Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νύχτα του Τζάκσον Πορόζο

Η νύχτα του Τζάκσον Πορόζο

Ο Νίκολας Φρέιρε παραμένει στα «πιτς», ο Ανδρέα Ντόι είναι τιμωρημένος και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ρίχνει τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό απευθείας στα βαθιά κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Οι τέλειες συνθήκες, αν υπάρχουν, σπανίζουν. Και σίγουρα δεν δημιουργούν ιστορίες σαν αυτή που ετοιμάζεται να κάνει εξώφυλλο στο άλμπουμ της ερυθρόλευκης καριέρας του ο Τζάκσον Πορόζο.

Απευθείας στα βαθιά ο 22χρονος απόψε κεντρικός αμυντικός από το Εκουαδόρ. Βασικός κόντρα στη Γουέστ Χαμ (19:45). Βασικός για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού τρεις μήνες άμα τη άφιξη του. Σε μια παρτίδα από εκείνες που αλλάζουν δεδομένα…

Τέταρτος ως τώρα στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών, ο διεθνής στόπερ. Πίσω από το δίδυμο Παναγιώτης Ρέτσος- Νίκολας Φρέιρε που υπό νορμάλ συνθήκες αναλαμβάνουν την ευθύνη. Πίσω και από τον Ανδρέα Ντόι που ως εδώ λειτουργεί σαν η πρώτη «εναλλακτική επιλογή». Ο Φρέιρε όμως όλα δείχνουν ότι μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν προλαβαίνει ούτε το ραντεβού με τους Λονδρέζους για την 3η αγωνιστική του Europa League. Και ο Ντόι ως γνωστόν είναι τιμωρημένος από την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα.

Κάπως έτσι η επιλογή του Πορόζο (πλάι στον Ρέτσο) μοιάζει με μονόδρομο. Όπως και η επιστράτευση κάποιου ακόμη αν χρειαστεί plan b- πιθανότατα του πολύπειρου Κίνι που το έχει ξανακάνει στην καριέρα του να βρεθεί σε αυτά τα… τετραγωνικά.

Αποδείξεις

Ο ύψους 1.92 Πορόζο είναι μια προσωπική επιλογή του Αντόνιο Κορδόν. Εκείνος τον ξεχώρισε την εποχή που κρατούσε την αθλητική διεύθυνση της εθνικής ομάδας του Εκουαδόρ. Εκείνος τον θυμήθηκε το καλοκαίρι θέλοντας να φτιάξει μια άμυνα από την αρχή για τον Ολυμπιακό. Σε αυτούς τους πρώτους μήνες, ο 22χρονος περνά λογικά από μια διαδικασία προσαρμογής.

Ως τώρα έχει αγωνιστεί συνολικά 130΄σε πέντε αναμετρήσεις. Το βράδυ θα πρέπει να δείξει και να αποδείξει, πως όχι μόνο μπορεί να κάνει τη δουλειά αλλά πως ήρθε η ώρα να βάλει σε σκέψεις και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ προκειμένου να τον εμπιστευτεί περισσότερο. Ότι θα πρέπει να το κάνει απέναντι στους επιθετικούς της Γουέστ Χαμ, της καλύτερης ομάδας του Europa League γκρουπ κάνει την αποστολή του δυσκολότερη. Είπαμε όμως: Οι τέλειες συνθήκες, αν υπάρχουν, σπανίζουν…

Ανοιχτά τα χαρτιά του Μαρτίνεθ

Στα καλά νέα για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ η επιστράτευση του Σαντιάγκο Έσε που έλειψε πολύ την Κυριακή. Ο Αργεντινός χαφ είναι διαθέσιμος και όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί κανονικά στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών πλάι στον Μαντί Καμαρά. Οι δυο τους στη μεσαία γραμμή. Ο Φορτούνης, με τον Μασούρα και τον Ποντένσε πιο μπροστά.

Ο Ελ Κααμπί σέντερ φορ. Επί της ουσίας στην εντεκάδα του Ολυμπιακού μοιάζει ανοιχτή μόνο η θέση του αριστερού μπακ με τον Κίνι να διεκδικεί από τον Ορτέγκα. Κατά τα άλλα; Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος. Πολύ δύσκολα χωρά κάποια έκπληξη…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024