Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Keith Richards: «Οι συναυλίες με ολογράμματα των Rolling Stones είναι βέβαιο ότι θα συμβούν»

Keith Richards: «Οι συναυλίες με ολογράμματα των Rolling Stones είναι βέβαιο ότι θα συμβούν»

«Μπορείς να έχεις μια μεταθανάτια επιχείρηση τώρα, έτσι δεν είναι; Μπορείς να κάνεις μια μεταθανάτια περιοδεία. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ»

Ο Keith Richards σχολίασε την πιθανότητα μιας εμφάνισης με ολογράμματα των Rolling Stones λέγοντας ότι «είναι δεδομένο ότι θα συμβεί».

Σε συνέντευξή του στον Matt Wilkinson στο Apple Music 1, ο Wilkinson ρώτησε αν «σε δέκα, είκοσι χρόνια θα μπορούσαμε να βλέπουμε ολογράμματα των Stones στη σκηνή». Ο Richards απάντησε: «Σίγουρα δεν θα το απέκλεια. Είμαι βασικά, αρκετά σίγουρος ότι θα συμβεί. Το θέλω; Τώρα, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Αλλά δεν είναι και στο χέρι μου, σωστά;»

Το σόου, το οποίο κόστισε 175 εκατ. δολάρια για να ανέβει, σημειώνει τακτικά sold out

Νωρίτερα φέτος, ο Μικ Τζάγκερ ανέφερε ότι γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της τεχνολογίας σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, αλλά δεν τοποθετήθηκε σχετικά με το αν θα χρησιμοποιούνταν για μια συναυλία με τους Rolling Stones. «Μπορείς να έχεις μια μεταθανάτια επιχείρηση τώρα, έτσι δεν είναι; Μπορείς να κάνεις μια μεταθανάτια περιοδεία. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ από την εποχή των Abba».

Συγκρότημα κάποιου βεληνεκούς

Ο Τζάγκερ αναφέρθηκε στο Abba Voyage, το δημοφιλές καλλιτεχνικό σόου που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στην ειδικά διαμορφωμένη Abba Arena στο ανατολικό Λονδίνο, το οποίο περιλαμβάνει αναπαραστάσεις των Σουηδών αστέρων της ποπ. Οι αναπαραστάσεις αυτές δημιουργήθηκαν από την εταιρεία οπτικών εφέ Industrial Light & Magic, η οποία έκανε motion-capturing του συγκροτήματος πριν τους επεξεργαστεί ώστε να μοιάζουν νεότεροι για την εικονική παράσταση, όπου το συγκρότημα εμφανίζεται μαζί με μια ζωντανή μπάντα.

Ο σκηνοθέτης Baillie Walsh δήλωσε στο Variety τον περασμένο μήνα ότι και άλλοι καλλιτέχνες «έχουν έρθει σε επαφή» για παρόμοιες παραστάσεις, «αλλά πρέπει να είσαι συγκρότημα κάποιου βεληνεκούς για να μπορέσεις ακόμη και να το σκεφτείς».

Οι Rolling Stones, στο μεταξύ, επανήλθαν στις ζωντανές εμφανίσεις με σάρκα και οστά την προηγούμενη εβδομάδα με μια μοναδική συναυλία στη Νέα Υόρκη

Το σόου, το οποίο κόστισε 175 εκατ. δολάρια για να ανέβει, σημειώνει τακτικά sold out και τώρα έχει κλεισμένα εισιτήρια μέχρι τον Νοέμβριο του 2024. «Δεν μπορώ καν να ξέρω αν έχουμε διανύσει τα μισά του δρόμου για να βγάλουμε τα έξοδά μας», δήλωσε η παραγωγός Svana Gisla στο Variety.

Abba Voyage

Οι παραστάσεις του Abba Voyage δεν περιλαμβάνουν στην ουσία τρισδιάστατα ολογράμματα – αντί γι’ αυτό, το συγκρότημα κινηματογραφήθηκε και μονταρίστηκε ώστε να φαίνεται αληθινό όταν εμφανίζεται σε 2D σε μια πελώρια οθόνη υψηλής ευκρίνειας. Αυτή η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερο εύρος κίνησης και οπτικής φαντασμαγορίας σε σχέση με τα αληθινά ολογράμματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε περιοδείες συναυλιών – για παράδειγμα, μια προσομοίωση του Roy Orbison παίχτηκε σε γήπεδα του Ηνωμένου Βασιλείου το 2018.

Άλλα συγκροτήματα φαίνεται να συμφωνούν και να ενστερνίζοντα την επιφυλακτική στάση του Richards απέναντι στην αναπαράσταση του εαυτού τους επί σκηνής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το 2022 ο Jimmy Page των Led Zeppelin δήλωσε ότι το συγκρότημα είχε προσεγγιστεί για να κάνει «κάτι παρόμοιο», αναφερόμενος στο Abba Voyage, αλλά ότι τα πρώην μέλη του σχήματος δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία ως προς την προσέγγιση. Το 2021, ο Κρίστοφερ Ντάλστον του πρακτορείου κρατήσεων Creative Artists Agency ανέφερε ότι τον είχαν προσεγγίσει με την ιδέα να αναστήσουν τον αείμνηστο frontman των AC/DC Μπον Σκοτ σε μορφή ολογράμματος. «Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με το τι θα κάνεις σε αυτή την περίπτωση – οι AC/DC παραμένουν επίκαιρο γκρουπ, με τραγουδιστή τον Μπράιαν Τζόνσον».

Οι Rolling Stones, στο μεταξύ, επανήλθαν στις ζωντανές εμφανίσεις με σάρκα και οστά την προηγούμενη εβδομάδα με μια μοναδική συναυλία στη Νέα Υόρκη, για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ Hackney Diamonds. Εμφανίστηκαν στο Racket της Νέας Υόρκης, που έχει χωρητικότητα 650 θέσεων και ερμήνευσαν επτά τραγούδια, τέσσερα εκ των οποίων ήταν καινούργια, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου single Sweet Sounds of Heaven, με τη Lady Gaga guest star.

Η τελευταία περιοδεία τους ήταν το καλοκαίρι του 2022, με δεκατέσσερις ημερομηνίες με αφορμή την εξηκοστή επέτειο από τη δημιουργία του συγκροτήματος.

*Με πληροφορίες από: Guardian |  REUTERS/Toby Melville

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024