Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλού βαρούν τα (κομματικά) όργανα και αλλού χορεύει ο… πρόεδρος

Αλλού βαρούν τα (κομματικά) όργανα και αλλού χορεύει ο… πρόεδρος

Ο Κασσελάκης ετοιμάζεται να φορέσει στέφανα, ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ προτιμά νέα γραφεία αντι στεφάνων, ο πρωθυπουργός καθαρίζει το φωτοστέφανο που λεκιάστηκε στις εκλογές και «αγριεύει» στις άπληστες πολυεθνικές

Επούλωση

Φιλότιμες προσπάθειες καταβάλλουν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου για να «επουλώσουν» τα «γρατσουνίσματα» που φέρει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Με ποιο τρόπο; Είναι απλό: σε όσους, εκ των υπουργών του, άσκησαν ρητορική εκβιασμού σε βάρος υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών στην προεκλογική περίοδο, το αποδίδει σε δική τους πρωτοβουλία!

Αφταιχτος

Εξού και η παροιμία που χρησιμοποίησε, «να βουτάς την γλώσσα σου στο μυαλό σου πριν μιλήσεις». Διότι ο ίδιος είναι άμοιρος ευθυνών…. Αντιθέτως μάλιστα με ό,τι έκαναν οι υπουργοί του κάλεσε τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα στο γραφείο του και συνομίλησαν για τη περιοχή του. Ετσι απλά είναι τα πράγματα. Και για όποιον δεν το καταλαβαίνει είναι κακό του κεφαλιού του…. Και από το υπουργικό συμβούλιο πέρασε – τρεις ημέρες μετά από τις εκλογές – ορισμένα μέτρα, που μπορεί να πει κανείς ότι έχουν κάποιο φιλολαϊκό πρόσημο. Τι μπορεί να κάνει μία ήττα….

Πέταξαν το μπαλάκι

Βεβαίως γνωρίζει πως στο «οδικό χάρτη» για τις ευρωεκλογές – είναι η επόμενη κρίσιμη αναμέτρηση – κρίσιμο ρόλο θα παίξει η ακρίβεια, μαζί με τον χειμώνα, δηλαδή το πετρέλαιο. Ετσι, λοιπόν, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, αφού, πέρασαν τις σχετικές ρυθμίσεις από τη Βουλή, κάλεσαν τις προμηθευτικές επιχειρήσεις να μειώσουν τις τιμές κατά 5% για έξι μήνες. Για να εγγραφεί δηλαδή στις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ η μείωση του «πληθωρισμού των τροφίμων». Ομως..,

Σφυρίζουν κλέφτικα

Όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουν. Ετσι οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι των καταναλωτικών προϊόντων που ελέγχουν – κατά το μεγαλύτερο μέρος τους – τα ράφια και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, «σφυρίζουν κλέφτικα»… Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι τα κέρδη τους είναι… «στο Θεό»! Έτσι ο πρόεδρος «απασφάλισε» – διότι το στοίχημα έχει και… «υπαρξιακά» χαρακτηριστικά!

Άμα σηκωθώ επάνω…

Και χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Μητσοτάκης «άστραψε και βρόντηξε» στρέφοντας τα πυρά του κατά των πολυεθνικών «που κάνουν», «που δείχνουν» κλπ κλπ. Ούτε ο κ. Αλέξης Τσίπρας να ήταν στις εποχές του μεγαλείου του! Οχι πως είχε άδικο βεβαίως και πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Δεν είναι κακό! Το ερώτημα όμως είναι τι σκοπεύει να κάνει; Άφησε υπονοούμενα και η αλήθεια είναι πως αγωνιώ για το επόμενο διάστημα! Να σας ενημερώσω πάντως πως οι πολυεθνικές έχουν έναν ισχυρό σύμμαχο – πάντα συμβαίνει αυτό. Είναι οι εθνικές τους πρεσβείες! Και ο νοών νοείτω….

Τορπίλη

Επίσης σας ενημέρωσα εγκαίρως πως ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να «τορπιλίσει» κάθε προσπάθεια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και στην προχθεσινή του συνέντευξη αυτό φάνηκε. Παράλληλα με όσα είπε περιέγραψε και την γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει η Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στην επίθεση φιλίας της Κουμουνδούρου. Παρά την άμυνα που παίζει, όμως το παιχνίδι είναι ανοιχτό και θα έχει πολλά επεισόδια μέχρι να καταλήξει κάπου….

Ανενεργή

Στην Κουμουνδούρου πάντως είχαν πολλά χρόνια να γίνει τέτοια μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Θύμιζε κάτι από τα παλιά. Από την πρώιμη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τότε συμμετείχε κόσμος και κοσμάκης! Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Πάνο Ρήγα για το βίαιο περιστατικό της βραδιάς των εκλογών του Ιουνίου και ο δεύτερος την αποδέχθηκε. Ετσι έμεινε ανενεργή η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ομπρελιές

Πάντως το «φάντασμα» – όχι του κομμουνισμού αλλά – της διάσπασης πλανάται ήδη πάνω από την αίθουσα! Εν πάση περιπτώσει το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση φάνηκε όχι από την εισήγηση του προέδρου, αλλά κυρίως από το κείμενο των «9» της «Ομπρέλας» και την ομιλία του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος… έσπασε την σιωπή του! Και τα δύο κείμενα σε κάθε περίπτωση είχαν ενδιαφέρον.

Κουτσοφλέβαρε

Σχετικά με το συνέδριο, όπως εγκαίρως σας ενημέρωσα, μετατίθεται για τις 23 – 25 Φεβρουαρίου. Η αντιπολίτευση συνεχίζει να επιμένει στο Νοέμβριο, αλλά δεν ξέρω που θα καταλήξουν. Κι ο Νοέμβριος δεδομένου του κλίματος μοιάζει με «συνδικαλιά»….

Εσύ φταις

Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός πάνω στο θέμα της ενότητας «έριξε το μπαλάκι» στην απέναντι πλευρά, λέγοντας τους – με άλλα λόγια – πως αυτοί θα έχουν την ευθύνη της διάσπασης.

Τον έσφαξε με το βαμβάκι

Θέλω να καταγράψω ένα απόσπασμα από την ομιλία του κ. Τσακαλώτου που έχει και προσωπικά χαρακτηριστικά «Πολιτικά, αλλά και ανθρώπινα, με επηρέασε πολύ η ίδια η ομιλία του προέδρου εκείνο το βράδυ, όπου αφού ευχαρίστησε τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προσήλθαν στις κάλπες, μας είπε ότι κέρδισε το φως. Τι ήθελε να πει; Ότι η Έφη Αχτσιόγλου ή εγώ αντιπροσωπεύαμε το σκοτάδι; Σημαντικότερο ακόμα είναι ότι η ομάδα που τον υποστήριζε – και σε επίπεδο κεντρικών στελεχών, αλλά και σε επίπεδο μεσαίων στελεχών – έκανε έναν απαράδεκτο πόλεμο ενάντια σε άλλες υποψηφιότητες. Μαθαίναμε ότι ο ίδιος ήταν ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα, ότι πρέπει το κόμμα να προβεί σε αποπαρασίτωση – γλώσσα προερχόμενη ευθέως από τη ρητορική της ακροδεξιάς. ‘Αλλοι μας εύχονταν καλή μετανάστευση. Δεν τις λες και παρεμβάσεις που στόχευαν στην ενότητα». Αυτά!

Συνωστισμός στην πόρτα

Μου λένε πάντως ότι από τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος οι αποχωρήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Και φυσικά στη διάρκεια των επόμενων ημερών θα φαινόμενο θα ενταθεί….

Πίσω από τις λέξεις

Επίσης φάνηκε από μέρες – κι όχι μόνο από την ομιλία του κ. Τσακαλώτου – πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν απολαμβάνει πλέον καμία ασυλίας. Είναι στο στόχαστρο της κριτικής των «53». Δεν γνωρίζω την άποψη επ΄ αυτού του ιδίου, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν θα αργήσει να φανεί, άμεσα ή έμμεσα.

Αντί δώρου

Και δεν γνωρίζω αν θα φτάσουν στα «Νικολοβάρβαρα» – λέγεται όμως πως οι κ.κ Νίκο Βούτσης και Νίκος Φίλης μπορεί να εκλάβουν την διάσπαση και ως δώρο της ονομαστικής τους εορτής! Εν προκειμένω αναζητείται η Βαρβάρα….

Εν κρυπτώ

Εν τω μεταξύ – εν κρυπτώ και παραβύστω – γίνονται ένθεν κακείθεν συζητήσεις σχετικά με την αποχώρηση βουλευτών, πόσοι, ποιοι κλπ κλπ. Η προεδρική πλευρά προς το παρόν μετρά τρεις, ένας εξ αυτών είναι ο κ. Τσακαλώτος, για τους άλλους δύο δεν θέλω ακόμη να αναφερθώ σε ονόματα.

Στις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις θα πυκνώσουν – όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις….

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024