεντρικούς μέσους αλλά και τους πλάγιους μπακ ήταν ένα από τα στοιχεία που βοήθησε τον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί ανεξαρτήτως πλευράς και να γίνει απειλητικός στην εστία των Λονδρέζων.

Παράλληλα αποτελούσε εναέρια απειλή προς τον Αρεόλα ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει για να αποτρέψει να δεχθεί το γκολ. Στα κόρνερ ο Πορόζο ήταν ο πρώτος στόχος για κεφαλιά και δικαίως καθώς κανείς άλλος παίκτης στο γήπεδο δεν τον έφτανε στο άλμα.

Μαζί με όλα αυτά αντιμετώπισε δύο από τους πιο δυνατούς σέντερ φορ της Premier League (Ινγκς και Αντόνιο) και παρόλο που δεν έχουν σκοράρει πολλά γκολ τη φετινή απαρτίζουν ένα τρομερό δίδυμο στην επίθεση. Τα χαρακτηριστικά των δύο παικτών ταίριαζαν με αυτά του Πορόζο με τον παίκτη από το Εκουαδόρ να κάνει μία εμφάνιση που πολλοί αμυντικοί του αγγλικού πρωταθλήματος θα βάλουν να δουν σε βίντεο.

Τα νούμερα που… δεν δείχνουν τα όσα έκανε

Γενικά η εικόνα του έφτασε σχεδόν την τελειότητα αλλά πολλές φορές τα νούμερα σε παραπλανούν καθώς αυτά τα νούμερα δεν έχουν δεδομένα μερικά πράγματα. Θεωρητικά ο Πορόζο ήταν ο τέταρτος στόπερ στην ιεραρχία και αυτό φαινόταν από τα λεπτά συμμετοχής του. Με τον Ρέτσο αναντικατάστατο και τους Ντόι-Φρέιρε να παλεύουν για τη δεύτερη θέση στο κεντρικό δίδυμο το έργο του 23χρονου ήταν εξ αρχής δύσκολο.

Μέχρι το χθεσινό παιχνίδι είχε αγωνιστεί μόλις 130′ σε όλες τις διοργανώσεις. Χθες έπαιξε ένα ολόκληρο 90λεπτο συν τις καθυστερήσεις φτάνοντας σχεδόν τα λεπτά του από τους προηγούμενους μήνες μέσα σε ένα ματς.

Παρ΄ όλα αυτά εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την ευκαιρία του και σίγουρα ο Μαρτίνεθ θα αναθεωρήσει ή τουλάχιστον ξανασκεφτεί για τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Στο γήπεδο ένιωθες ότι ήταν παντού. Όταν ο Ολυμπιακός «έχτιζε» από πίσω ήταν εκεί. Όταν ο Ολυμπιακός ήθελε να κρατήσει μπάλα ήταν εκεί. Όταν ο Ολυμπιακός πιεζόταν ήταν εκεί.

Αυτά τα στοιχεία είναι πειστικά για κάποιον ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει τόσα λεπτά στα πόδια του και ο καθένας στον σύλλογο ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024