Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση της εφημερίδας  «Το Βήμα» 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση της εφημερίδας «Το Βήμα» 

Ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν ομιλητής στην εκδήλωση της εφημερίδας «Το Βήμα» για την εικαστική έκθεση «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση για την εικαστική έκθεση της εφημερίδας «Το Βήμα» «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έχει τεθεί ο θεσμός των Μαθητικών Εφημερίδων του ΒΗΜΑΤΟΣ, καθώς και η εικαστική έκθεση με θέμα «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών», που αφορά στα έργα ζωγραφικής τα οποία φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά για τα εξώφυλλα κάθε έκδοσης των τιμητικά βραβευμένων Μαθητικών Εφημερίδων στο πλαίσιο των βραβείων «Education Leaders Awards».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν  ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πρόεδρος της ALTER EGO MEDIA Φωτεινή Υψηλάντη, ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Σιάσος, ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης και ο Διευθυντής του Βήματος, Γιώργος Μαντέλας.

Η έκθεση αναδεικνύει τον σπουδαίο θεσμό των Μαθητικών Εφημερίδων που καθιέρωσε «Το Βήμα» και «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή οι φορείς της παιδείας σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η ιστορική εφημερίδα άνοιξε τις σελίδες της στα σχολεία της χώρας επιλέγοντας ένα Γυμνάσιο ή Λύκειο από διαφορετική πόλη κάθε μήνα,  για να δώσει φωνή στους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους εφημερίδα. Ο θεσμός απέσπασε πρόσφατα ειδική τιμητική διάκριση στα «Educational Leaders Awards».

Στην έκθεση εκτίθενται τα εξώφυλλα των Μαθητικών Εφημερίδων, πραγματικά έργα τέχνης, που φιλοτέχνησαν εικαστικοί, φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών μαζί με τα πρωτότυπα έργα ζωγραφικής.

Δήμαρχος Πειραιά: «Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε τέτοιες εκθέσεις στην πόλη μας»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του,  συνεχάρη την Πρόεδρο της ALTER EGO MEDIA Φωτεινή Υψηλάντη, την εφημερίδα «Το Βήμα» που την υλοποίησε, τον κ. Μαντέλα, τους συνεργάτες του και όλο τον Όμιλο της ALTER EGO, για τον σπουδαίο αυτό θεσμό.

Επιπλέον συνεχάρη τα παιδιά, λέγοντας  πως έδωσαν ζωή στην ιδέα αυτή και έκαναν εξαιρετική δουλειά και το Υπουργείο  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που έχει θέσει υπό την αιγίδα του όλη αυτή την προσπάθεια.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Η πρωτοβουλία του Βήματος παροτρύνει τα παιδιά να πιάσουν μολύβι και στυλό, να μην εστιάζουν μόνο στην τεχνολογία και προσπαθώ να καθοδηγήσω και τον γιο μου, ο οποίος είναι σε μικρή ηλικία,  ώστε να συμμετέχει σε αυτές τις προσπάθειες.  Όλοι όσοι είχαμε στα σχολεία μας μαθητικές εφημερίδες γνωρίζουμε ότι είναι ενδιαφέρουσα ενασχόληση. Είναι μία άλλη αίσθηση που εμείς οι παλιοί τη νιώσαμε.

Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε τέτοιες εκθέσεις στην πόλη μας και καλούμε όλους τους Πειραιώτες να την επισκεφθούν έως τις 25 Σεπτεμβρίου και να  δουν τη δουλειά των παιδιών, η οποία είναι αξιόλογη».

 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τη διοίκηση της Alter Ego για τον θεσμό, αλλά και τον κύριο Υπουργό που έχει θέσει υπό την αιγίδα του αυτή την προσπάθεια και ευχήθηκε στους νέους ανθρώπους που είναι η διάδοχη γενιά, το μέλλον, το αύριο «να έχουν πραγματικά πρότυπα, ουσία στη ζωή τους και να μην στρεβλώνεται η όρασή τους από ψεύτικα και φυτευτά πρότυπα, από ένα σύστημα που επιδιώκει την καταδολίευση της ελευθερίας μας και τελικά της ανθρωπιάς μας».

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο θεσμός του Βήματος γεφυρώνει το παρόν της ιστορίας της εφημερίδας με το μέλλον εστιάζοντας στη νέα γενιά, επισημαίνοντας πως είναι μια πρωτοβουλία που δίνει πνοή σε τόπους και σε ανθρώπους, που δίνει ζωή στη σκέψη, στη δημοσιογραφία, στη δράση, στην παρέμβαση, στην αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων και αποτελεί ένα μάθημα δημοκρατίας, αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο.

 Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο θεσμός των σχολικών εφημερίδων αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο μη τυπικής μάθησης, σημειώνοντας πως «Το Βήμα» άνοιξε τις σελίδες του στα σχολεία της Ελλάδας δίνοντας φωνή στους μαθητές και τις μαθήτριες. «Τα εξώφυλλά τους, πραγματικά έργα τέχνης, εκτίθενται ήδη πλάι στα αριστουργήματα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων στη Πινακοθήκη της πόλης μας», πρόσθεσε.

Ο Διευθυντής του Βήματος Γιώργος Μαντέλας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία του θεσμού και στην «επόμενη ημέρα» για τη δημοσιογραφία που επιχειρεί να χτίσει η εφημερίδα, εκπαιδεύοντας νέους  δημοσιογράφους ανά την χώρα στην έρευνα και τη συγγραφή.

Η Πρόεδρος της ALTER EGO MEDIA Φωτεινή Υψηλάντη, στον  χαιρετισμό της,  μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους στηρίζουν την έκθεση, σημειώνοντας πως την εξέπληξε το γεγονός ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά έμαθαν να ερευνούν, να συγγράφουν, να δημοσιεύουν και να οργανώνουν την σκέψη τους καλύτερα. Επιπλέον επεσήμανε:  «Εύχομαι ο θεσμός αυτός να αποτελέσει την έμπρακτη προσφορά του Ομίλου ALTER EGO MEDIA στο σύνολο της εκπαίδευσης στη χώρα μας, να συνδράμει στην φιλαναγνωσία, στην αναζήτηση της κριτικής σκέψης και κυρίως, να γίνει η Νέα Πνοή Αναζωογόνησης στον έντυπο Ελληνικό Τύπο».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, ο  Βουλευτής της Β΄ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής ΚΙΛΚΙΣ Στέφανος Παραστατίδης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος-Νικόλας Υψηλάντης, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Μελάς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχάλης Σφακιανάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alter Ego Media Γιάννης Βρέντζος, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι και στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι : Ανδριάνα Ζαρακέλη, Δημήτρης Καρύδης, Κυριακή Μπουρδάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ασπασία Αλιγιζάκη, Ειρήνη Νταϊφά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αγρανιώτης, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Αρβανίτου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά  ψυχαγώγησε  τους παρευρισκόμενους.

 Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 25 Σεπτεμβρίου.

Ωράριο λειτουργίας καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00- 21:00.

Σάββατο και Κυριακή 10:00-14:00.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024