Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κασσελάκης δεν τα «παίρνει τα γράμματα» της Αριστεράς και απολύει τους «δασκάλους»

Ο Κασσελάκης δεν τα «παίρνει τα γράμματα» της Αριστεράς και απολύει τους «δασκάλους»

Ο Μητσοτάκης πατάει enter αποδοχής στον Νετανιάχου, ο Κασσελάκης delete για να σβήσει τη «ΡΙΖΑ» του ΣΥΡΙΖΑ, στο mute ο Τσίπρας. Η σιωπή είναι χρυσός Στέφανε, όχι όμως πάντα Αλέξη, ακούγεται.

Φωτογραφία

Eνώ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τα κατάφερε τελικά – μετά πολλών κόπων και βασάνων – και επισκέφθηκε τον «Μπίμπι» Νετανιάχου, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, βγάζοντας την πολυπόθητη φωτογραφία μαζί του – τον φάγατε τον άνθρωπο… – χαμηλά στην Αγίου Κωνσταντίνου η… «Γάζα» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Βόμβα

Και όπως σε όλους τους πολέμους τη νύχτα αγριεύουν τα πράγματα, βράδυ έσκασε η βόμβα της διαγραφής του Νίκου Φίλη, του Δημήτρη Βίτσα και του Πάνου Σκουρλέτη με απόφαση Στέφανου Κασσελάκη, που κλείνει αισίως πέντε μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως για αυτό σε πρώτη φάση οι πηγές μου δεν μπορούσαν να μου μιλήσουν από τα γέλια. Σαν η νικήτρια του MyStyle Rocks να ζητήσει διαγραφή της Ζιζέλ από τις λίστες των οίκων μόδας, για να μιλήσω στη γλώσσα μου, έτσι το περιέγραφαν. Μετά όμως πήραν φόρα και φυσικά δεν μπορώ να μεταφέρω τι είπε ο στόμας τους. Η κατάσταση είναι παραπάνω από έκρυθμη. Οι πιο σοφιστικέ επικαλέστηκαν και τον Μάρκες -που στο Φθινόπωρο του Πατριάρχη νομίζω μου είπαν- η μάνα του μονολογεί «αν ήξερα ότι το παιδί μου θα φτάσει τόσο ψηλά θα το στελνα σχολείο». Αμ ούτε αυτοί θα μακροημερεύσουν. Τα είπε ο Στέφανος να φύγουν οι ελιτιστές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, οντως έχει τις ευθύνες της και η μάνα. Ανοίγει η προκήρυξη για θέση αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, εναλλακτική δεν έχει στα άλλα κόμματα είχε συμπληρωθεί η θέση, τη χτυπάει. Βάλτο να διαβάσει πέντε βασικά να τα ξέρει, βασικά στελέχη και την ιστορία τους, ένα καταστατικο του κόμματος, την ιδεολογία του σε αδρές γραμμές…

Τους έκανε block

Με αναρτηση στα social media και η διαγραφή των ιστορικών στελεχών της Αριστεράς. Τους έκανε block ο Στέφανος αλλά το κόμμα δεν είναι facebook. Κοινώς το πώς θα κάνεις block το ορίζει το καταστατικό, για να καταλάβουν όλα τα παιδάκια. Το οποίο ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να αγνοεί παντελώς ή οι συμβουλάτορές του τον αφήνουν να προσποιείται ότι αγνοεί. Έτσι μετά τα εύσημα του Παύλου Πολάκη στον πρόεδρο, έτρεχαν με άτυπες ενημερώσεις από την Κουμουνδούρου να μαζέψουν τα αμάζευτα, και να πουν ότι είπε διαγραφή αλλά εννοούσε πρόταση διαγραφής, που θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα. Αν έχει μείνει στα όργανα κεφάλι, το οποίο βαράνε στον τοίχο, γιατί άλλο συζητάω διαγραφή Τζουμάκα και άλλο Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη. «Μπουρλότο» ακούγεται από το βάθος να φωνάζει η Σαπφώ Νοταρά.

Ο κ. Στ. Κούλογλου

Η κακή μέρα είχε φανεί από το πρωί με την πρώτη αποχώρηση ευρωβουλευτή, του κ. Στέλιου Κούλογλου. Με τα γνωστά συνεπακόλουθα αυτών των καταστάσεων: να παραδώσεις την έδρα, δεν την παραδίδω κλπ κλπ κλπ!

Μνήμες…

Και κάποιοι θυμήθηκαν την εποχή που ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος έψαχνε να βρει αν ο κ. Κούλογλου είναι μέλος του κόμματος – που δεν είναι βέβαια – για να τον διαγράψει. Γιατί; Διότι την «έπεσε» στον τότε πρόεδρο του κόμματος. Μνήμη που έχουν κι αυτοί….

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας

Στη διάρκεια όμως των τελευταίων ημερών «πηγαίνει και έρχεται» συνεχώς το όνομα του πρώην προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα. Για διαφορετικούς λόγους το χρησιμοποιεί ο καθένας, αλλά πάντως το χρησιμοποιεί! Δεν γλίτωσε και από τα πυρά του φίλου και συντρόφου του κ. Αριστείδη Μπαλτά!

Εγκαλούμενος

Μάλιστα η πλευρά των «53» ανοιχτά και δημοσίως τον εγκαλεί διότι πρώτον, κράτησε αιδήμονα σιωπή στην διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής εκστρατείας όταν η πλευρά του σημερινού προέδρου κ. Στέφανου Κασσελάκη, χρησιμοποιούσε το όνομα του κατά κόρον και δεύτερον, του χρεώνουν την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη. Και φυσικά την επιμονή του να παραμείνει σιωπηλός.

«Που τον βρήκε»

Χθες μάλιστα ο κ. Νίκος Φίλης αναρωτήθηκε συγκεκριμένα στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 «που τον βρήκε» εννοώντας ο κ. Τσίπρας τον κ. Κασσελάκη… Μετά βρηκε τον κ. Φίλη η απόφαση Κασσελάκη για τη διαγραφή του. Είναι δε ο μόνος που δεν αντέδρασε. Ή ακόμη γελάει ή απαξιεί ακόμη και να το σχολιάσει.

Σιωπή με … νόημα

Ετσι, λοιπόν, ρώτησα διάφορους ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν αν ο κ. Τσίπρας πρόκειται να τοποθετηθεί επί των όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο κόμμα. Η μάλλον στα … τηλεοπτικά πάνελ και «παράθυρα». Η απάντηση ήταν σαφής και κοφτή: δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση! Και πρόσθεσαν ότι το γεγονός πως παραμένει και θα παραμείνει στο κόμμα τα υποδηλώνει όλα!

Απενοχοποίηση

Μάλιστα μετά την αποκαθήλωση του από το βάθρο του «ιερού τοτέμ» που τον είχαν αναγάγει όλοι, ένθεν κακείθεν, τώρα η «αριστερή πτέρυγα» βρίσκεται στην φάση της δολοφονίας του. Λογικό. Διότι μόνο έτσι μπορούν να απενοχοποιηθούν και να ακολουθήσουν τους σχεδιασμούς τους. Δίκτυο σε πρώτη φάση, κόμμα εν συνεχεία. Μπορεί να βρήκαν και τον ευρωβουλευτή που θα τους εκπροσωπήσει….

Δημοσκοπήσεις

Μέχρι βεβαίως να βγουν εντός των επομένων ημερών η νέα «παρτίδα» των δημοσκοπήσεων, που μπορεί να δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με μονοψήφιο ποσοστό και το ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ να «καλπάζει»! Η «Αριστερή αντιπολίτευση» θα το διαβάσει για το πόσο δεν τραβάει ο νέος πρόεδρος («ξεφούσκωσε» κλπ) και οι προεδρικοί πως είναι αποτέλεσμα της «δολιοφθοράς» που υφίσταται το κόμμα. Και τράβα κορδέλα….

Νέο κείμενο

Εν τω μεταξύ χθες έγινε γνωστό το κείμενο που πρόκειται να καταθέσει στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η τάση των «53». Εκεί γίνεται λόγος για όλα και ασκείται σφοδρή κριτική για τον τρόπο εκλογής του προέδρου, η οποία έχει οδηγήσει σε ένα «αρχηγικό κόμμα».

Αδυναμίες

Οφείλω να ομολογήσω μία από τις αδυναμίες μου. Είναι τα κείμενα του πρώην υπουργού και καθηγητή κ. Αριστείδη Μπαλτά – ήμουν φανατική αναγνώστης της επιφυλλίδας που είχε στην τελευταία σελίδα της «Αυγής». Χθες εντόπισα το νέο – και προσυνεδριακό του – κείμενο στην ιστοσελίδα comonallity.gr, που ανήκει στους «αντιφρονούντες»!

«Θεωρητικός νους»

Παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας επαναλαμβάνει τα όσα έχουν ειπωθεί στα τηλεοπτικά πάνελ και παράθυρα, οφείλω ωστόσο να ομολογήσω ότι είναι ένα κείμενο εξαιρετικό, άρτιο και και ουσιαστικό. Διατυπώνει με πλήρη επάρκεια την άποψη του και η απόσταση με τους άλλους συντρόφους του είναι πολύ μεγάλη. Ευλόγως μπορώ να θεωρήσω ότι είναι ο «θεωρητικός νους» της ομάδας.

Προσπαθούν…

Σχετικά τώρα με το «τι κάνουμε» των «53» σας έχω ενημερώσει. Θέλω όμως να σας πληροφορήσω ότι η μεγάλη τους προσπάθεια – δεν την έχουν εγκαταλείψει! – καταβάλλεται προς την πλευρά των «6+6», που είναι και η βασική ομάδα της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου.

Δυναμική

Είχαν μία επιτυχία, φαίνεται να έχουν κερδίσει τον κ. Τζανακόπουλο, αλλά οι υπόλοιποι δεν φέρονται διατεθειμένοι – ακόμη τουλάχιστον – να συμπλεύσουν στις «καινούργιες θάλασσες» των «53». Βέβαια τα πράγματα αρχίζουν να αποκτούν μία δυναμική, που δεν αποκλείεται να ξεφύγει από τα χέρια ακόμη και αυτών που την έχουν πυροδοτήσει. Και τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά!

Συνδιάσκεψη

Μου λένε, λοιπόν, στις επόμενες ημέρες πρόκειται να κάνουν μία πανελλαδική «συνδιάσκεψη», διαδυκτιακή φυσικά, προκειμένου να συζητήσουν με τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που τους ακολουθούν για το τι «δέον γενέσθαι». Και βεβαίως έχουν αρχίσει – και αυτοί – τις τοπικές συγκεντρώσεις και συζητήσεις. Οργανώνονται δηλαδή. Ετσι κι αλλιώς….

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024