Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης ο απολυταρχικός, Ανδρουλάκης ο παρεμβατικός, οι νέες σειρές της NOVA που ξέρει από αυταρχισμό

Κασσελάκης ο απολυταρχικός, Ανδρουλάκης ο παρεμβατικός, οι νέες σειρές της NOVA που ξέρει από αυταρχισμό

Πολλοί νταήδες μαζευτήκανε. Ο Κασσελάκης απειλεί με διαγραφή όποιον διαφωνεί, ο Ανδρουλάκης αγριεύει στον Δούκα, μέχρι και η NOVA μεταδίδει μαθήματα φίμωσης της δημοσιογραφικής έρευνας.

NO VAlues ή χωρίς Αξίες

Έχω φαρμακωθεί, που έμαθα ότι αυτό που προσέδιδε αξία στα σαλόνια της τάξης μου δεν έχει αξίες και Αρχές. «Είναι δυνατόν να μην έχει NOVA;» και έπαιρνε κίτρινη κάρτα από το καρέ. Με αυτά που μαθαίνω όμως οι κανόνες πρέπει να αντιστραφούν. Για προσπάθειες φίμωσης δημοσιογράφων μαθαίνω μέσω εξώδικων και διακοπής διαφημιστικών προγραμμάτων σε ιστοσελίδα γιατί έβγαλε στη φόρα οικονομικά στοιχεία που δεν άρεσαν στον ιδιοκτήτη, για νέα εξώδικα και κατέβασμα καναλιού από την πλατφόρμα γιατί πάλι τόλμησε να κάνει έρευνα και να την αμφισβητήσει… Κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners, άνθρωπος κλειδί για τις επενδύσεις του Σέρβου Σόλακ στην Ελλάδα. Τι κλειδί δηλαδή; Πασπαρτού, ανοίγει πόρτες τραπεζών, Ταμείων Ανάκαμψης, υπουργών… Μια σκανδαλώδης εσανς εκβιασμού και αυταρχισμού μου έρχεται από το σαλόνι…

Σε real time

Δεν γνωρίζω αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης είναι στο Μαϊάμι ή στη Νέα Υόρκη, αυτό όμως που αποδεικνύεται είναι πως έχει εσωτερική ενημέρωση σε real time! Και πριν προλάβει – που λέει ο λόγος – να αποσώσει τους … κεραυνούς του στο τηλεοπτικό πάνελ ο πρώην υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Τζουμάκας, απώλεσε το status του μέλους του κόμματος!

Εθεσεν εαυτόν…

Όχι ακριβώς αμέσως, διότι η «εποχή Παγορόπουλου», του αείμνηστου προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο παρέπεμπε ο – επίσης – αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου κάθε παρεκτραπέντα, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Κι όμως θύμισε κάτι από Παπανδρέου ο κ. Κασσελάκης ότι «έθεσεν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ». Είναι η φράση που χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος και περιλαμβανόταν στις λακωνικές ανακοινώσεις του Παγορόπουλου.

Μπορεί;

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ίδια. Ο κ. Τζουμάκας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και δεν νομίζω να μπορεί να διαγράψει – έστω και για υβριστικές δηλώσεις – μέλος της ούτε ο πρόεδρος του κόμματος, αλλά ούτε και η Επιτροπή Δεοντολογίας. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής είναι υπόλογο στο συνέδριο ή στο σώμα που το εξέλεξε. Και κατ΄ αυτό τον τρόπο έχει δίκιο ο κ. Νίκος Φίλης. Σ΄ αυτό το σημείο και γι΄ αυτό τον λόγο. Μία λογική προέκταση του «έθεσεν εαυτόν εκτός κόμματος» είναι η πλειοψηφία να μπορεί να διαγράψει την μειοψηφία γιατί υφίσταται σκληρή κριτική….

Στράβωσε

Αυτό που γνωρίζω πάντως είναι πως όταν αρχίσει να «ξεσκονίζεται» το κομματικό καταστατικό και να πιάνει δουλειά η – συνήθως άεργη – Επιτροπή Δεοντολογίας, τότε σημαίνει ότι το πράγμα έχει στραβώσει. Και μπορεί να έχει συνέχεια….

«Μέχρις εδώ»

Επ΄ αυτού μου έλεγαν από το προεδρικό περιβάλλον ότι η πρόταση διαγραφής του κ. Τζουμάκα αποτελεί ένα μήνυμα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση, πως οι «υβριστικές δηλώσεις σε βάρος του προέδρου έχουν ένα όριο, μέχρις εδώ»! Μου λένε επίσης ότι υπήρχε κάποια ανησυχία αν θα περάσει η πρόταση διαγραφής από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Αλλά μετά τους άκουσα ήσυχους….

Το μάζεψαν

Ενδιαφέρον έχει η αντίδραση του κ. Φίλη, ο οποίος με δήλωση του στήριξε ο ίδιος τον κ. Τζουμάκα και κάλεσε ουσιαστικά τους «53» να τον «υιοθετήσουν» και οι αναμενόμενες – έτσι κι αλλιώς – εξελίξεις να επιταχυνθούν. Στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου πάντως ήταν έτοιμοι και για δεύτερη διαγραφή. Τελικώς οι ψυχραιμότεροι – ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών – το «μάζεψαν το πράγμα». Κι έτσι δεν τίθεται ζήτημα από τους «53» – προς το παρόν τουλάχιστον. Διότι, αν μη τι άλλο, λειτουργώντας εν θερμώ, θα έβγαιναν εκτός σχεδιασμού. Και προφανώς δεν το επιθυμούν….

Στοιχήματα

Δεν αποκλείεται πάντως στις επόμενες ημέρες το «φύγε εσύ, έλα εσύ» στην Κουμουνδούρου να το ενσωματώσουν και οι … στοιχηματικές εταιρείες. Ολοι περίμεναν τον κ. Νίκο Μπίστη να «ανοίξει την πόρτα» των αποχωρήσεων, σύμφωνα με την ισχυρή φημολογία των προηγούμενων ημερών, αλλά τελικώς προέκυψε ο κ. Τζουμάκας. Υποθέτω, πάντως, ότι οι αποδόσεις θα είναι αρκετά ικανοποιητικές!

Κι ο … Γκυ Ντεμπόρ

Αν όμως όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γίνονται σε δημόσια θέα – επιμόνως το τελευταίο διάστημα έρχεται στη σκέψη μου η «Κοινωνία του Θεάματος» του Γκυ Ντεμπόρ! – στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που έχουν παράδοση στις … ίντριγκες, συμβαίνουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά κάτω από τις τηλεοπτικές αντένες.

Ψυχρές

Μου λένε, λοιπόν, ότι η «ψυχρανσία» που υπήρχε στις σχέσεις του προέδρου του κόμματος κ. Νίκου Ανδρουλάκη με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, ενισχύεται έτι περαιτέρω! «Αντικείμενο του πόθου» είναι οι επίζηλες θέσεις στο Δήμο Αθηναίων….

«Τζαρτζάρισμα»

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Θα θυμάστε ότι στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Δούκας μετά από τις εκλογές έκανε λόγο για «πολιτικό μήνυμα» και όχι για «κομματικό μήνυμα». Ηταν η πρώτη ευθεία βολή προς το σύστημα της Χαριλάου Τρικούπη. Επίσης υπήρξε ένα «τζαρτζάρισμα» με τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος διεκδικεί για την ομάδα του ορισμένες κρίσιμες θέσεις στο Δήμο. Να ξέρετε ότι ο δήμαρχος μπορεί να έχει τον ίδιο αριθμό συμβούλων με τον αριθμό των αντιδημάρχων.

Διαγ(κ)ωνισμός

Βάζοντας ο κ. Ανδρουλάκης δικούς του ανθρώπους εντός του Δήμου θα μπορεί να γνωρίζει ή και να ελέγχει τις κινήσεις του δημάρχου. Κι όπως σας είπα οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες. Εκεί, λοιπόν, εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος που θέλει παρουσία για την ομάδα του, υπάρχει η ομάδα της «Ανανεωτικής Αριστεράς», τάση εντός της Χαριλάου Τρικούπη, που θέλει να βάλει επίσης δικούς της ανθρώπους, αλλά και το παλαιό σύστημα του κ. Γιώργου Καμίνη.

Ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας

Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Μου λένε, λοιπόν, ότι ο κ. Δούκας σχεδιάζει να τοποθετήσει στη θέση του γραμματέα του Δήμου τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα! Παλαιό και έμπειρο στέλεχος του κόμματος και παρέα με το νέο δήμαρχο στο στενό περιβάλλον της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Στο οποίο έχει και μεγάλη εμπιστοσύνη, διότι μέσω του γραμματέα ασκείται η διοίκηση στο Δήμο. Και διαθέτει χιλιάδες υπαλλήλους και έναν τεράστιο προϋπολογισμό!

Απειροι

Επίσης οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με τον συνδυασμό του κ. Δούκα είναι άπειροι. Αρα προς το παρόν, εκτός από το μεγάλο μέγεθος της διοίκησης, υπάρχει και μία ομάδα άπειρων συμβούλων. Δηλαδή μπορεί να πει κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ως εκ τούτου η ανάγκη έμπειρων στελεχών είναι απαραίτητη.

Νέο «σύστημα»;

Αυτό που μου είπαν άνθρωποι κατά τεκμήριο έγκυροι, που γνωρίζουν «από την καλή και την ανάποδη» τα κομματικά πράγματα, φαίνεται πως στο Δήμο Αθηναίων συγκροτείται ένα άλλο κομματικό σύστημα, το οποίο με βάση την αντίληψη της «στενής ομάδας» που χαρακτηρίζει στο «σύστημα Ανδρουλάκη», μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και … «εχθρικό»!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024