Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Πειραιά ψηφιοποιεί 100.000 οικοδομικές άδειες της Πολεοδομίας

Ο Δήμος Πειραιά ψηφιοποιεί 100.000 οικοδομικές άδειες της Πολεοδομίας

Με την ψηφιοποίησή τους τον οικοδομικών αδειών από τον Δήμο Πειραιά, τελειώνει οριστικά η ταλαιπωρία που βιώνουν διαχρονικά πολίτες και επαγγελματίες.

Στην ψηφιοποίηση 100.000 οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί σε μια περίοδο περίπου 65 ετών προχωρά άμεσα, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Δήμος Πειραιά, βάζοντας οριστικά τέλος στις αναμονές των πολιτών στην Υπηρεσία Δόμησης.

Ειδικότερα, οι οικοδομικές άδειες, οι οποίες σήμερα είναι  σε έντυπη μορφή, καλύπτουν το χρονικό διάστημα 1955-2018. 

Με την ψηφιοποίησή τους τελειώνει οριστικά η ταλαιπωρία που βιώνουν διαχρονικά πολίτες και επαγγελματίες σε ουρές και γκισέ υπηρεσιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Και αυτό, γιατί η χορήγησή τους θα γίνεται πλέον εύκολα, γρήγορα, με ένα απλό κλικ από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξοικονομώντας αρκετές ανθρωποώρες ετησίως.  Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να αντλούν τα ψηφιακά αρχεία τους.

Tο 2024 θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% του αρχείου

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την ψηφιοποίηση των στελεχών των οικοδομικών αδειών. Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, θα ακολουθήσει η ψηφιοποίηση του συνόλου των φακέλων των οικοδομικών αδειών. Αυτό σημαίνει ότι θα ψηφιοποιηθεί το σύνολο των αρχείων που περιέχεται στους φακέλους: Τοπογραφικά, Διαγράμματα Κάλυψης, Κατόψεις, Τομές, Όψεις, Τεχνικές Εκθέσεις, Ξυλότυποι και Θεμελιώσεις. Το 2024, με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των αδειών, τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και των δήμων, τους οποίους υποστηρίζει διοικητικά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή σύγχρονης εξυπηρέτησης. Η ψηφιοποίηση 100.000 οικοδομικών αδειών είναι ένα σημαντικό έργο, καθώς πολίτες και επαγγελματίες θα μπορούν να αιτούνται ηλεκτρονικά ό,τι χρειάζονται από την πολεοδομία χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία, χωρίς ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου, ενώ εντός του  2024 θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% του αρχείου της πολεοδομίας Πειραιά.

Με επίκεντρο τον πολίτη και έμφαση στην παροχή σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών, ο Δήμος Πειραιά  υλοποιεί σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε την τεχνολογία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας ώστε να γίνεται πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο άμεση η συναλλαγή των πολιτών με τον δήμο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Στασινό για τη συνεργασία, καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Αράπη για τη συμβολή του».

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και ΓΣΠ  Δημήτρης Αράπης, δήλωσε :

«Με την ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών  πλέον δεν θα υπάρχει η καθυστέρηση στην παραλαβή των απαιτούμενων εγγράφων και θα εξοικονομηθεί αρκετός χρόνος για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, μηχανικούς, δικηγόρους και άλλους επαγγελματίες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πολεοδομία του δήμου μας μπαίνει στην ψηφιακή εποχή και θα ήθελα να ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Στασινό για τη συνεργασία και την ένταξη της υπηρεσίας μας στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης. Είναι ένα ακόμη μεγάλο έργο το οποίο δρομολογείται από τη Δημοτική Αρχή αυτήν την τετραετία».

Ο  Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, δήλωσε: «Το ΤΕΕ συνεργάζεται με τον Δήμο Πειραιά και ψηφιοποιεί όλους τους φακέλους της ΥΔΟΜ. Μία από τις μεγαλύτερες πολεοδομίες της χώρας θα περάσει σε μια νέα ψηφιακή εποχή. Η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών, των σχεδίων τους και των πολεοδομικών φακέλων, σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, είναι ένα σημαντικό έργο. Με την ψηφιοποίηση των πολεοδομικών αρχείων διευκολύνουμε τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους μηχανικούς στη δουλειά και την καθημερινότητά τους, για να κάνουν πιο εύκολα, πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου τις πολεοδομικές και άλλες εργασίες που επιθυμούν».

 Η ψηφιοποίηση των Οικοδομικών Αδειών εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Θέση & Υποστήριξη της Παραγωγικής Λειτουργίας του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη και του Εθνικού Μητρώου Υποδομών», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με φορέα διαχείρισης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).  

Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024