Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Πειραιά: Νέα μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2024

Δήμος Πειραιά: Νέα μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2024

Η συνολική μείωση στον Δήμο Πειραιά για τα ανταποδοτικά τέλη ανέρχεται τα τελευταία 9 χρόνια στο 27%

Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Πειραιά προχωρά σε νέα μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2024, όπως και σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τη στήριξη δημοτών, επιχειρήσεων και ευπαθών ομάδων της πόλης.

Επιπλέον, για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά προχωρά σε απαλλαγή 50% για την πρώτη κατοικία σε μονογονεϊκές οικογένειες, με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ.

Η νέα αυτή μείωση εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνολική μείωση ανέρχεται στο 27% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών τα τελευταία 9 χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά για την πρώτη κατοικία ως εξής:

  • πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.
  • πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ χωρίς περιορισμό στα τ.μ. της οικίας.
  • μείωση 50% για πολύτεκνους, τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000€.

Επιπλέον, διατηρείται η μείωση κατά 70% στα ανταποδοτικά τέλη για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (πολιτιστικά, αθλητικά κ.λ.π.)

Νέα οικονομική ανάσα στα ευάλωτα νοικοκυριά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε την πολιτική των μειώσεων στα ανταποδοτικά τέλη, πάντα στο μέτρο της λογικής και των δυνατοτήτων του δήμου, προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα τους Πειραιώτες, τα νοικοκυριά και τις ευπαθείς ομάδες στην πόλη μας. Η νέα μείωση 2% για ακόμη μια χρονιά στα δημοτικά τέλη, είναι για εμάς μια αυτονόητη υποχρέωση, καθώς επιθυμία μας είναι να δώσουμε οικονομική «ανάσα» με σημαντικές μειώσεις σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών, φτάνοντας σε συνολική μείωση 27% τα τελευταία 9 χρόνια.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στον δήμο μας απαλλάσσονται κατά 50% μονογονεϊκές οικογένειες με ατομικό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ για την πρώτη κατοικία. Επιθυμία μας είναι να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των Πειραιωτών και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες «αιχμής», όπως είναι η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός για να απολαμβάνουν οι δημότες αυτά για τα οποία πληρώνουν».

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Για εμάς παραμένει σταθερή επιλογή η συνεχόμενη μείωση και ελάφρυνση των Δημοτικών Τελών. Είναι αυτονόητο πως είμαστε δίπλα στους δημότες μας και τους παρέχουμε όσες περισσότερες απαλλαγές μπορούμε, δίνοντάς τους ανάσα στα οικονομικά τους. Για άλλη μια χρονιά προβαίνουμε σε επιπλέον μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες, φτάνοντας αθροιστικά το 27%, διατηρώντας και όλες τις προηγούμενες απαλλαγές.

Μάλιστα αυτή την χρονιά προσθέτουμε και απαλλαγή 50% για την πρώτη κατοικία σε μονογονεϊκές οικογένειες με ατομικό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Οι δημότες να είναι σίγουροι πως και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για εκείνους».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024